3. kolo
15.09.2024 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Phillip Tietz (© AFP)

Augsburg zvládl důležitý domácí duel proti nováčkovi a připsal si první výhru sezony

Augsburg ve třetím kole německé Bundesligy v domácí WWK Areně dokázal zvítězit nad nováčkem ze St. Pauli 3:1. Svěřenci trenéra Jessa Thorupa si tak připsali první ligovou výhru v sezoně.

V poměrně klidném prvním poločasu vynikly pouze dvě velké šance, které domácí těsně před přestávkou zahodili. První z nich měl na svědomí Elvis Rexhbecaj, jehož střela z hranice pokutového území skončila pouze v boční síti. Brankář Nikola Vasilj by ji však zřejmě stejně měl. Brankář St. Pauli byl v akci znovu o chvíli později, tentokrát musel na zadní tyči zasahovat proti pokusu Samuela Essendeho.

Tlak domácích pokračoval i ve druhém poločase a Augsburg již po dvou minutách po změně stran šel do vedení. Marius Wolf se krásně prosmýkl kolem Dapa Afolayana a bývalý hráč Borussie Dortmund poté levačkou zamířil do horního rohu. Z jedné branky se rychle staly dvě. Tentokrát se na zadní tyči objevil střídající Phillip Tietz, přesnou přihrávku Franka Onyeky poslal volejem do sítě a zdvojnásobil náskok domácích.

Zdálo se, že pro domácí to bude nakonec pohodlné odpoledne, ale St. Pauli se nechtělo vzdát bez boje a 15 minut před koncem snížilo. Carlo Boukhalfa vtrhl do pokutového území a jeho hlavička prošla nad nataženou rukou Nediljka Labroviče, jehož čekání na čisté konto v Bundeslize v této sezoně pokračuje.

Po gólu Boukhalfy se Labrovič postaral o to, aby nebyl před koncem podruhé překonán. Chorvatský brankář vychytal gólovou hlavičku Eliase Saada, čímž zajistil, že Augsburg zůstal ve vedení. Vítězství nakonec potvrdil třetím gólem Jusuf Kabadayi, který se prodral za vyčerpanou obranu St. Pauli a pak uklidil míč pod Vasilje. Bavorský celek tak ukončil sérii sedmi zápasů bez vítězství a díky výhře se dostal ze sestupového pásma na úkor právě St. Pauli.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1.FC Augsburg je mužstvo na odpis! To, co předvedlo proti St. Pauli, nováčkovi soutěže je trestuhodné! Ligista se ponížil před druholigistou! St. Pauli bylo herně lepší - fotbalovější - pohyblivější - lepší kombinace, lepší start na míč, nebezpečnější v pokutovém území soupeře. Škoda prvního poločasu, kdy Pauli příliš respektovalo soupeře a opatrně vyčkávalo a zbytečně nechalo soupeře hrát. Tím ztratilo min. 45 minut zápasu. Až teprve ve druhém poločase ukázalo svou sílu a dominovalo. Avšak to už bylo pozdě. Hráči Augsburgu nevěděli kde jim hlava stojí. V osobních soubojích prohrávali, ztráceli míče které na blind odkopávali neznámo kam. Jejich pohyb těžkopádný. Vyložené brejkove šance spalovali jak na běžícím pásu! Zkrátka herně vyhořeli. Zrodila se tak nezasloužená výhra která celý klub varuje! Zklamání na celé čáře! Je před nimi celá sezóna a nevypadá pro ně dobře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele