Alves byl propuštěn z vězení do doby, než padne rozsudek. Nesmí ale odcestovat ze země

25.03., 12:29, aktualizováno 25.03., 18:01
Aktuality
Dani Alves (© Profimedia)

Brazilec Dani Alves, v únoru odsouzený na čtyři a půl roku za znásilnění, složil kauci milion eur (asi 25,3 milionu korun) a opustil vězení. Přijetí finanční záruky potvrdil dnes soud v Barceloně, který minulý týden rozhodl, že Alvesovi umožní dočasné propuštění, než se vyřeší jeho odvolání. O několik hodin později se Brazilec ocitl po čtrnácti měsících na svobodě.

Státní televize RTVE jeho odchod z vězeňského zařízení Brians 2 v doprovodu právničky přenášela živě. Alves se zdržel komentáře a odjel připraveným vozem. Propuštěn byl do doby, než padne verdikt o jeho odvolání proti trestu.

Jako další podmínku vedle kauce musel Alves odevzdat brazilský i španělský pas, aby nemohl odcestovat ze země. Navíc má nařízeno se pravidelně hlásit úřadům a nesmí se přibližovat k oběti.

Čtyřicetiletý Alves byl před měsícem odsouzen na čtyři a půl roku vězení za sexuální napadení. Toho se podle obvinění dopustil předloni v prosinci v nočním klubu v Barceloně, zatčen byl loni 20. ledna a od té doby byl ve vyšetřovací vazbě.

Všechny jeho dosavadní žádosti o propuštění soud kvůli vysokému riziku útěku zamítl. Fotbalista uspěl až s poslední žádostí o dočasné propuštění z vězení do doby, než se rozhodne o jeho odvolání. Ve vězení si dosud odpykal zhruba čtvrtinu trestu. Protistrana na rozhodnutí soudu o dočasném propuštění zareagovala s rozhořčením, právní zástupkyně oběti verdikt ostře zkritizovala jako "spravedlnost pro bohaté".

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
roman1978

Za jak dlouho odletí do Brazílie?

Reagovat
Kucka

Potom, co tam překvapivě sebrali Robinha za ten italský rozsudek, už to dál nevypadá jako bezpečná varianta. Spíš se nabízí Rusko.

Reagovat
Kryptos_

Ale hlavně aby pak nechtěl na dovolenou do Dubaje, nebo kde to byl Pomes Frites.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nepustili náhodou Free Promese?

Reagovat
Kryptos_

Co jsem četl naposledy, tak ne, protože furt existuje šance, že ho vydaj. Jen ještě nepadlo rozhodnutí

Reagovat
Seydou Doumbia

Free Promes kdo někdy neměl chut někoho bodnout do kolene...on alespon měl odvahu to udělat, můžeme jen závidět...no a drogy, kdo by si nechtěl přilepšit pár korun

Reagovat
icefish

Odjede na jachtě...

Reagovat
Greaber

Tohle s tím útěkem moc nechápu. Celkem dostal 4,5 roku z toho rok už si odseděl, takže cca za rok může být venku s čistým štítem ne? To se moc nevyplatí brát roha a být zbytek života na útěku.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Seydou Doumbia

hlavně ve vězení elit, kde mu určitě nebude hrozit že by ho den co den někdo znásilnoval...teda počítám že jako slavná osobnost má komfortní vězení

Reagovat
$dolar$

Treba to vyzaduje..

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Kucka

Reagovat
Acquanni

Odevzdá brazilský i španělský pas...

Reagovat
Salfovic

To je fakt problém, když máš prachy.

Reagovat
Kryptos_

On je nemá

Reagovat
Remt

To by musel být fakt hodně slušný vemeno kdyby s tím co vydělal nic neměl

Reagovat
Seydou Doumbia

Někde jsem četl že mu rodinu ted živí Neymar, ale co je na tom pravdy. Myslím že to byl právě případ Alvéše.

Reagovat
Maximm9

I tu kauci mu mel zaplatit Neymar. Ja zase cetl, ze veskery majetek co ma, tak je pozastaveny a jeste se s nim soudi byvala manzelka, ktera taky chce neco pro sebe

Reagovat
Seydou Doumbia

ach tyhle sračky...doufám že to taky nebudeš řešit, Maximine

Reagovat
Acquanni

Prachy na nějaký nelegální odjezd by asi sehnal, ale to už by pak při zatčení byl totálně v prdeli. A je to fotbalista, ne boss drogového kartelu. Riskovat kvůli nějakým 2-4 letům mnohem víc, to pochybuju. Kór když už ani domovská Brazílie není bezpečná co se týče (ne)vydání.

Reagovat
Vinci

Myslím ze nezdrhne

Reagovat
Chittak_LFC

To vypada,ze na EF slavny tym Al-Catraz bude brzy mit i starou gardu

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
Pablos

,,Odevzdejte pussy!"

Reagovat
Pony Slaystation

To pujde oslavit někam do klubíku za kurvama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele