7. kolo
19.10.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Willi Orban (© TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Lipsko zvítězilo na hřišti Mohuče a dočasně se vyšplhalo první místo

I po sedmém kole v lize neporažené jde do čela Bundesligy, když výhrou 2:0 v Mohuči zapsalo třetí vítězství v řadě. O úspěchu hostů rozhodli už v prvním poločase Xavi Simons a Willi Orban. Naopak Mohuč se doma stále trápí a na vlastním trávníku zůstává bez vítězství.

Poklidný začátek utkání narušil krásným gólem ve 20. minutě Simons. Nejprve si rychle zpracoval míč, otočkou se uvolnil od bránícího hráče a skrze nohy dalšího beka vystřelil. Brankář domácích Robin Zentner viděl střelu na poslední chvíli a zareagovat už nestihl.

V dobrém rozmaru hrající Lipsko navíc do poločasu stihlo udeřit i podruhé. Tvrdou střelu Loise Opendy vyrazil Zentner před sebe, kde ovšem číhal Willi Orban a lehkou dorážkou se zapsal do listiny střelců. V závěru poločasu domácí sice zvýšili aktivitu, trápila je ovšem nepřesnost. Z deseti pokusů šel totiž na branku Pétera Gulácsiho jen jeden.

Druhý poločas ke zklamání fanoušků moc akce nenabídl. Mohuč se jevila, jako by už zápas vzdala a Lipsko se s dvoubrankovým polštářem nemuselo nikam hnát. Náladu si spravil ještě brankář Zentner, který několikrát v situaci jeden na jednoho vychytal Benjamina Šeška. Lipsko udrželo na ligové scéně pátou nulu v řadě a může se radovat z prvního vedení v tabulce.

Autor: Livesport.cz / SID/Flashscore

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Mohuč hrál lepší fotbal, přesto prohrál.

Lokomotiva Lipsko se suverénně žene za postupem Napodobí Chotěbuz?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele