8. kolo
21.10.2023 15:30 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Oslavy hráčů Frankfurtu (© AFP)

Frankfurt prolomil téměř roční venkovní mizérii. "Orli" se z výhry radovali po zásahu Knauffa

Hoffenheim v osmém kole Bundesligy podlehl na vlastním hřišti Frankfurtu 1:3, a připsal si tak již třetí domácí ligovou porážku v této sezoně. Modrobílým sice skvěle vyšel úvod duelu, neboť už ve třetí minutě je poslal do vedení Maximilian Beier. Ještě do poločasu však hosté třemi góly zvrátili stav a po změně stran si první venkovní ligovou výhru od loňského listopadu pohlídali. Vítěznou trefu přitom obstaral mladý záložník Ansgar Knauff. Nepříznivý výsledek nedokázal odvrátit ani Pavel Kadeřábek, který na pravé straně obrany Hoffe odehrál celé utkání.

Hoffenheim zažíval fantastické období, když od startu bundesligového ročníku prohrál pouze dvakrát, přičemž hned pětkrát dokázal uzmout všechny body. Na skvělou formu chtěli modrobílí navázat i po reprezentační pauze na domácím hřišti proti Frankfurtu. Ten se tak skvělými výkony chlubit nemohl, jelikož jej zdobily především remízové výsledky, které hosté nasbírali již čtyři. Velkým problémem byly především venkovní duely.

Výborné rozpoložení hráči domácího celku přetavili v úvodní branku zápasu už ve třetí minutě. Beier si jediným dotykem zpracoval dlouhý balon i obhodil protihráče a zakončením k pravé tyči následně překonal brankáře. Takřka totožná situace se nicméně zanedlouho odehrála i na druhé straně. Míč od gólmana Orlů zamířil až k Omaru Marmoushovi, který si nejprve efektně poradil s obráncem a následně ze slibné pozice přízemní střelou srovnal stav utkání.

Ve 23. minutě se hosté dokonce dostali zásluhou Knauffa do vedení. Německý útočník se odpoutal od Kadeřábka a ve skluzu umístil balon mezi tři tyče. Po nedorozumění v domácí defenzivě navíc Hoffe nadělil gól do šatny střelou z úhlu Ellyes Skhiri.

Začátkem druhého poločasu kleslo množství nadějných útočných akcí na obou stranách na minimum. Hoffe mohla ke snížení dopomoci i některá ze standardních situací, nicméně hosté i nadále potvrzovali, že jejich obrana patří mezi nejlepší v lize a žádné drama nehodlali připustit. Rozvážný přístup ke hře se svěřencům trenéra Dina Toppmöllera ve druhé půli nakonec vyplatil a k poklidnému dohrání souboje jim pomohla i neschopnost modrobílých dovést některou z šancí do úspěšného konce.

Hoffenheim tak na dobrou formu nenavázal a doma nezískal ani bod. V dalším kole se 28. října střetne se Stuttgartem, Orli změří o den později síly s Dortmundem.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:0 jen to fikne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele