16. kolo
12.12.2015 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - FC Ingolstadt 04 2:0

Bayern Mnichov porazil v bavorském derby nováčka z Ingolstadtu 2:0 a definitivně si pojistil titul podzimního půlmistra. Fanoušci se tak dočkali očekávaných tří bodů, výhra se ale nerodila vůbec lehce..

Ingolstadt se totiž výzvy v Allianz Areně vůbec nezalekl, naopak předvedl skvělý bojovný výkon a ještě v poločase držel bezbrankové skóre. Jeho obranu prolomil až v 65. minutě Robert Lewandowski, načež definitivní podobu výsledku dal o deset minut později sváteční střelec Philipp Lahm. Skutečným hrdinou Bayernu však byl dnes někdo jiný - gólman Manuel Neuer. Nebýt několika jeho skvělých zákroků, třásl by se favorit o výsledek; německá reprezentační jednička tak má největší zásluhu na tom, že úřadující mistr nemusí řešit druhou ligovou ztrátu v řadě.

Skutečnými pozitivy pro mnichovské příznivce jsou tak daleko spíše návrat Holgera Badstubera, který se na trávníku objevil poprvé od 18. dubna, nebo unikátní bilance záložníka Joshuy Kimmicha, s nímž v sestavě ještě Bayern nedostal ani gól. Jinak byl dnešní zápas pro domácí mnohem větší výzvou, než se čekalo. Ingolstadt začal oproti očekávání pěkně zostra a v první půli byl dokonce nebezpečnějším týmem; mistr měl za celých pětačtyřicet minut vlastně jedinou šanci, když se míč šťastně dostal k Lewandowskému, jehož lob přes vybíhajícího gólmana Ramazana Özcana musel z brankové čáry odklízet až bránící Roman Bregerie.

Jinak se hrálo hlavně před Neuerovou bránou; šanci Pascala Große musel na poslední chvíli likvidovat heroickým blokem Lahm, zatímco sám Neuer se blýskl skvělými zákroky proti pokusům Stefana Lexe a Lukase Hinterseera.

Pep Guardiola musel v poločase hodně zuřit - teprve po změně stran jsme totiž viděli ten starý dobrý dominantní Bayern, který neustále útočí a nedává soupeři vydechnout. Najednou tak byla řada na Özcanovi, který fantasticky zasahoval proti střelám Lahma, Lewandowského a Müllera. Ingolstadt se už převážně bránil, přesto se ale ještě dokázal dostat do jedné nebezpečné šance (Lex opět nechal vyniknout výborného Neuera), než Lewandowski definitivně zlomil jeho odpor, když s míčem na noze obkroužil Özcana a pohodlně zasunul do sítě. Byla to jeho patnáctá trefa sezony. Zbytek utkání už se prakticky pouze dohrával, Bayern byl s náskokem v kapse mnohem klidnější a pojistil skóre střelou Lahma po parádní Müllerově akci.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte, mam moznost poskytnout linky na vsechny sportovni TV v CZ / SK i dalsi premiove TV.... vse za 99 Kč / mesic a lze poustet zaroven az na 3 zarizenich najednou, mel by nekdo zajem ? pro 3 osoby to vychazi 33 Kč / mes pokud ano, kouknete na TV online Sport CZ/SK - zde - v komentarich dole - http://www.fcbarcelona.cz/index.php?page=clanek&id=23956#r101789

Reagovat
Bastaron

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

V té sestavě nebude Benatia, je zraněný a už si tento rok nezahraje.

Reagovat
Bastaron

Hlavně, že to máte v expresce.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Bastaron

Ingolstadt hrál velmi dobrý první poločas, ale bylo jasné, že takové tempo nevydrží celý zápas a v druhém poločase se to potvrdilo. Ale jinak Ingolstadt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele