8. kolo
27.10.2024 19:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Frank Schmidt (© AFP)

Hoffenheim s Hložkem v základu sehrál bezbrankovou partii na půdě evropského zástupce

Přestože Hoffenheim Pellegrina Matarazza nepoznal hořkost porážky již třikrát v řadě, k úniku ze sestupového pásmu mu to nepomohlo. Ve Voith-Areně se rozešel bez branek s Heidenheimem. V jeho základní sestavě nastoupil i Adam Hložek, Pavel Kadeřábek se na plac dostal v 58. minutě.

Vzhledem k tomu, že trenér Frank Schmidt se může pochlubit 21letou spoluprací s Heidenheimem a kapitán Patrick Mainka nastoupil od postupu z druhé ligy do všech bundesligových zápasů, je zřejmé, že klíčem k úspěchu na evropské půdě je dlouhodobá koncepce. To se potvrdilo i při čtvrtečním triumfu Heidenheimu nad Pafosem, ve kterém dal Mainka jediný gól utkání. A i v neděli večer mohl po přiťuknutí Marvina Pieringera otevřít skóre, leč neuspěl. V závěru první půle mohl změnit bezbrankový stav hostující Andrej Kramarič, ale chyběly mu centimetry.

Brankář Heidenheimu Kevin Müller si v úvodních 45 minutách moc nezachytal, ale na začátku druhého poločasu musel ukázat, co umí. Čelil totiž pokusu útočníka Mariuse Bültera, jenž dal pět gólů ve stejném počtu zápasů. Oliver Baumann z Hoffenheimu, který nedávno ve svých 34 letech nastoupil v brance německého národního týmu, předvedl v závěrečné fázi duelu brankářskou exhibici. Nejprve parádně zneškodnil tečovanou střelu střídajícího Maximiliana Breuniga a poté vytěsnil technický pokus, který vykouzil Léo Scienza.

Nakonec se oba týmy musely spokojit s bodem za bezbrankovou remízu. Tím skončila patnáctizápasová série Die Kraichgauer s minimálně jednou vstřelenou branku, i když s prvním čistým kontem v sezoně. Pro Heindenheim šlo o první remízu po 13 bundesligových duelech, která ho posunula na 10. místo tabulky o dva body před 15. Hoffenheim.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

H'heim - H'heim věřím, že vyhrají domácí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele