2. kolo
25.08.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko doma těsně porazilo Frankfurt a drží se čela tabulky

RB Lipsko v rámci 2. kola Bundesligy přivítalo na svém stadionu Eintracht Frankfurt. Mělo se jednat o vyrovnaný boj, což se nakonec potvrdilo. Domácí však dokázali najít recept na svého soupeře nejen jednou, ale hned dvakrát, proto se mohou radovat z dalších tří bodů do ligové tabulky.

Úvod utkání lépe zachytilo Lipsko, které se díky své aktivitě dočkalo brzkého vedení. Už v 11. minutě Poulsen hlavou prodloužil centr z rohového kopu směrem k zadní tyči, kde stál Werner úplně sám a krkolomným kopem dostal míč do sítě - 1:0.

Ve 20. minutě mohl být rozdíl mezi oběma týmy dvougólový, avšak Poulsen při protiútoku dostal od Sabitzera přihrávku na paty a nedokázal tak zakončit do odkryté frankfurtské svatyně. Do přestávky si už ani jedno mužstvo nedokázalo připravit žádnou zajímavou příležitost, proto se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Pět minut po pauze se do další šance dostal Werner, tentokrát však ztroskotal na brankáři Eintrachtu Trappovi, jenž jeho pokus dokázal zneškodnit. Zápas tak stále zůstával otevřený, což se podepsalo na hře. Oba týmy hrály naplno a soustředěně, proto diváci na stadionu nebyli svědky mnoha brankových příležitostí.

Jedna taková přišla v 83. minutě a byl z toho druhý gól utkání. Střídající Forsberg nacentroval z levé strany napříč celým pokutovým územím na neobsazeného Poulsena, který trefil míč skvěle z voleje a propálil Trappa podruhé - 2:0.

Hosté se nakonec dočkali alespoň kosmetické úpravy výsledku, když se v nastaveném čase po Chandlerově centru prosadil Paciência a stanovil tak konečné skóre na 2:1.

Lipsko se po další výhře může jako jeden ze čtyř týmů pyšnit trvající stoprocentní bilancí v Bundeslize i po odehraném 2. kole. V tom příštím zajíždí na hřiště Mönchengladbachu. Eintracht klesl do středu tabulky a bude si chtít spravit chuť příští týden v domácím souboji s Düsseldorfem.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele