2. kolo
31.08.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Maximilian Arnold (© AFP)

Arnold z přímých kopů dirigoval výhru Wolfsburgu nad Kielem

Wolfsburg získal první body v bundesligové sezoně, když na Holstein-Stadionu porazil Kiel 2:0. Vlci si tak udrželi působivou bilanci proti nově postoupivším týmům z minulé sezony, když z posledních pěti zápasů získali 13 bodů.

Holstein Kiel zahájil svou vůbec první bundesligovou sezónu prohrou 3:2 venku s Hoffenheimem, takže v tomto zápase usiloval o své první body v nejvyšší soutěži. Čápi začali zápas velmi slibně, když dokázali vynulovat příležitosti Wolfsburgu a dokonce měli šanci jít do brzkého vedení. Šanci měl ve 12. minutě Schuto Machino, který se ocitl ve slibné pozici na hranici pokutového území, ale japonský záložník nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Nadějný začátek domácích však nakonec nic nepřinesl, protože Wolfsburg se těsně před půlhodinou hry ujal vedení. Gól padl, když se kapitán hostů Maximilian Arnold postavil k přímému kopu a ukázal své umění, když z dálky zamířil přesně pod břevno. Situace se pro Kiel poměrně rychle zhoršila, když už o tři minuty později prohrával o dva góly a znovu u toho byl Arnold. Ten poslal volný přímý kop do pokutového území, kde si Sebastiaan Bornauw dokázal najít prostor a hlavičkoval do pravého dolního rohu.

Po přestávce Wolfsburg nadále dominoval a po třech minutách málem přidal třetí gól, když se po přihrávce Jakuba Kaminského nejvýše vznesl Mattias Svanberg. Švédovu hlavičku ale zablokoval obránce Kielu na brankové čáře. Svanbergův vliv na hru rostl a po hodině hry byl blízko dalšímu gólu, když z hranice pokutového území napřáhl ke střele, kterou však fantastickým zákrokem zneškodnil Timon Weiner.

Svěřenci Marcela Rappa se v závěrečné dvacetiminutovce snažili dostat zpět do hry, ale Machino po zisku míče v pokutovém území nedokázal vsítit gól. Jeho střelu směřující do levé části branky totiž zachránil Kamil Grabara. Domácí završili neúspěšný den vyloučením Rappa v poslední minutě zápasu. Hosté si tak odvážejí všechny tři body. Naopak Holstein Kiel na začátku sezony ukázal, jak těžké bude si v této sezoně zajistit přežití v Bundeslize.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele