1. kolo
20.08.2023 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Frankfurtští Orli rozcupovali Lilie z Darmstadtu. Ostré pařáty nováčkovi ukázal Kolo Muani

Fotbalisté Frankfurtu na závěr programu prvního kola Bundesligy zdolali na vlastním hřišti Darmstadt 1:0. Nováček od úvodních minut tahal za kratší konec a velkými jmény nabitá ofenziva domácího celku postupně utahovala smyčku, což ještě do přestávky gólově vyjádřil autor 23 soutěžních tref z uplynulého ročníku Randal Kolo Muani. Ačkoliv se hosté po změně stran částečně osmělili, na zisk prvních bodů v nejvyšší německé soutěži od roku 2017 to nestačilo.

Eintracht Frankfurt a Darmstadt 98 jsou tradičními kluby z Hesenska, spolkové země uprostřed Německa. Po většinu historie však kráčely jinou cestou a střetávaly se jen výjimečně. Hostující nováček se ovšem letos objevil v moderní éře Bundesligy po sedmi letech, a toužil tak vyšlápnout si na většího a slavnějšího souseda. Domácí ale byli v čele s hlavním kanonýrem Kolo Muanim jasným favoritem.

Již v úvodu ale trenér Frankfurtu musel střídat, když hrací plochu pro zranění opustil kapitán Sebastian Rode. Na první větší příležitost hesenského derby se čekalo do 17. minuty, kdy se ke střele po vhodně načasovaném náběhu dostal Kolo Muani. Skvělou práci ale odvedli hostující obránci, kteří pokus obávaného střelce zblokovali na roh. První zakončení do prostoru branky si tak krátce před koncem úvodní půlhodiny připsal až hostující Mathias Honsak, jehož pumelici na zadní tyč vytěsnil pohotovým zákrokem Kevin Trapp. Jednalo se však o ojedinělou příležitost hráčů Die Lilien, kteří většinu prvního poločasu čelili atakům Orlů. Ti se ve 40. minutě ujali vedení, když přihrávku Philippa Maxe zužitkoval před odkrytou brankou Kolo Muani.

Poločasová přestávka obraz hry nezměnila a fotbalisté Darmstadtu se i nadále bránili. V 52. minutě si na pas Juniora Dina Ebimbeho nabíhal Kolo Muani, hostující defenziva ale včas zareagovala a přihrávku zablokovala. Nováček soutěže následně zvýšil aktivitu a sám začal hrozit. V 65. minutě byl blízko vyrovnání, když po rohovém kopu hlavičkoval Luca Pfeiffer do tyče. Z následné dorážky neuspěl ani Christoph Klarer, který pálil pouze do těla spoluhráče. Krátce před koncem prověřil Trappovu pozornost střelou zpoza vápna střídající Filip Stojilkovič, ale ani Švýcar gólmana Frankfurtu nepřekonal. V nastavení byl blízko navýšení vedení Marcel Schuhen, pumelicí na přední tyč ale neuspěl.

Regionální derby tak podle očekávání zvládl Frankfurt, který si odnesl první tři body v sezoně. Na vítězství se pokusí Orli navázat 27. srpna, kdy se střetnou s Mohučí, Darmstadt změří o den dříve síly s Unionem Berlín.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele