8. kolo
27.10.2024 15:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Bayernu (© INA FASSBENDER / AFP)

Bayern rozdrtil poslední Bochum pěti góly a znovu se posunul do čela Bundesligy

Bayern Mnichov v osmém kole Bundesligy suverénně vyhrál na hřišti poslední Bochumi 5:0 a vrátil se do čela tabulky nejvyšší německé soutěže. Svěřenci Vincenta Kompanyho udrželi teprve druhé čisté konto v posledních 16 venkovních ligových zápasech. Domácím naopak nepomohla ani změna na trenérském postu a nadále zůstávají s jedním bodem poslední.

Bochum, která v týdnu propustila trenéra Petera Zeidlera, měla překvapivě první velkou šanci zápasu, když Moritz Broschinski po úniku překonal vybíhajícího Manuela Neuera, Kim Min-jae ale na brankové čáře střelu zastavil. Kvalita Bayernu se však projevila v 16. minutě, kdy Michael Olise z volného přímého kopu poslal přes zeď míč do sítě za bezmocného Patricka Drewese.

Bochumští však i nadále hrozili, Broschinskiho pokus mířil těsně vedle a po následném rohu hlavičkoval Erhan Mašovič těsně nad. Bídnou koncovku domácích ale Rekordmeister nemilosrdně trestali. Ještě před koncem poločasu navýšili své vedení, když Jamal Musiala po trestném kopu Joshuy Kimmicha hlavičkoval do Drewesovy brány.

Svěřenci trenéra Kompanyho nemuseli čekat dlouho ani po přestávce. Musiala přihrál Harrymu Kaneovi, který svou slabší levou nohou vsítil svůj 15. gól ve všech soutěžích v tomto ročníku a definitivně rozhodl o výhře hostů. Střídající Leroy Sané se poté prosadil výstavní střelou do horního rohu, což byl jeho 50. gól za Bavory. Coman posléze předvedl podobný zásah, který se odrazil do branky od břevna a završil výhru Bayernu.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele