základní část, 6. kolo
17.09.2024 19:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Mojmír Chytil (© Slavia Praha)

Dominantní Slavia vyšplhala na vrchol ligy. Proti Boleslavi si užil návrat Lingr

Pražská Slavia zvítězila v dohrávce šestého kola Chance Ligy na hřišti Mladé Boleslavi 2:0, díky čemuž se průběžně posunula na první příčku díky lepšímu skóre na úkor rivala z druhého břehu Vltavy. Utkání rozhodl již ve 23. minutě hlavičkující Mojmír Chytil svou první trefou v sezoně. Ten ve druhé půli uvolnil na hřišti místo velkému navrátilci Ondřeji Lingrovi. Domácím nepřineslo štěstí ani obarvení vlasů na blond, kterým slavili postup do Konferenční ligy.

Celek z Vršovic držel krok se zbytkem pomyslného trojlístku na vrcholu tabulky, stále tak v Chance Lize nepoznal přemožitele. V soupisce sešívaných se poprvé objevila posila na pozici pravého wingbeka Simion Michez, v Mladé Boleslavi ale dostal od začátku důvěru David Douděra. Domácí v posledním utkání otáčeli výsledek v Teplicích, byli tak odhodlání zaskočit favorita vytvořením vítězné série.

Překvapivě zaplněná Lokotrans Aréna sledovala úvod v souladu s ambicemi hráčů Bolky, při chuti byl již tradičně Vasil Kušej. Po čtvrthodině hry se však Pražané vzpamatovali a netrvalo jim dlouho zúročit obléhání soupeře. Ve 23. minutě přesně hlavičkoval Chytil po centru Tomáše Holeše na hranici malého vápna. Souhra středopolařů mohla poté vyústit v navýšení vedení, precizní zpětnou přihrávku ze strany od Christose Zafeirise ale Lukáš Provod nevyužil. Gólová se ukázala být až spolupráce beků, přízemní centr Douděry totiž z druhé vlny dorážel El Hadji Diouf. Před odchodem do kabin hlavičkoval z bezprostřední blízkosti nad Tomáš Chorý.

Ve druhé půli slávisté nepolevili. Na útočný orchestr z prvního dějství však nedokázali navázat, nadějnými pasážemi hry se naopak vraceli do utkání Středočeši. V 68. minutě opěvovali fanoušci hostí navrátilce Lingra, který šel na hřiště místo střelce první branky. Sám poté mohl přidat pojišťující branku, přízemní pokus zpoza vápna ale tečoval jeden z obránců těsně vedle pravé tyče. V nastaveném čase jen o pár centimetrů nevyšla rána ze střední vzdálenosti dalšímu žolíkovi Conradu Wallemovi, jenž dostal ve Slavii druhou šanci poté, co si chtěl původně vynutit odchod.

Favorité se tak vrátili do Prahy se třemi body. V dalším ligovém střetnutí vyzvou 21. září doma Viktorii Plzeň. Mladá Boleslav bude mít o den později také výhodu domácího prostředí, když přivítá Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jelikož je Mladá Boleslav dost blbej tým, tak bysme mohli vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie vyhraje 3:0, to teď potřebujou, kdyby Sparťani remizovali

Reagovat
smazaný uživatel

Proč to kurva odložili? Blbci

Reagovat
Mirek na tenisu

Boleslav hraje se Slavií! Proč to není na titulní straně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele