11. kolo
23.10.2022 17:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Wilfried Kanga (© AFP)

Hertha v dramatickém závěru urvala výhru nad Schalke

Tři body si o víkendu připsala Hertha, která v dramatické koncovce zápasu nakonec přetlačila Schalke 2:1. Boj ze spodních pater tabulky se lámal až v samotném závěru a rozhodující branku vstřelil Wilfried Kanga. Schalke tak zatím nepomohlo odvolání trenéra Franka Kramera.

Do zápasu vedl Königsblauen trenér Matthias Kreutzer, ale mnoho důvodů k radosti neměl. Celé utkání pak odehrál český reprezentant Alex Král, do statistik se ale nijak výrazně nezapsal a pádu Schalke na poslední místo tabulky nezabránil. Vladimír Darida v zápasové nominaci Herthy chyběl.

V prvním poločase sice žádný gól nepadl, ale hned dvakrát šel do akce VAR. Poprvé už po čtvrthodině hry, kdy posuzoval regulérnost Bülterovi branky. Celé akci předcházel ofsajd a tak se skóre neměnilo. O šest minut později VAR neuznal pro stejný prohřešek ani druhý gól Schalke a vestfálský celek to nakonec poznamenalo. Hertha se v prvním poločase dokázala dostat do několika náznaků šancí, ani jeden však nedokázala dotáhnout do zdárného konce.

Branky začaly na Olympijském stadionu padat až po změně stran. Ve 49. minutě vypálil Lucas Tousart, brankář Schwolow si vybral slabší chvilku a jasně chytatelný balón za svá záda propustil. Na tahu tak bylo Schalke, ale to se dostávalo před Christensena jen sporadicky.

Teprve až v závěrečných minutách si vytvořilo převahu a výsledkem bylo vyrovnání na 1:1. Než se tak stalo, hlavičkoval do boční sítě Polter a teprve o chvíli později prošla do sítě střela Florenta Molleta.

Schalke se z vyrovnání neradovalo dlouho a Herta dvě minuty před koncem rozhodla. Wilfried Kanga se dostal do samostatného úniku, uplatnil svojí rychlost a přízemní střelou překonal brankáře Schwolowa. Pro Königsblauen to znamenalo definitivní KO, jakkoliv ještě zbývalo pár minutek nastavení. Smutná série porážek v podání Schalke pokračuje a kdysi slavný celek klesl na poslední příčku. Hertha si polepšila, vyhrála po měsíci a v tabulce jí patří třináctá příčka.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele