3. kolo
14.09.2024 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Freiburgu. (© AFP)

Freiburg otočil utkání proti Bochumi ve druhém poločase

Junior Adamu pomohl ve třetím bundesligovém kole Freiburgu dvěma brankami ve druhém poločase proti Bochumi otočit utkání a zaznamenat již šestý tříbodový úspěch ve vzájemnách zápasech.

Freiburg, který mohl teprve podruhé v historii zaznamenat dvě domácí vítězství v řadě na začátku sezony, mohl jít po čtvrthodině do vedení. Japonská superstar Ritsu Doan však při svém jubilejním stém vystoupení v Bundeslize mířil vedle tyče.

Smůla domácích se kupila i nadále, když šest minut před přestávkou musel Merlina Röhla kvůli zranění nahradit Eren Dinkci. V závěru poločasu se situace pro svěřence Juliana Schustera ještě zhoršila, když Myron Boadu, který poprvé nastoupil za svůj nový klub, instinktivně zakončil přesnou přihrávku Jakova Mediče z bezprostřední blízkosti a poslal Bochum do vedení.

Freiburg se chtěl vrátit do hry a okamžitě po poločasové přestávce se mu to téměř podařilo, ale Drewes neuvěřitelným zákrokem zabránil Junioru Adamuovi v zakončení. Přesto musel Drewes nakonec v 58. minutě vytahovat míč ze své sítě, když přihrávka Vincenza Grifa za obranu umožnila Adamovi prudce vypálit a slavit svůj vůbec první gól v Bundeslize. O necelé tři minuty později Freiburg neuvěřitelně otočil vývoj zápasu, když se muž zápasu Adamu opět zapsal do střelecké listiny. Sebejistě uklidil míč do branky poté, co byl pokus Lukase Küblera zblokován na brankové čáře.

Gól střídajícího Lukase Daschnera nebyl uznán pro hraní rukou, stejně jako zásah Lucase Hölera, tentokrát kvůli ofsajdu. Freiburg si udržel kontrolu nad utkáním a prodloužil proti Bochumi na Europa-Park Stadion neporazitelnost.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele