16. kolo
12.12.2015 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

SV Darmstadt - Hertha BSC 0:4

Hertha si proti Darmstadtu nedělala absolutně žádné problémy a po jasné výhře 4:0 prozatím poskočila na třetí místo. Domácí naopak zůstávají v dolní polovině tabulky.

Stará dáma kontrolovala v podstatě celý zápas. Nemalou zásluhu na tom měl i fakt, že šla zásluhou Vedada Ibiševiće brzy do vedení. Konkrétně ve 12. minutě, když Kalou přihrál Mitchellu Weiserovi, jehož přízemní centr z pravé strany přetavil zblízka ve vedoucí branku zmíněný bosenský útočník - 0:1. A než se Stadion am Böllenfalltor nadál, skóre se měnilo znovu.

Marvin Plattenhardt si prostě nějakých čtyřiadvacet metrů od branky stoupnul k exekuci přímého kopu a trefil se parádně přes zeď do rohu Matheniovy svatyně - 0:2. Darmstadt se na dostřel té Jarsteinovy dostával prakticky pouze díky standardním situacím. Velkým nebezpečím pro vlastního gólmana se ukázal být Sebastian Langkamp, který jej po nešikovném zásahu těsně před pauzou přinutil k vynikajícímu zákroku, který si zopakoval i po následném rohu a šanci Sandra Wagnera.

Díky tomu šli hosté do druhé půle nadále s dvoubrankovým náskokem. Ten však vydržel jen pět minut. Vladimír Darida pak zahrával rohový kop, který Brooks hlavou přiťuknul před prázdnou branku Ibiševićovi, před nímž tedy stála jen přesnadná úloha - 0:3. Die Lilien se pak pokoušeli s nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale marně.

Naopak v 77. minutě znovu inkasovali. Chyby v obraně využil Salomon Kalou, jenž následně obešel gólmana a s přehledem zakončil - 0:4. Hertha pod vedením Pála Dárdaie tedy prožívá vskutku vyvedené období a pozici zaručující přímou účast v Lize mistrů bude chtít nepochybně přes zimu udržet. K tomu postačí jediné - neprohrát za týden s Mohučí.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele