Aktuality

Vorel věří, že Spartu postup do finále poháru povzbudí do konce sezony

Brankář Vojtěch Vorel věří, že postup do finále domácího poháru přes druholigovou Opavu povzbudí fotbalisty Sparty do konce sezony a závěrečnou část zvládnou. V rozhovoru pro klubovou televizi uvedl, že utkání na hřišti Slezanů pro něj kvůli nedostatku práce nebylo snadné. Uznal, že při jeho týmu navzdory výhře 2:0 stálo i štěstí.

Dlouholetý šéf cyklistického týmu Visma-Lease a Bike "přestupuje" do fotbalu

Jeden z nejlepších světových cyklistických týmů Visma-Lease a Bike přijde po sezoně o svého dlouholetého šéfa. Sportovní ředitel Merijn Zeeman dnes na oficiálním webu uvedl, že na konci roku ve funkci skončí a od 1. prosince bude generálním manažerem nizozemského fotbalového klubu AZ Alkmaar.

Sedmnáctka zná soupeře, na mistrovství Evropy narazí na Kypr, Ukrajinu a Srbsko

Čeští reprezentanti do 17 let se na mistrovství Evropy utkají ve skupině A s domácím Kyprem, Ukrajinou a Srbskem. Rozhodl o tom dnešní los v dějišti závěrečného turnaje ve městě Ayia Napa. Šampionát se uskuteční od 20. května do 5. června.

S Tomášem Poláchem jsme si to vyříkali. Mrzí mě, co z toho vzniklo, nejsem rasista, uvedl Rada z Dukly

S Duklou kráčí za postupem do první ligy, on sám ale v tuhle chvíli ještě netuší, zda dokončí sezonu v té druhé. Možná ani to, zda za dva týdny neukončí kariéru úplně. Uznávaný trenér Petr Rada (65) prožívá jedny z nejtěžších chvil v životě. V prvním jarním kole se dostal do roztržky s koučem Zbrojovky Tomášem Poláchem, v návalu emocí ho počastoval slovy "Zoufalče cikánskej" a od disciplinárky za to dostal rekordní trest.

UEFA bude projednávat navýšení soupisek pro Euro. Česko zastupuje trenér Hašek

Trenér Ronald Koeman si dost možná získá obrovskou popularitu ještě dříve, než letošní mistrovství Evropy začne. Kouč nizozemské reprezentace jako první přišel s tím, že na turnaj by mělo být povoleno více než aktuálně schválených 23 nominovaných hráčů. Jeho návrh vzbudil spoustu souhlasných reakcí, podporuje ho i česká reprezentace. Trenér Ivan Hašek bude u toho, když se téma bude probírat na pondělním workshopu všech účastníků Eura v Düsseldorfu.

Výsledek bitky v Turecku: Trabzonspor má zavřený stadion, Fenerbahçe potrestané dva hráče

Šest zápasů bez diváků musí odehrát Trabzonspor. Disciplinární komise Turecké fotbalové federace dnes potrestala klub za skandální závěr nedávného utkání s Fenerbahçe. Fanoušci Trabzonsporu po něm vběhli na hřiště a napadli hosty slavící vítězství 3:2. Podle agentury Reuters dostal Trabzonspor ještě pokutu tři miliony tureckých lir (2,2 milionu korun) a trenér Egemen Korkmaz má distanc na jeden zápas.

Opakované otřesy mozku? Následky mohou být fatální, musíme o tom mluvit, vyzval Varane

Obránce Manchesteru United Raphaël Varane (30) vyzval odpovědné osoby, aby se o hráče lépe staraly. Narážel tím na vlastní zkušenost, neboť během své kariéry utrpěl několik otřesů mozku, které ho následně vyřadily ze hry.

Rubiales byl po návratu do Španělska zadržen. Nevím, co policie vyšetřuje, brání se

Bývalého předsedu Španělského fotbalového svazu Luise Rubialese zadržela po příletu do Madridu policie. Důvodem je vyšetřování podezření z korupce při pořádání národního Superpoháru v Saúdské Arábii. Uvedla to agentura AP.

Svaz zaskočilo jmenování Bryse trenérem Kamerunu. Ministerstvo sportu žádá o vysvětlení

Novým trenérem kamerunské reprezentace se stal Marc Brys. O angažování jednašedesátiletého belgického kouče informovalo ministerstvo sportu. Zaskočilo tím však národní svaz, který podle agentury Reuters požádal o vysvětlení.

Pozice zaručující start v evropských pohárech: Kvalifikuje se Funkel s Kaiserslauternem do Evropy?

1. FC Kaiserslautern se jako první druholigový tým po 13 letech probojoval do finále DFB-Pokalu. V případě vítězství 25. května v Berlíně nad Bayerem Leverkusen nebo Fortunou Düsseldorf, jejichž středeční souboj určí druhého finalistu, by se falcký tým senzačně kvalifikoval do Evropské ligy.

Neymar chce ukončit kariéru v Santosu. Útočník Al-Hilalu se do mateřského klubu vrátí za rok

Brazilec Neymar (32) pravděpodobně neukončí kariéru v Saúdské Arábii, kde v současnosti hraje za Al-Hilal. Aktuálně zraněný ofenzivní hráč se údajně nechal slyšet, že se chce vrátit domů.

Manchesteru United se rozpadla obrana. Svalové zranění na měsíc vyřadilo Martíneze a Lindelöfa

Lisandro Martínez a Victor Lindelöf minimálně čtyři týdny nebudou k dispozici Manchesteru United. Prvně jmenovaný si krátce po návratu do sestavy v tréninku poranil lýtkový sval, zatímco jeho švédský spoluhráč si pro změnu proti Brentfordu pochroumal stehno.

Schickovi se vrací konkurent. Boniface je po zranění zpět, stihne už semifinále poháru

Útočník Bayeru Leverkusen Victor Boniface (23) bude po tříměsíční absenci zaviněné zraněním třísel k dispozici pro středeční semifinále Německého poháru proti Fortuně Düsseldorf.

Boloňská renesance. Senzaci Serie A řídí brazilský Ital, z bezejmenných hráčů dělá hvězdy

Pod Maratonskou věží, osobitou dominantou stadionu Renata Dall'Ary, se rodí velká senzace této sezony. Kanadský majitel Joey Saputo si mne ruce, povedl se mu tah s angažováním trenéra Thiaga Motty a tým, kterému se přezdívá Rossoblú, směle kráčí do Ligy mistrů.

Komise rozhodčích potvrdila, že Slavia správně zahrávala penaltu na Slovácku

Komise rozhodčích FAČR potvrdila, že Slavia ve víkendovém utkání na Slovácku správně zahrávala penaltu. Ani v dalších zápasech 26. kola fotbalové ligy neshledala vážnější pochybení.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele