27. kolo
08.04.2023 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Sardar Azmoun (© AFP)

Leverkusen podle očekávání přehrál Frankfurt

Nejde jen o to, že Bayer v předchozích šesti utkáních nepoznal hořkost porážky. V jeho prospěch hrála i statistika minulých utkání s Eintrachtem, neboť při střetnutích těchto dvou celků už pět roků, respektive při dvanácti partií, platí, že vítězí domácí výběr. Výběr Die Werkself tedy svého protivníka z města nad řekou Mohan v tabulce přeskočil a aktuálně okupuje šestou příčku.

Do zápasu nenaskočil ani jeden z českých reprezentantů. Xabimu Alonsovi jejich neúčast tentokrát nemusela vadit, jelikož už v 10. minutě skóroval Amine Adli, když po pobídce od Wirtze využil chybky Evana Ndicky, díky které se mohl řítit sám na brankáře. A toho přelstil střelou vnějším nártem levé nohy - 1:0.

Záhy mohlo být srovnáno, kdyby Lukas Hradecky kolenem nevytěsnil pokus Philippa Maxe. Butova střela byla ve 22. minutě sražena, kdežto Adli při své další šanci cílil z otočky o metr nad břevno. Dočkal se tedy až Moussa Diaby, jehož znovu vysunul Florian Wirtz. A třebaže byl francouzský hráč z úhlu, dokázal po zemi dostat míč na místo určení - 2:0.

Do konce poločasu mohlo být pro klub z BayAreny ještě veseleji, nicméně Aminemu Adlimu bylo dopřáno v tomto duelu skórovat pouze jedenkrát. Ve druhém poločase se hosté snažili s nepříznivým stavem něco udělat, jenže je srážely nepřesnosti, což ostatně platilo i pro Bayer. Na další gól se tedy čekalo až do 74. minuty.

Max z levé strany přihrál do vápna Djibrilovi Sowovi, který zamířil neomylně k pravé tyči, protože Robert Andrich přispěchal se svým skluzem o desetinu sekundy později, než by bývalo bylo zapotřebí - 2:1. Glasnerova skvadra vycítila šanci, takže o sobě dal vědět i do té doby nezvykle neviditelný Randal Kolo Muani. Jeho střet s Pierem Hincapiém však jako penaltový posouzený nebyl.

Hosté měli po finálním hvizdu vyšší procento držení balonu, jenže nakonec prohráli o dvě trefy. Pod tu poslední se v páté nastavené minutě podepsal střídající Sardar Azmoun. Účastník loňského mistrovství světa v Kataru, kde v dresu své země naskočil ke všem třem kláním Íránu v základní skupině, při Sinkgravenově centru z vlastní poloviny využil Jakićova zaváhání, načež udělal kličku Trappovi, a pak svým čtvrtým zářezem v sezoně zacílil do odkryté klece - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Hráči Bayeru výborní. Xabi Alonso je Španěl a zavedl v Bayeru jižanský styl hry - malí pohyblivý technický hráči s kvalitní kombinací dělají každému soupeři velké problémy a sbírají body jak na běžícím pásu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele