1. kolo
25.08.2024 17:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Heidenheimu. (© AFP)

St. Pauli v úvodním zápase Bundesligy neuspělo. Bundesligový nováček podlehl Heidenheimu 0:2

Heidenheim Franka Schmidta zahájil své bundesligové tažení vítězstvím nad St. Pauli 2:0 na Millerntor-Stadionu, čímž německý trenér ukončil sedmizápasovou sérii bez výhry nad tímto soupeřem. Vítěznou trefu si připsal v 66. minutě záložník Paul Wanner.

Od doby, kdy St. Pauli naposledy nastoupilo v bundeslize, uplynulo více než deset let. V jejich prvním klání v nejvyšší soutěži se jim nicméně nepodařilo prorazit dobře organizovaný obranný blok Heidenheimu. V prvním poločase si však vypracovali větší šance než soupeř, zejména Connor Metcalfe, jenž svou šanci nicméně proměnit nedokázl. V dobré příležitosti se octl také Philipp Treu, ale jeho střela z pravé strany mířila nad bránu Kevina Müllera.

V zoufalé snaze začít sezonu vítězstvím St. Pauli ve druhém poločase ještě zvýšilo obrátky a chyběly mu jen centimetry, aby se ujalo vedení. Ani jednu z řady svých šancí však nedokázalo proměnit. Morgan Guilavogui nejdříve nedosáhl na centr Jacksona Irvina a poté ani Hauke Wahl v dobré pozici neuspěl.

Jak už to tak bývá, promarněné šance St. Pauli nakonec sympaticky hrajícího nováčka stály zápas. Byl to právě hostující celek, který otevřel skóre zápasu po dobře sehraném protiútoku, na jehož konci stál Paul Wanner. Byla to teprve třetí střela hostů v zápase, ale nakonec se ukázala jako vítězná. V závěru fotbalisté Heidenheimu přidali druhou ještě druhý gól, když se prosadil Jan Schöppner.

Přestože hosté nepředvedli dobrý výkon, dokázali zápas dovést do vítězného konce a před druhým předkolem play-off Evropské ligy UEFA proti švédskému Hackenu tak získali potřebné sebevědomí. St. Pauli sice předvedlo působivý výkon, nicméně pokud bude chtít setrvat v Bundeslize, bude se muset soustředit na zlepšení své produktivity.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele