9. kolo
09.10.2022 17:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Dodi Lukebakio (© AFP)

Hertha vinou gólmana přišla o výhru nad Freiburgem

Před zápasem by Hertha bod proti Freiburgu brala, po konečném hvizdu ale hráči BSC nezastírali zklamání. Proti svěřencům trenéra Christiana Streicha totiž sahali po třech bodech, o ně ovšem přišli kvůli zaváhání vlastního gólmana. Obě mužstva tak nakonec rozešla smírně.

Přitom zejména v první půli se domácím dařilo soupeře trápit rychlým přechodem do útoku. Jeden takový rozjel ve 13. minutě Serdar, po jehož práci pálil po zemi nepřesně Lukébakio. Na druhé straně chtěli o čtyři minuty svých předností využít Günter s Gregoritschem. První jmenovaný odcentroval, adresát Gregoritsch nicméně hlavičkoval nad břevno.

Ve 22. minutě už se skóre měnilo. Höfler pasem vyhledal nabíhajícího Doana, jenž v pokutovém území našel přes bránícího Plattenhardta volného Kyereha. Ghanský fotbalista měl snadnou pozici a zakončením do prázdné brány jen potvrdil svou vynikající formu, neboť skóroval ve třetím soutěžním utkání Freiburgu v řadě.

Hertha nicméně okamžitě začala dělat vše pro to, aby oba mančafty měly k výhře stejně blízko. Plattenhardt ve 26. minutě rozehrál standardní situaci na přední tyč, u níž ovšem bránu těsně minul Jovetić. Po půlhodině hry už ale měli Berlíňané více štěstí. Jovetić při snaze o zakončení trefil ruku Güntera v pokutovém území SCF a domácí tak kopali penaltu, kterou zužitkoval Lukébakio - 1:1.

BSC to ovšem bylo málo. Ve 38. minutě podnikla Hertha další brejk, na jeho konci vysunul Lukébakio do tutovky Ejukeho, jenž udělal kličku brankáři Freiburgu Flekkenovi, přitom se ale dostal do ostrého úhlu, z něhož již prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Do brány nezamířil ani kop záložníka hostů Grifa z přímého kopu, ani hlavička domácího Sunjiće v nastavení první půle.

V 60. minutě mohl Freiburg do vedení vrátit Gregoritsch, jehož hlavu z volného kopu našel Grifo, nicméně rakouský útočník gólmana BSC Christensena nezaměstnal. To Hertha z protiakce odpověděla přesnou trefou. Trpělivou kombinaci zakončil přízemní ránou zpoza šestnáctky Serdar, po jehož střele k tyči se Flekken natahoval marně.

Berlíňané však nadějný výsledek neudrželi. Christensen v 78. minutě nezachytil do rukavic nákop ze standardní situace a po následných zmatcích před bránou Herthy se z gólu na 2:2 mohl radovat Schade. A když v 85. minutě pálil nepřesně Richter, vracel se Freiburg zpět do Bádenska-Württemberska alespoň s bodem za plichtu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele