4. kolo
16.09.2023 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Reprezentační pauza Hoffenheim nepřibrzdila, v Kolíně jej nastartoval bleskový gól Kramariče

Hráči Hoffenheimu vyhráli ve čtvrtém kole Bundesligy na půdě Kolína nad Rýnem 3:1. Skóre utkání se přepisovalo již v první minutě, kdy se z branky radoval na zadní tyči nikým nehlídaný Andrej Kramarič. Skvělý poločas hostů navíc vyšperkoval sváteční střelec Florian Grillitsch, jenž se v ligové soutěži trefil poprvé od sezony 2020/2021. Pavel Kadeřábek nastoupil v základní sestavě a spolehlivým výkonem pomohl Hoffe ke třetí výhře v řadě. Domácí naopak na svůj premiérový tříbodový zisk v letošním ročníku stále čekají.

Hráči Kolína získali v úvodních třech kolech jediný bod, zápas proti TSG tak byl z pohledu domácího celku nesmírně důležitý. Kozly tlačila bota především v ofenzivě, což naopak rozhodně nemohli tvrdit v Hoffenheimu. Na sedmi gólech modrobílých se podílela hned šestice různých hráčů včetně Kadeřábka. Ve prospěch hostů mluvily i výsledky z posledních vzájemných klání hraných na kolínském stadionu, kde neprohráli sedm bundesligových duelů v řadě.

Skvělou bilanci na stánku v Porýní potvrdil Hoffenheim již v úvodní minutě utkání. Kadeřábek poslal nebezpečný centr do šestnáctky, kde si ho po několika odrazech našel Kramarič a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. Druhou trefu hostujícímu celku zajistil Grillitsch poté, co využil špatného výběhu gólmana Marvina Schwabeho. Rakouský záložník ho překonal ránou z poloviny hřiště, a do kabin tak po prvním dějství šli v lepším rozpoložení hosté.

Po změně stran opět skóroval Hoffenheim, v 52. minutě vypustil 20letý útočník Maximilian Beier projektil z hranice pokutového území, který vymetl pravou šibenici Kozlů. Domácím se podařilo rychle snížit, David Selke se o devět minut později objevil s míčem v šestnáctce a z ostrého úhlu procedil míč za záda Olivera Baumanna. Kolín si v průběhu druhého dějství vytvořil několik zajímavých příležitostí, domácí celek je však nedokázal zužitkovat. Nepovedený výkon Kozlů podtrhnul v první minutě nastavení Rasmus Carstensen, který za svůj zákrok předčasně odešel do kabin.

Kolín se před vlastním publikem nepředvedl v dobrém světle a po další porážce ani na čtvrtý pokus nedokázal zvítězit. Další možnost dostane přesně za týden v Brémách, Hoffenheim se ukáže doma ve stejný den proti Unionu Berlín.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele