1. kolo
15.08.2015 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

SV Darmstadt - Hannover 96 2:2

Ani jeden z bundesligových noviců na úvod sezony neprohrál. Ingolstadt vyloupil Coface Arenu v Mohuči, Darmstadt si v prostředí domácího stánku Merck-Stadion am Böllenfalltor rozdělil body s Hannoverem.

Třiatřicet let šel nejlepší německý fotbal mimo toto hesenské město. Z gólu vstřeleného mezi elitou se Die Lilien, jak se klubu přezdívá, naposledy radovali v květnu roku 1982. Čekání mohla po patnácti minutách ukončit spolupráce dua Sailer-Heller, nicméně domácí příznivci si museli ještě počkat. Ve 29. minutě o sobě dala poprvé vědět moderní technologie. Hawkaye-System se postaral o tom, že trefa Salifa Saného nemohla být uznána, jelikož míč nepřešel celým objemem brankovou čáru.

Za dvě minuty už se ale skóre měnilo. Marcel Heller po chybě Hannoveru převzal na vlastní polovině balon a uháněl s ním směr soupeřovo pokutové území. Tam kulatý předmět zasekl, čímž vyřadil ze hry jediného obránce a po povedeném obloučku (ve spolupráci s břevnem) se mohl rozeběhnout směr střídačka, aby branku pořádně oslavil - 1:0.

Hned po změně stran se hosté dočkali zásluhou Charlisona Benschopa vyrovnání. Příští týden šestadvacetiletý fotbalista si naběhl do středu vápna na přihrávku Mevlüta Erdinga a nebohému brankáři Christianu Matheniovi nasadil housle - 1:1. Jenže už po šesti minutách Heller ukázal, že ještě nemá dost.

Miiko Albornoz vyrobil obrovskou hrubku, díky čemuž dal devětadvacetiletému protivníkovi šanci obejít gólmana Ron-Roberta Zielera a opět se štěstím za pomoci brankové konstrukce poslat svůj tým do vedení - 2:1. Hannoverští to však v žádném případě nezabalili a jedinečnou šanci vyrovnat z pokutového kopu měl Erding, jehož předtím fauloval domácí kapitán Aytac Sulu. Avšak s mizerně kopnutou penaltou neměl Mathenia sebemenší problém.

V následující minutě ale nedokázal zkrotit přímý kop, který z levé strany poslal před bránu Edgar Prib, načež se balon dostal až k Sulovi, jenž si jej smolně srazil do brány - 2:2. Svěřenci Dirka Schustera určitě předvedli sympatický výkon a snad si i zasloužili vyhrát. Jestlipak se jim bude dařit i nadále? V srpnu ještě čeká Schalke a Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Qtipie

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele