základní část, 10. kolo
29.09.2024 18:30 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Lukáš Provod dvěma asistencemi pomohl k výhře Slavie. (© Slavia Praha)

Slavia potvrdila skvělou formu také v Ďolíčku a před derby se vzdálila Spartě

Slavia Praha potvrdila na závěr 10. kola Chance Ligy vynikající formu, když opanovala vršovické derby na hřišti Bohemians jednoznačně 4:0. Osud zápasu určil už jednoznačný první poločas, kdy červenobílí svého soupeře prakticky k ničemu nepustili a sami třikrát skórovali. Slavia tak vyhrála už 12. z posledních 13 zápasů a vzdálila se Spartě před vzájemným duelem na rozdíl tří bodů.

Sešívaným před cestou do nedalekého Ďolíčku udělal velkou radost páteční výsledek rivala ze Sparty, který doma překvapivě podlehl Olomouci, a nabídl tak sešívaným možnost vybudovat si na čele tabulky tříbodový náskok. K tomu potřebovali uspět na hřišti Klokanů, což se jim před tímto duelem podařilo už třikrát v řadě s celkovým skóre 11:2.

Svou naprostou herní pohodu začala Slavia potvrzovat prakticky od samého úvodu. Ještě před koncem úvodní čtvrthodiny se míč po odvráceném centru dostal k Malicku Dioufovi, jenž ho z první napálil křížně na zadní tyč a otevřel skóre. Neuběhly ani tři minuty a Diouf po individuální akci našel ve vápně Lukáše Provoda, ten dopravil balon ke kopačkám Tomáše Chorého a vytáhlý útočník pohotovou patičkou zvýšil na 2:0.

Svou absolutní nemohoucnost v prvním poločase demonstrovala Bohemka naplno také po půlhodině hry. Povedenou kombinaci červenobílých po pravé straně vyšperkoval Ondřej Lingr ostrým balonem do malého vápna, odkud jej k velkému zděšení domácích tribun dopravil do vlastní sítě někdejší hráč Slavie Ondřej Petrák. Tříbrankový rozdíl v poločase tak byl vzhledem k dosavadnímu průběhu naprosto zasloužený.

Zanedlouho po změně stran se hosté prosadili počtvrté. Christos Zafeiris přihrál na hranici vápna Provodovi, který se navzdory přesile obtočil kolem protihráče, vrátil míč zpátky řeckému záložníkovi, a ten jej vnějším nártem dopravil na místo určení. Pověstného bůra mohl završit po Zafeirisově centru Chorý, proti jehož hlavičce zasáhl Tomáš Frühwald. Svůj premiérový gól po návratu z Nizozemska mohl vsítit Lingr, jenž ale po kombinaci Zafeirise s Provodem pálil jen nad břevno.

Slavia si tedy bez větších obtíží dokráčela pro tři body, a ideálním způsobem se tak naladila na pražské derby, které ji čeká příští neděli v Edenu. Klokani v tentýž den zavítají do Olomouce.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomko7

1:3

Reagovat
Lukáš Krejzar

0:3

Reagovat
podnebný

Neodskočí, nebojte se. O gól vyhraje Bohemka, a zaslouženě.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Góly: Chorý, Bořil, Diouf 0:3 vyhrajem

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele