7. kolo
18.10.2024 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Dortmund doma potvrdil páteční trend, Guirassy navázal vítěznou trefou proti St. Pauli na skvostnou formu

Borussia Dortmund si udržela stoprocentní domácí bilanci v této sezoně, když díky brance Serhoua Guirassyho zvítězila 2:1 nad bundesligovým nováčkem ze St. Pauli, a prodloužila tak páteční neporazitelnost v Signal Iduna Parku na úctyhodných 39 zápasů v řadě. Guinejský útočník znovu potvrdil fantastickou formu, když v posledních osmi soutěžních duelech zaznamenal již 12. gól.

Vítaný návrat na Westfalenstadion, kde Dortmund v této sezoně zaznamenal všechny tři své bundesligové výhry, byl o něco nepříjemnější, protože dnešní soupeř na svém posledním výjezdu uspěl 3:0 proti Freiburgu, což bylo jeho první vítězství v nejvyšší soutěži po více než 13 letech. Domácí přesto měli jít do vedení, když Guirassy nedokázal v souboji jeden na jednoho překonat Nikolu Vasilje, a pak na druhé straně utekl Dapo Afolayan, ale jeho střelu zablokoval včasným skluzem Ramy Bensebaini.

Tato šance zažehla aktivitu St. Pauli, která vyvrcholila překvapivým gólem, když Morgan Guilavogui tečoval volný přímý kop Erica Smithe, ačkoli byl zásah následně odvolán pro ofsajd. Tím však smůla hostů neskončila, protože Bensebaini skvěle usměrnil hlavičku po centru Pascala Grosse ke vzdálenější tyči.

Alexander Blessin se bezpochyby cítil o přestávce vzhledem k pozitivnímu výkonu svých svřenců zklamaný, ale Dortmund si své vedení i díky neproměněným šancím Guirassyho a Donyella Malena zasloužil více. Hosté ovšem nedlouho po změně stran vyrovnali. Střední obránce Eric Smith si naběhl na odklizený míč daleko za pokutovým územím a halfvolejem trefil horní roh branky Gregora Kobela.

Dortmund si inkasovaný gól zasloužil, ale nakonec dokázal, proč je v Porúří tak těžké ho porazit. O pár minut později střídající Jamie Gittens obešel protihráče a po kličce poslal míč do šestnáctky, kde se Guirassy vyšvihl nad Karola Metse a zaznamenal vítězný zásah. St. Pauli ještě nikdy neopustilo Westfalenstadion jako vítěz, zatímco Dortmund se díky osmému domácímu vítězství ve všech soutěžích v řadě dostal před zbytkem víkendu na prozatímní pozici v první čtyřce.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (1)

Přidat komentář
Samuelbrcks

There are always real and trustworthy people even in the midst of pretenders and liars, I am very pleased to be able to tell of a real private investigating company who can help with whatever, Check out premiumhackservices AT gmail DOT com and you can tell from the reviews about them, The job they helped me with is best kept private, you can also be happy if you get through to them.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele