1. kolo
10.08.2013 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Norimberk 2:2

Napínavou podívanou do samého konce nabídl zápas Hoffenheimu s Norimberkem. Dlouho to vypadalo na vítězství domácích, ovšem hosté se nevzdali ani za stavu 2:0 a v rozmezí tří minut srovnali. Oba celky pak mohly v závěru rozhodnout ve svůj prospěch, ale nakonec se přesto rozešly smírně 2:2.

Trenér Hoffenheimu Markus Gisdol oproti výhře 9:0 v domácím poháru udělal dvě změny. Strobla nahradil ve středu zálohy Rudy a na hrotu nastoupila nová posila Modeste. Gisdolův trenérský protějšek Michael Wiesinger rovněž šáhl do sestavy, však k tomu také měl po porážce 4:3 v prodloužení se Sandhausenem dobrý důvod. Post pravého beka obsadil místo Chandlera Feulner a své místo v základu si vysloužili i osmnáctiletý Stark s debutujícím útočníkem Ginczekem.

Od samého úvodního hvizdu oba týmy vlétly do zápasu po hlavě a více 25 000 fanoušků se mělo na co dívat. V desáté minutě měl blízko k první brance domácí Volland, ovšem minul branku soupeře o pár centimetrů. Osm minut nato zahrozil na druhé straně Ginczek po důrazném průniku, ale ani on neuspěl. Postupem času iniciativu přebírali čím dál více domácí a Norimberk se musel převážně bránit a spoléhat na protiútoky.

Brzy se tlak Hoffenheimu začal vyplácet. Vestergaard ještě se svou hlavičkou neuspěl, ale po následném rohu se přece jen prosadil ze vzduchu Abraham. Ještě do konce první půle měl dvě dobré příležitosti Modeste a také Vollandovu lobu chybělo k druhé brance jen trochu více štěstí. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

Již v poločase došlo v sestavě hostí ke dvěma změnám, když Maka s Gebhartem nahradili Drmić a Frantz, jenže Hoffenheim i nadále třímal otěže zápasu pevně v rukách. Šest minut po změně stran to potvrdil z povedeného brejku Modeste a všechno v tu chvíli vypadalo pro domácí růžově. Jenže druhá branka svěřenců trenéra Gisdola jako by Norimberk zdravě naštvala a nakopla k o třídu lepšímu výkonu.

Neuběhly ani čtyři minuty a již byl rozdíl ve skóre znovu na jediné brance, neboť se prosadil Frantz po skvělé přihrávce Feulnera. A jen s tím se Norimberk nespokojil, hned tři minuty po snížení na 2:1 využil zaváhání obrany Hoffenheimu znovu a díky Ginzcekovi mohl zničehonic slavit opět remízový stav. Stále však zbývalo více než půlhodiny k tomu, aby se rozhodlo o vítězi, a oba týmy po třech bodech šly naplno. Diváci tak byli v jednom ohni, když na jedné straně neuspěl Drmić a jen o chvíli později jej na druhé straně napodobil Modeste.

Do zápasu se začala vkrádat čím dál větší tvrdost a bojovnost, což však nijak nesnižovalo napětí, jak utkání dopadne. Volland k rozhodnutí o dělbě bodů měl snad ze všech nejblíže, když jeho přízemní rána znovu jen těsně minula branku. Když pak ani v úplně poslední akci zápasu neuspěl Dabanli, rozešly se oba kluby smírně remízou 2:2.

Autor: Martin Kantor / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 hoffenheim ma neuveritelnu formu , letos budu do 5 mista

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele