8. kolo
26.10.2024 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

El Bilal Touré a Enzo Millot (© AFP)

Dvě červené karty orámovaly divoký zápas Kielu se Stuttgartem

Domácí Stuttgart po divokém průběhu porazil nováčka z Kielu 2:1. Přestože domácí vedli již dvougólovým rozdílem, po červené kartě Jeffa Chabota hosté dokázali zápas zdramatizovat, na body už ale nedosáhli.

Stuttgart v týdnu porazil italského giganta Juventus, nejspíše i díky tomu vstoupil do zápasu výrazně aktivněji. V 19. minutě El Bilal Touré unikl obraně Kielu, předložil míč pro Denize Undava a ten nádherně zakončil. Hosté nijak nezpanikařili, nicméně naráželi na pevnou obranu domácích, kterou vedl především dvacetiletý Anrie Chase jistými defenzivními zákroky.

Domácí celek se snažil ještě před přestávkou navýšit své vedení. Pokusy Fabiana Riedera a Jamieho Lewelinga však skončily jen na rukavicích Timona Weinera. Druhý gól nakonec přišel a byl u toho znovu Touré. V 61. minutě Weiner nejprve vyrazil dalekonosný pokus Lewelinga, k míči se po krátkém zmatku protlačil Touré, pohlednou kličkou obešel brankáře a zavěsil.

Situace se ovšem domácím značně zkomplikovala, protože krátce po druhém gólu dostal v rozmezí tří minut dvě žluté obránce Chabot a rázem to byli hosté, kdo určoval tempo hry. V 84. minutě bundesligový debutant Phil Harres napálil svou střelu jen do břevna, k odraženému míči se ale dostal Armin Gigovič a rázem bylo drama na světě. Všechny naděje hostům sebral Jann-Fiete Arp, který po dvou žlutých kartách v rychlém sledu vyrovnal síly na hřišti a Stuttgart si už vítězství v závěrečných minutách pohlídal.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele