5. kolo
19.09.2015 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

SV Darmstadt - Bayern Mnichov 0:3

Na Schalke i Leverkusen to stačilo, na mocný Bayern však už nikoli. Obhájce titulu rázně uťal překvapivou šňůru neporazitelnosti nováčka z Darmstadtu a na jeho půdě zvítězil jasně 3:0. Thomas Müller tentokrát gól nevstřelil, prosadili se Arturo Vidal, Kingsley Coman a Sebastian Rode..

Kouč Pep Guardiola razantně obměnil základní sestavu, po výhře v Lize mistrů v Pireu dopřál odpočinek několika oporám a kromě Rodeho s Comanem postavil od první minuty i Kimmicha nebo Götzeho; ještě nikdy v Bayernu neměla jeho startovní jedenáctka tak nízký věkový průměr. Zejména Rode předvedl po pauze skvělý, dynamický a energický výkon; po prvním dějství, kdy - navzdory Vidalově trefě z 20. minuty - měli hosté potíže přetavit optický tlak ve větší náskok, to byl právě on, kdo nejprve v 62. minutě vyzval ke skórování Comana a následně sám uzavřel skóre.

Spíše než o dalších třech bodech se v Mnichově nicméně mluvilo o situaci z 66. minuty, kdy Vidal uvolnil místo na hřišti pro uzdraveného Javiho Martineze. Guardiola tak slavnostně přivítal zpět v týmu prvního ze svých dlouhodobých absentérů. To už Bavoři věděli, že o tři body nepřijdou.

Do vedení je poslala vynikající Vidalova technická rána z okraje vápna; chilský záložník se v Bundeslize prosadil poprvé od roku 2011 a rázně tak odpověděl na kritiku klubové legendy Franze Beckenbauera. Domácí se však za své představení v úvodní pětačtyřicetiminutovce rozhodně nemuseli stydět. Předvedli několik krásných týmových akcí, přičemž Marcel Heller a Dominik Stroh-Engel se dokonce dostali do slibných šancí.

Bayern však byl dnes jednoduše silnějším týmem, což definitivně potvrdil po hodině hry. Po trefách obou mladíků už v závěru dohrával v absolutní pohodě a bez potíží si dokráčel k pátému bundesligovému triumfu v řadě, čímž udržel svoji dosavadní letošní stoprocentní bilanci. Před náročným úterním utkání s Wolfsburgem je to pro fanoušky jistě skvělá zpráva.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Darmstadt zatim nepredvadi spatne vykony ale tady to stacit nebude...

Oproti LM bych v zakladu rad videl gotzeho a nevim jak je to s xabim, pripadne by si mohl zahrat i rode, ktery zatim dostal pramalo casu na hristi...

Pokud se k zapasu pristoupi o trochu aktivneji nez v pireu, muze to dopadnout tak 0:4/0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele