2. kolo
22.08.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - SV Darmstadt 1:1

Kouč Schalke André Breitenreiter měl pravdu, když před nováčkem z Darmstadtu varoval - před zápasem mluvil o svých vzpomínkách na loňskou sezonu, kdy vedl podobně podceňovaný Paderborn a ve druhém kole s ním dokázal zvítězit na půdě favorizovaného Hamburku. Podobný šok se dnes nekonal, Darmstadt uhrál ve Veltins Areně 'pouze' bod, i tak jde ale o pořádné překvapení..

Úvodní dějství se neslo ve znamení krásného ofenzivního fotbalu, o což se nečekaně starali zejména nebojácní hosté; také byli brzy odměněni, trefil se Konstantin Rausch. To se psala teprve devátá minuta. Hostující gólman Mathenia poslal dopředu dlouhý míč, který dolétl až k vápnu Königsblauen; tam se ho zmocnil Stoh-Engel, posunul jej směrem k Rauschovi, a hbitý středopolař pálil přesně k tyči Fährmannovy klece.

Odpověď favorita na sebe nenechala dlouho čekat: o pár desítek vteřin později se v první šanci zjevil Julian Draxler, zpoza vápna však pálil těsně mimo. Schalke po inkasované brance převzalo otěže hry a snažilo se o vyrovnání, leč šance přicházely na obou stranách - po systémové chybě Königsblauen se ve 34. minutě zjevil v obrovské příležitosti Marco Vrančić, Fährmann se však vytasil s výtečným zásahem. Krátce poté na sebe upozornil opět aktivní Draxler, leč jeho dělovku zablokoval bránící Sulu. Podobně dopadl i projektil Johannese Geise, s nímž si poradil pro změnu Rausch.

Aktivita Schalke však došla odměny krátce po změně stran. Ve 47. minutě rozehrál Caicara aut na Franka di Santa, argentinský útočník narýsoval přesný přízemní pas do vápna a Draxler se za svůj výkon dočkal zasloužené odměny: jeho teč zapadla za Matheniova záda. 1:1. Darmstadt se sice okamžitě poté pokoušel opět skórovat, Fährmann však Hellerovu podařenou ránu vyrazil na roh.

Ve zbytku zápasu Schalke tlačilo na vítězný gól, hostující defenziva ale odolala. Muž zápasu Draxler se mohl stát ještě větším hrdinou v 59. minutě, jeho excelentní centr však Huntelaar hlavou usměrnil pouze do připraveného gólmana; o čtvrt hodiny později zase Geis trefil z přímého kopu břevno. Skórovat mohl i střídající Leroy Sané - po dalším Geisově přímáku hlavičkoval přesně, Mathenia však byl pozorný a míč se štěstím polapil. Draxlerova rána po Choupo-Motingově pasu zase narazila na hostující obranný blok.

V samém závěru pak poslední příležitost zahodil Sané, jehož dělovka letěla příliš vysoko; to se psala 88. minuta. Nastavení už si defenziva Darmstadtu zkušeně pohlídala, i když poslední vteřiny se neobešly bez kontroverze - Huntelaar poslal v ostrém souboji k zemi bránícího Sulua, načež na jeho pomoc přispěchal spoluhráč Draxler. Hostující fotbalisté však svého kolegu ochránili, takže krásný zápas nakonec nebyl touto šarvátkou nijak pokažen.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ku*** neschopný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele