10. kolo
03.11.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rheinderby vyšlo lépe pro Düsseldorf

Hráči Fortuny dobře věděli, že právě zvládnuté zápasy s konkurenty v boji o udržení budou klíčové pro setrvání v soutěži. Díky této výhře si v tabulce zase o něco polepšili, zatímco Köln zůstává v sestupovém pásmu.

Na tenhle duel nebude v dobrém vzpomínat nikdo z "Kozlů", nicméně dvojnásob to platí pro Noaha Katterbacha, který se zranil už po šesti minutách hry. První šance následovala o pět minut později. Jonas Hector, který se posunul na post levého obránce, centroval do vápna na neobsazeného Simona Teroddeho, jenž poslal svou hlavičku těsně mimo tři tyče.

Hosté měli i pak optickou převahu, ale byl to Rouwen Hennings, kdo v pětadvacáté minutě nastřelil vnější stranu tyče. První důležitý moment se odehrál v 37. minutě. Rafael Czichos podrazil ve vlastní šestnáctce pronikajícího Moralese a rozhodčí nařídil k nelibosti Achima Beierlorzera penaltu.

Timo Horn sice skočil správně po své levé ruce, nicméně Henningsova přízemní střela byla dostatečně prudká a umístěná na to, aby jí v cestě do sítě nic nezabránilo - 1:0. Po změně stran se hráči 1. FC pokoušeli o vyrovnání. Aktivní byl zejména Terodde, jenž po hodině hry dvakrát pořádně zaměstnal Steffena.

Jenže gól z toho nebyl, a tak podruhé udeřilo na opačném pólu. Kaan Ayhan prostě nakopl balon na polovinu soupeře, kde pelášil k bráně Erik Thommy. V pokutovém území se ještě musel zbavit Kingsleyho Schindlera, což se podařilo a jeho následná rána mířila přímo pod břevno - 2:0.

Trenér celku z města nad řekou Rýn pak poslal do hry ještě druhého útočníka. Nicméně Jhon Córdoba nemá v těchto měsících nejlepší formu, takže obrana Fortuny mohla zůstat celkem v klidu, jak se ostatně potvrdilo po devadesáti minutách. Pouze Louis Schaub se dostal k jedné střele z dálky.

Ve třiaosmdesáté minutě došlo na spolupráci dvou šťastných střelců. První z nich však mířil po pobídce toho druhého těsně mimo. Avšak i s výsledkem 2:0 může být Friedhelm Funkel spokojený. Za týden se jeho svěřenci utkají se Schalke. Köln se pokusí doma přehrát Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele