základní část, 11. kolo
05.10.2024 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Slovácka. (© FC Slovácko)

Slovácko se vyšvihlo do první šestky. Dynamo potopila nešťastná penalta

České Budějovice se nedočkaly výhry ani v 11. kole Chance Ligy, v němž podlehly na vlastním hřišti 0:2 Slovácku. Jihočeši byli po většinu utkání aktivnější, ale hosté vytěžili z minima maximum, když krátce před poločasovou přestávkou proměnil penaltu Marek Havlík. Razítko na výsledek udělil Patrik Blahút zkraje závěrečné desetiminutovky a pojistil import tří bodů na jih Moravy.

Sobotní odpoledne patřilo duelu mezi Českými Budějovicemi a Slováckem. Jihočeši nadále čekali na první vítězství v aktuálním ročníku, zatímco Jihomoravané si v minulém kole spravili proti Karviné reputaci po nevydařeném zápase v Hradci Králové.

Do první vážné situace se dostal v deváté minutě Quadri Adediran, který běžel sám na Milana Heču, jenže ho doběhl Ondřej Kukučka a jeho pokus zablokoval. Jihočeši byli aktivnějším celkem a další gólovou příležitost si vypracovali ve 28. minutě, kdy si na prodloužený centr od rohového praporku naskočil Vincent Trummer, ale trestuhodně minul.

Krutý moment pro svěřence Františka Straky přišel v závěru první půle. Merchas Doski přijímal balon uvnitř vápna a velmi nešťastně ho fauloval Ondřej Čoudek. Penaltu pro tým z Uherského hradiště proměnil Havlík, jenž si připsal druhý přesný zásah v řadě.

Dynamo začalo již od vstupu do druhého dějství hrát vabank v zadních řadách, málem se mu to ale v 50. minutě vymstilo. Po odvrácené standardce se dostal Kim Seung-Bin do souboje tváří tvář s Vilémem Fendrichem, který jeho střelu zneškodnil. Další ostrý brejk Slovácka přišel v 53. minutě, kdy zakončoval Blahút z pravé strany, ale domácí výběr podržel Fendrich skvělým reflexivním zákrokem.

Po hodině hry si Slovácko vytvořilo další gólovou šanci, v níž se objevil Michael Krmenčík. Útočník si naběhl za obranu a zakončením na dlouhou nohu orazítkoval břevno Fendrichovy brány. Šance na bodový zisk domácích fotbalistů znemožnil v 80. minutě Blahút, jehož krásným obloučkem našel Trávník za obranou Dynama. Střela slovenského křídelníka z úhlu prošla Fendrichovi mezi nohama a zpečetila výsledek klání na 2:0.

Celek Romana Westa triumfem 2:0 mírně vylepšil bilanci v jihočeské metropoli. Těsná výhra je teprve druhým tříbodovým úspěchem za posledních 11 vzájemných duelů hraných na stadionu Střelecký ostrov. Po reprezentační pauze Slovácko na domácím hřišti vyzve Teplice. Českobudějovičtí fotbalisté se naopak vydají na půdu Karviné.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (7)

Přidat komentář
kecipep

1:3

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat
fcb+mufc

1:0

Reagovat
Tomko7

2:0

Reagovat
Pták Jebák

1:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
paty7

Doufám, že komise rozhodčích ten VAR za tu penaltu suspenduje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele