15. kolo
05.12.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - TSG Hoffenheim 1:1

Zápas mezi Ingolstadtem a Hoffenheimem skončil remízou, která příliš nepomáhá ani jednomu ze soupeřů. Domácí sahali po třech bodech, po vyrovnávací trefě Utha z nastaveného času však berou pouze bod; vyhráli nyní jediný z posledních sedmi zápasů. Hosté zase stále čekají na premiérový zářez pod novým koučem Huubem Stevensem..

Skóre otevřel po hodině hry Roger, Uthova branka však nováčkovi zkazila radost; Hoffenheim tak alespoň není úplně poslední, i když se nad Stuttgartem drží pouze díky lepšímu skóre. Stevensovi se tak sice zvítězit nepodařilo, může ho nicméně těšit alespoň podařené střídání - střelec vyrovnávací branky přišel na hřiště teprve dvanáct minut před koncem a rovnou otevřel svůj střelecký účet v modrobílém dresu. Šlo také o první venkovní gól od Nizozemcova příchodu.

Hosté přitom začali lépe, kontrolovali hru, nedokázali si ale vypracovat jasnou gólovou šanci. Nejblíže k ní byl korejský obránce Kim Jin-Su, který se půlhodině hry opřel do míče z úctyhodné dálky. O dvě minuty později zahodil největší příležitost první půle Kevin Volland, jehož dělovka sice překonala gólmana Ramazana Özcana, nakonec se ale odrazila od tyče.

Hostující gólman Oliver Baumann se v prvním dějství převážně nudil; Ingolstadt se do první gólovky dostal až v 63. minutě, hned z toho ale byl vedoucí gól. Nováčkovi pomohla standardní situace, konkrétně přímý kop z dvaceti metrů, k jehož rozehrání se postavil Roger a střelou přes zeď k tyči otevřel skóre. Stevens zareagoval na nepříznivý vývoj vystřídáním Vollanda za Utha, což se nakonec ukázalo jako mistrovský tah: v páté minutě nastavení nizozemský útočník prostrčil z malého vápna míč za Özcana a získal pro svůj tým alespoň bod.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele