7. kolo
19.10.2024 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Reprezentační pauza rozjetý Freiburg nezastavila, o dalším vítězství rozhodl už do poločasu

Freiburg vyrovnal svůj historicky nejlepší start do bundesligové sezony, když se po přesvědčivém vítězství 3:1 v 7. kole nad Augsburgem dostal s 15 body na druhé místo neúplné tabulky Bundesligy za Lipsko.

Augsburg dosud v ligovém ročníku nezaznamenal na hřišti soupeře ani bod, domácí naopak chtěli zaznamenat pátý triumf v sezoně. Augsburg však překvapivě začal lépe a málem se brzy ujal vedení, když Phillip Tietz dostal v pokutovém území dostatek prostoru, ale vystřelil těsně vedle. Freiburg ale začal stále více hrozit, zejména když po pěkné akci pálil Christian Günter těsně mimo.

Obrana hostů byla dále nejistá a Nediljko Labrovič mohl děkovat paní Štěstěně za to, že neinkasoval už pošestnácté v sezoně, když se skvěle natáhl a vytáhl střelu Maximiliana Eggesteina vedle tyče. Chorvatský brankář však nemohl nic dělat s brilantním pokusem Vincenza Grifa z hranice pokutového území, který letěl nechytatelně k tyči. O několik minut později se Grifo stal gólovým asistentem, když jeho rohový kop našel u bližší tyče hlavu Philippa Lienharta, a ten zvýšil na 2:0.

Freiburg ukončil první půli parádním zásahem Güntera, který se trefil do sítě z nejméně 30 metrů a zvýšil na 3:0. Domácí po přestávce pochopitelně ubrali plyn a snížili tempo a krátce po hodině hry Tietz elegantním zakončením v pokutovém území snížil.

Hosté po gólu ožili a mohli zápas zdramatizovat, když se Dimitris Giannoulis ocitl sám před brankou, ale svůj pokus poslal přímo do brankáře Noaha Atubolua. I přes závěrečný tlak Augsburgu se hostům nepodařilo najít cestu zpět do utkání, a utrpěli tak sedmou venkovní prohru v řadě, což je jejich nejhorší série v Bundeslize.

Autor: Livesport.cz / Archie Burkinshaw

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Augsburg si letos zahrává...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele