základní část, 13. kolo
26.10.2024 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Vilém Fendrich (© SK Dynamo České Budějovice)

Hradec Králové ukončil čekání na venkovní vítězství. Dominující Dynamo zlomil gól do šatny

České Budějovice znovu nepředvedly špatný výkon, ve 13. kole Chance Ligy ale doma podlehly Hradci Králové 0:2. Svěřenci Františka Straky sice byly v prvním dějství aktivnějším celkem, efektivnější v zakončení ale byli hosté díky hlavičce Jakuba Kučery. Dynamo tak je stále na poslední příčce tabulky s jediným bodem, hosté si naopak připsali první výhru ze hřiště soupeře.

Votroci přijeli na Střelecký ostrov s nelichotivou bilancí, která činila pět venkovních porážek ze šesti utkání. Českobudějovické Dynamo bylo nadále beznadějně poslední a od začátku sezony táhlo sérii bez tříbodového zisku. Úvodních dvacet minut zápasu se odehrávalo velmi opatrně a bez větších příležitostí.

To se změnilo ve 23. minutě, kdy z hranice šestnáctky vypálil levačkou Quadri Adediran. Do jeho pokusu ještě zasáhl Karel Spáčil, který přidělal Adamu Zadražilovi spoustu práce. Další zajímavou situaci si celek zpod Černé věže vytvořil ve 37. minutě, kdy z ostrého úhlu razantně vypálil Adediran, ale Zadražil byl pozorný a jeho ránu vytěsnil na rohový kop. Střelecký ostrov v nastaveném čase zmrazila dvojice Adam Vlkanova a zakončující Kučera. První jmenovaný rozehrál rohový kop a našel hlavu osamoceného hradeckého středopolaře, který nekompromisně překonal Viléma Fendricha.

Jihočeši vstoupili i do druhého poločasu velmi nadějně. V 53. minutě se Samuel Šigut dostal do přímého souboje s gólmanem Zadražilem, jenže budějovický wingback připravil pro hradeckého strážce branky pohodovou práci mizerným zakončením. O několik vteřin později se do míče halfvolejí opřel Ondřej Mihálik, jehož pokus orazítkoval pouze břevno domácí brány. Votroci nadále domácím hráčům zatápěli, v 60. minutě Vlkanova poslal ostrý balon na hlavu Adama Grigera, jenž však zhruba o dva metry přestřelil.

V závěrečných minutách mohl hradecké vítězství definitivně zpečetit Griger, který vypálil z otočky, ale Fendrich svůj tým podržel. Pečeť přišla až v nastavení, kdy Matěj Koubek vypíchl na půlce balon Václavu Míkovi a hradecký útočník v samostatném úniku nekompromisně překonal bezmocného Fendricha.

Dynamo se tak ani tentokrát nedočkalo zlomení nepříznivé bilance. Znovu se o to pokusí 3. listopadu, kdy doma přivítá Liberec. Hradec Králové se bude téhož dne snažit využít výhody domácího prostředí k překvapení Slavie.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:2

Reagovat
Tomko7

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele