8. kolo
26.10.2024 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Brém (© OLIVER HARDT / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Farmaceuti se proti Brémám otrávili vlastní medicínou. Střídajíci Schick se neprosadil

Leverkusen v osmém kole Bundesligy remizoval v atraktivním duelu hraném na hřišti Brém 2:2. Farmaceuti, kteří minulou sezonu opakovaně těžili z pozdních branek, tentokrát stejným způsobem přišli o tři body. V 90. minutě totiž duel vyrovnal Romano Schmid. V této disciplíně byl loni přeborníkem i Patrik Schick, tentokrát se ale po nástupu ze střídačky neprosadil.

Leverkusen v minulé sezóně Werder porazil dvakrát celkovým skóre 8:0. Že to ale pro hosty nebude tentokrát snadné, naznačil již ve 14. minutě Marvin Ducksch, jeho pokus o lob přes Lukáše Hradeckého však neměl dostatečnou sílu, takže brankář stihl zasáhnout. Tím však Ducksch neskončil, o pět minut později obdržel přihrávku na hranici pokutového území a vyslal pokus směřující do horního rohu, při kterém se Hradecký musel pořádně natahovat, aby udržel čisté konto.

Až do 30. minuty hráči německého mistra nezaznamenali střelu na branku, ale k tomu, aby se dostali do vedení, stačila jediná střela. Přihrávka z pravé strany od Jeremieho Frimponga byla centimetrově přesná a Victor Boniface snadným zakončením poslal svůj tým do vedení. Svěřenci Xabiho Alonsa chtěli na Weserstadionu znovu skórovat, ale Boniface a Florian Wirtz byli oba vychytáni Michaelem Zettererem.

O pět minut později však Die Grün-Weissen vyrovnali, když Leverkusen na své polovině neudržel míč a Julián Malatini dostal míč k Duckschovi, který přesnou hlavičkou nedal Hradeckému šanci. To znamenalo, že fanoušci Werderu mohli poprvé v této sezoně slavit domácí gól. Jejich radost však trvala pouhé tři minuty, protože Leverkusen šel opět do vedení díky tomu, že si Felix Agu srazil do vlastní sítě tečovanou přihrávku Roberta Andricha.

Až do 90. minuty se zdálo, že Die Werkself míří k výhře, ale obrana hostů poskytla na hranici pokutového území prostor Romanu Schmidovi, který zamířil a prudkou ranou překonal Hradeckého. Leverkusen je devět zápasů neporažen, ale z posledních šesti zápasů čtyřikrát pouze remizoval.

Autor: Livesport.cz / Anthony Tomas

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Není umění vyhrát ligu, ale obhájit.

Reagovat
DidusIneptus

Hezký zápas. Hezká hra od obou. Bayer o drobet hezčí hra. Zklamaní víc na Leverkusenské straně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele