7. kolo
19.10.2024 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Hoffenheim i s Hložkem v základu ukončil ligovou sérii bez výhry, doma přetlačil Bochum

Hoffenheim ukončil pětizápasovou sérii bez vítězství v Bundeslize, když v PreZero Areně porazil svého soupeře z Bochumi 3:1. Adam Hložek odehrál 80 minut a svým výkonem také přispěl k důležité výhře, přestože se do statistik nezapsal. Robin Hranáč zůstal pouze na lavičce a David Jurásek s Pavlem Kadeřábkem do utkání nezasáhli kvůli zraněním vůbec.

Domácí před mezinárodní přestávkou zažehli po nepovedeném startu do ligové sezony plamínek naděje, když v Evropské lize porazili Dynamo Kyjev a poté v Bundeslize remizovali se Stuttgartem. Na tento impuls navázali Die Kraichgauer dominantním výkonem v prvním poločase, kdy se již po 11 minutách dostali do vedení zásluhou stále spolehlivého Andreje Kramariče. Chorvatský reprezentant využil volného prostoru ve středu hřiště, utekl sám na branku a poté smrtící ranou zakončil a skóroval potřetí za sebou ve vzájemných utkáních s Bochumí.

Kramarič byl před přestávkou u všeho, ale k šoku domácích fanoušků nedokázal svůj gólový účet rozšířit. Pouhých pět minut po otevření skóre nepochopitelně minul cíl poté, co ho našel Alexander Prass. Před odchodem do kabin ho navíc zastavilo břevno i brankář Bochumi Patrick Drewes.

Hosté toho do přestávky nabídli jen velmi málo, když Koji Miyoshi obešel Olivera Baumanna, ale nedokázal se prosadit. Po pauze Hoffenheim dostal míč do sítě podruhé, ale oslavy Mariuse Bültera byly přerušeny, když sytém VAR odvolal gól pro ofsajd. Bülter se však nenechal rozhodit a po úžasném průniku Toma Bischofa zdvojnásobil náskok svého týmu. Nyní už Hoffenheimu stačilo jen udržet čisté konto, aby si zajistil vítězství, což se mu však nepodařilo ve všech šesti předchozích ligových zápasech v tomto období.

A tato série k frustraci domácích fanoušků pokračovala, když se z lavičky náhradníků vynořil Cristian Gamboa, který se trefil do dolního rohu a skóroval poprvé od února 2022. Domácí nyní stáli zády ke zdi a jejich nejhorší obavy se zdály být naplněny, když byla v 89. minutě Bochumi nařízena penalta. Jako už tolikrát v průběhu let však Hoffenheimu přišel na pomoc Baumann, který zachránil Daschnerovu penaltu a zajistil tak třetí vítězství nad Bochumí po sobě, které zpečetil pozdní třetí trefou z brejku Haris Tabakovič.

Autor: Livesport.cz / Henri Briese/SID

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Hoffenheim s Hložkem se začíná rozjíždět Bochumu je mi líto. Uvidíme po zimní přestávce jestli se jeho síla nezvýší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele