Anglická Premier League - preview 12. kola

08.11.2008, 08:41, aktualizováno 09.11.2008, 09:41
Previews
Liverpool včera nezaváhal proti West Bromwichi, Chelsea bude mít možnost odpovědět v Blackburnu. Manchesteru City se poslední zápasy nevyvedly, dnes ho navíc čeká rozjetý Tottenham. Aston Villa hostí Middlesbrough a Fulham přivítá Newcastle.
Arsenal FC - Manchester United  (sobota 13:45)
Zřejmě právě derby s Manchesterem United rozhodne o tom, zda se opravdu Arsenal nachází v krizi, nebo jestli bude mít herní úpadek v poslední době jen krátkodobý ráz. Nicméně situace se nyní má tak, že zraněními zdecimovaní Londýňané v nepohodě naráží na rozjetou mašinu.

Dva legendární celky, které dosud dohromady posbíraly 30 mistrovských titulů, z toho 13 trofejí pro vítěze Premier League, se nacházejí sice v popředí tabulky. Zatímco však Manchester spíš tabulkou stoupá, Arsenal klesá. Jejich minulé výsledky však mají stejnou podobu. V Lize mistrů remizovali jak Gunners, tak Red Devils. Kanonýři z Londýna tureckému Fenerbahce dokonce ani nevstřelili gól, porážce byl ovšem blíže Manchester, jehož spasila až pár minut před koncem vyrovnávací trefa Giggse.

Náskok, který si na Rudé ďábly zkraje sezony Arsenal vytvořil, poslední dobou vesele ztrácí. V minulém kole senzačně nestačil na pozorně bránící Stoke a zaznamenal tak již třetí porážku v tomto ročníku. Zato United v lize už sedmkrát po sobě nepoznali hořkost prohry a neporažený zůstává rovněž v Champions League. Totéž lze na druhou stranu říct též o Arsenalu, v Premier League však před sebe Kanonýři svého rivala pustili. Po posledním kole na něj ztrácí jeden bod a to mají jeden odehraný zápas navíc.

Přes nedávnou kritiku Kanonýrů a především pak jejich neefektivitu, jsou londýnští druhým nejlépe střílejícím mužstvem Premier League (23 gólů). Nyní se postaví celku, který hned po Chelsea letos inkasoval nejméně branek (8). Jako doping před duelem pravdy může domácím posloužit rovněž vzájemná bilance na domácím hřišti. Z posledních osmi výprav do hlavního města Albionu se totiž Manchester vracel jen jednou s dobrou náladou, za dobu co stojí Emirates Stadium dokonce ještě nikdy.

Theo Walcott a William Gallas sice mají zhruba padesátiprocentní šanci na brzké uzdravení, Adebayor s Ebouem jsou však definitivně bez šance. Jistý není ani start Bacaryho Sagny, přičemž Van Persie za zbytečný zákrok na Sorensena v minulém kole, v sobotu kvůli červené kartě stojí.

Sir Alex Ferguson, nadále nemůže počítat se zkušeným středopolařem Scholesem. Ten sice lehce trénuje, jeho návrat je však reálný spíš až v prosinci. Nad startem Fletchera visí prozatím otazník a Browna zřejmě opět zastoupí Neville.

Z bojů o titul neodepisuje Arsenal jak Wenger, tak zkušený harcovník z řad soupeře, Ryan Giggs. Vrátí se v sobotu na Emirates Stadium Kanonýři zpátky do herní pohody, nebo jim klesne sebevědomí na bod mrazu? Výkopu ostře sledovaného klání je naplánován na 13:45. Na průběh utkání bude dohlížet pan Howard Webb z Yorkshireu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wigan Athletic - Stoke City  (sobota 13:45)
Wiganu prozatím letošní sezóna nevychází podle představ, po poslední výhře nad Portsmouthem se však nyní bude snažit opět vzdálit posledním třem příčkám v tabulce. Své síly tentokrát poměří s nováčkem ze Stoke City.

Největší hrozbou Potters jsou letos dlouhé a přesně auty Roryho Delapa, což si uvědomuje také domácí kouč Steve Bruce a na tuto hrozbu své svěřence připravuje. "Je to ještě více nebezpečnější zbraň než přímé kopy," prohlásil Bruce, jenž sklonil 32letému záložníkovi Stoke pochvalu. Pro Latics je tento zápas mimořádně důležitý, jelikož v případě prohry by klidně mohli klesnout až na samé dno tabulky. V minulém kole ale fanouškům ukázali, že vyhrávat nezapomněli a čtyřech porážkách opět získali plný počet bodů.

"Sledoval jsem hodně zápasů Wiganu a řekl bych, že mají na více, než nyní předvádějí. Mají dobrý tým s velkou silou a moc se na ně těším. Bude to určitě obtížný zápas," prohlásil hostující manažer Tony Pulis. Ten si prozatím se Stoke vede podle tabulky poměrně dobře. Jeho tým se sice nachází na pěkném 12. místě, ovšem na první sestupovou příčku má náskok pouhé dva body, což skutečně není moc. V minulém kole Potters ukázali, že dokáži porazit kohokoliv, když o všechny body obrali favorizovaný Arsenal. Jenže na hřištích soupeřů je to z jejich pohledu zatím bída - pouhý bod za šťastnou remízu s Liverpoolem.

Oba týmy samozřejmě tíží zdravotní stránka některých jejích hráčů. Wigan se dost možná bude muset obejít bez svého kapitána Maria Melchiota, jehož trápí chřipka. Kromě toho bude chybět ještě také Erik Edman. Stoke je na tom podobně. Hrát určitě nebude Lawrence a Davies, a tak Tony Pulis může postavit téměř stejný tým jako proti Arsenalu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hull City - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Hullu City začíná docházet dech. Po dvou prohrách vyklidil příčky zajišťující Ligu mistrů a začíná padat tabulkou směrem dolů. Nutno však dodat, že ho porazili dva největší kandidáti na zisk mistrovského titulu. O důležité tři body se bude tentokrát ucházet v zápase s o záchranu bojujícím Boltonem.

Hostující fanoušci si mohli v minulém kole hlasitě oddechnout. Jejich oblíbenci totiž po dlouhých 350 minutách dokázali vstřelit gól a porazili trápící se Manchester City, který i na Reebok Stadium jasně ukázal, že letos asi jen stěží bude bojovat o titul, jak si přeje náročné vedení. Ale zpět k Wanderers. Výhra jim moc nepomohla, jelikož se nyní nachází stále v sestupovém pásmu. I tentokrát se však určitě budou snažit dokázat, že minulý zisk tří bodů nebyla pouze náhoda. Jenže to nebudou mít se svou střeleckou produktivitou moc jednoduché. Pokud však Bolton předvede podobný výkon jako před pár týdny proti West Hamu United, určitě uvidíme zajímavé utkání.

Hull možná překvapivě na domácím trávníku hraje hůře než venku, kde poměrně pravidelně boduje. V minulém kole už ale narazil. S Manchesterem United prohrával 1:4, nakonec ještě zabojoval a snížil alespoň na rozdíl jediné branky. Pár dnů před tím navíc podlehl 0:3 Chelsea a začíná se potvrzovat skutečnost, že na horních příčkách zřejmě moc dlouho nevydrží. S Boltonem nemá pochopitelně žádné zkušenosti ze vzájemných soupeřů, a tak kouč Brown nemůže vědět, co přesně jej bude čekat. Jedno se však skoro jisté – Bolton nepředvede žádnou ofenzivní smršť.

Domácí manažer stále postrádá dlouhodobě zraněné Gardnera s Faganem, po disciplinárním trestu se mu však vrací kapitán Ian Ashbee. Bolton se musí obejít bez svého kapitána Kevina Nolana, dobrou zprávou je alespoň po zdravotních nepříjemnostech stoprocentní připravenost Johana Elmandera. Hrát však možná nebude záložník Mustapha Riga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sunderland AFC - Portsmouth FC  (sobota 16:00)
Patnáctý Sunderland, v poslední době klub, kolem kterého se toho děje poměrně dost, přivítá Portsmouth.

Domácí manažer Roy Keane, který se v utkání bude muset obejít na padesát procent bez obránce George McCartneyho, jenž má poraněnou nohu, a ani brankář Craig Gordon není k dispozici kvůli potížím s kotníkem, je znechucen jednáním rozhodčího Martina Atkinsona, který pískal předchozí prohraný zápas s Chelsea.

Keane si totiž stěžoval na některé verdikty, a proto byl anglickým sudím poslán v průběhu utkání na tribunu. Hlavním tématem byla druhá branka, která podle něho padla z ofsajdu, a také třetí gól. To, co se však stalo v pondělí ráno, nechápe mladý lodivod doteď. "Volal mi a první, co mi řekl, bylo: Myslíš na rozhodčího? Dále jsem slyšel posměšné chichotání," popisuje Keane. "Tvrdil mi, že při druhém gólu Anelka nebyl v ofsajdu a při třetím ještě navíc jasně fauloval Chimbonda," nechápal. Přitom při shlédnutí videa musejí dát všichni za pravdu manažerovi.

"Tu samou konverzaci jsem vedl před dvěma týdny s Kieranem Richardsonem o sporném přímém kopu Fulhamu. Těch hovorů jsem měl už několik. Když mi telefonoval Keith Hackett, osobně se mi za své chyby omlouval. To bylo vše," vysvětluje a pokračuje: "Od Atkinsona jsem si vyslechl, že mám obrovský problém s rozhodčími a jejich chybami. Připouštím, že některé výroky se mi nelíbí. Bylo jich dost v minulé sezóně a je jich dost i teď."

Své problémy a na uplynulý týden, ve kterém jeho tým obdržel šest branek a nezískal ani bod, však musí hodit za hlavu, na domácím stadionu totiž přivítá v důležitém střetnutí Porstmouth, který už pět zápasů za sebou nevyhrál. Keane si též promluvil s Cissém, Dioufem a Chimbondou o excesu, který všichni zmínění předvedli dva dny před zápasem s Chelsea, když byli na párty u hráče Newcastelu Obafemiho Martinse. V průběhu týdne se na hostování do Cardiffu vrátil na dva měsíce Michael Chopra. "Musel jsem to v kabině vyčistit. Teď je bez stínu a nejistoty," vyjádřil se Keane. "Nebylo to lehké rozhodnutí, protože on je skvělý fotbalista."

Pro nového manažera Pompeys Tonyho Adamse, který nahradil Redknappa odcházejícího do Tottenhamu, nepřišla dobrá zpráva. Adams chtěl za svého asistenta Martina Keowna, bývalého spoluhráče z Arsenalu, jenže ten jeho nabídku odmítl. I skotský vedoucí týmu Joe Jordan odešel společně s Redknappem ke Spurs, což Adamsovi komplikuje život také.

Proti Sunderlandu může již počítat s Chorvatem Nikem Kranjčarem. David Nugent, další z dlouhodobě zraněných, je také k dispozici, i když se zřejmě v základní jedenáctce neobjeví.
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Fulop - Chimbonda, Nosworthy, Ferdinand, McCartney - Tainio, Whitehead, Richardson, Malbranque - Cissé, Jones
Portsmouth FC - pravděpodobná sestava:
James - Johnson, Distin, Campbell, Belhadj - Bouba Diop, Diarra, Davis, Kranjčar - Defoe, Crouch
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
West Ham United - Everton FC  (sobota 16:00)
West Ham je z formy a nic na tom nemění ani poslední remíza s Middlesbrough. Do té doby totiž neslavili Kladiváři vítězství hned čtyři kola v řadě. Teď narážejí na Everton, který je naproti tomu v ráži. Dva zápasy, šest bodů a žádný inkasovaný gól hovoří za vše.

Přesto mají na Goodison Parku k dokonalé radosti poměrně daleko. Ony zmíněné nedávné triumfy totiž mají nálepku neslavně hubeného jednogólového vítězství. Nejprve nejtěsnějším možným poměrem 1:0 přemohli liverpoolští venku Bolton, pak doma Fulham. Ovšem cíl rapidně zlepšit činnost defenzivy se povedl na výbornou. Kromě minulých dvou kol totiž Toffees neudrželi ani jednou čisté konto a rovněž 19 inkasovaných branek nebyla chvályhodná vizitka.

Kladiváři pod Gianfrancem Zolou odstartovali na výbornou, pak ale nadešel náhlý sešup úplně na dno. Z možných 21 bodů prozatím pod novým manažerem ukořistili jen sedm, za posledních pět kol akorát jediný. Do karet teď Londýňanům může hrát alespoň domácí prostředí, přestože v něm letos prohráli (spolu s Boltonem, Fulhamem, ManCity a Stokem) nejvícekrát z celé ligy. Co se týče vzájemných soubojů s Evertonem právě v Upton Parku, zpravidla znamená pro Hammers vlastní stánek určitou výhodu. Přesto naposledy slavili v Londýně Toffees vítězství 2:0.

Scotta Parkera již pustí do hry zlobivé lýtko, zatímco Noble s Behramim jsou nadále mimo. Carlton Cole rovněž schází, a to vinou karetního trestu. Stav Diega Tristána (noha) i Caluma Davenporta (tříslo) bude teprve klubovými lékaři přezkoumán a vyhodnocen.

Přestože duo Cahill-Arteta již může po delší době opět spolupracovat, kolegové ze zálohy nemusí do nadcházejícího klání zasáhnout. Respektive Fellainiho absence je více než jistá, neboť v lize viděl už pět žlutých karet, Pienaarův start je v ohrožení. Stejně tak jako nasazení Yakuba, jehož pobolívá pata. Středopolař Segundo Castillo už nastoupil za rezervu a mohl by být v Upton Parku přítomen alespoň mezi náhradníky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Liverpool FC - West Bromwich Albion  (sobota 18:30)
Také Liverpool přišel v minulém kole jako poslední o svou neporazitelnost a okamžitě se propadnul na druhou příčku v tabulce. Pokud bude chtít věřit v návrat na pozici lídra, musí porazit předposlední West Brom v čele s českým střelcem Romanem Bednářem.

Když se tyto dva týmy střetnou ve vzájemných zápasech, povětšinou vítězí Liverpool, který neztratil ani bod za posledních šest vzájemných utkání. A co hůř pro Baggies, dokonce ani jednou neinkasoval a vstřelil celkem devatenáct branek. Při pohledu do tabulky by se dalo říct, že tato série zřejmě opět bude jen pokračovat, jelikož hosty v posledních kolech opustila forma, což se projevilo na hlubokém pádu až skoro na dno tabulky.

"Nyní musíme ukázat, jak silný máme tým," burcuje před duelem záložník Jonathan Greening. "Minule jsme s nimi oba zápasy prohráli, ale Anfield Road je úžasné místo, kde můžeme vyzkoušet sami sebe," pokračoval. "Je tam neuvěřitelná atmosféra a pro kluky, kteří tam ještě nehráli, to bude skutečně vzrušující," hodnotil Greening.

Prohra s Tottenhamem v minulém kole Liverpool hodně mrzela, jelikož o body přišel až v závěrečných minutách zápasu. I remíza by mu totiž stačila k udržení vedoucí pozice, kterou s velkou nelibostí musel přepustit londýnské Chelsea. Na domácím hřišti si ovšem Reds vedou dobře, kromě bezbrankové remízy se Stoke neztratili ani bod.

Nevýhodou svěřenců kouče Beníteze může být únava, jelikož v úterý měli na programu velmi důležité střetnutí s Atléticem Madrid. Z něho až v závěru vykřesali alespoň bod a potvrdili, že v současné době nemají zrovna nejlepší formu. Na nepovedené zápasy už ovšem v Liverpoolu zapomněli a chtějí se soustředit pouze na nadcházející duely. Proti West Bromu berou pochopitelně jen vítězství, a to i přesto, že je bude opět čekat hlavně dobývání soupeřovy svatyně.

Domácí fotbalisté by už ovšem měli mít k dispozici kanonýra Fernanda Torrese, jenž by měl být po zdravotních problémech připraven nastoupit. Hrát zřejmě ale nebude stoper Martin Škrtel, zatímco Daniel Agger si v minulém utkání zlomil prst na ruce, jeho start by ale ohrožen být neměl. Na druhé straně mohou zapomenout na výpomoc od Filipe Teixeiry. Zdravotní problémy mají ale také Morrison, Barnett a Meite.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackburn Rovers - Chelsea FC  (neděle 14:30)
Domácí Blackburn rozhodně není v jednoduché pozici, jelikož proti Chelsea se bude muset obejít bez dua útočníků, Roqueho Santa Cruze a Benniho McCarthyho. První jmenovaný je zraněný, zatímco jihoafrický útočník nemůže hrát kvůli trestu.

Dále bude domácímu výběru chybět Brett Emerton. Zajímavou příchuť bude mít duel pro forvarda Jasona Robertse, který v Chelsea vyrůstal, ale opustil ji velmi mladý, jelikož viděl své šance jinde. "Je to pro mě samozřejmě zajímavý zápas, byl jsem v Chelsea do šestnácti let, ale čekal jsem v té době nějakou smlouvu, která nepřišla. Moje první branka v dresu Blackburnu byla právě proti Chelsea v semifinále FA Cupu v roce 2007 na Old Trafford. Pamatuji se ten moment, byl opravdu skvělý. Ale ten zápas byl hodně smolný, jelikož jsme měli možnost ho vyhrát, ale takový je fotbal," uvedl.

Roberts označil také Johna Terryho jako hlavní postavu Blues, dle něj je to nejdůležitější hráč, který za tým ze Stamford Bridge hraje. Hosté mají také pár hráčů na marodce, Luiz Felipe Scolari nemůže počítat s Colem, Carvalhem, Ballackem a Essienem. Na soupisku se tak dostal i brazilský záložník Mineiro, který stále čeká na svůj první zápas v Premier League.

Trenér Chelsea ví moc dobře, že po nepovedeném utkání v Lize mistrů se jeho tým musí opět zvednout, ale proti Blackburn ho nečeká nic jednoduchého. Sám Scolari upozorňoval, že i skvěle hrající Arsenal závahal na Stoke, i když si trenér Gunners Wenger stežoval na přílišnou agresivitu soupeře.

"Ano, vím to moc dobře, ale s tím musíme počítat. Některé zápasy jsou ale více o psychických silách, které musí mít každý tým," prohlásil Scolari. Záložník Deco doufá, že se brzy dostane do formy, kterou měl na začátku svého angažmá v londýnském klubu, poté ho však zabrzdilo zranění.

"Zranění přišlo v nejméně vhodnou dobu, jelikož jsem hrál opravdu dobře a také jsem se skvěle cítil, ale zranění nikdy nepřícházejí v dobu, kdy se vám to hodí. Potřebuji opět hrát, abych se dostal na 100% své výkonnosti." 31letý záložník bude v centru dění, jelikož on by mohl být tím klíčem k úspěchu proti Blackburnu. Jeho kreativita totiž nikdy není k zahození a Scolari na ní hodně sází.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.00 - 3.75 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Tottenham Hotspur  (neděle 16:00)
Oba účastníci tohoto střetnutí měli před sezónou jiné plány, než jaké nyní řeší. Jejich postavení zatím není ani pro jednoho uspokojivé, a tak pochopitelně berou jedině tři body. Tottenham má po dlouhé době navíc šanci opustit poslední příčku v tabulce.

Znovuvzkříšení Kohouti začínají udivovat Anglii. Zatímco pod vedením kouče Ramose nebyli osm kol schopní vyhrát, za éry Harryho Redknappa už dokázali porazit Bolton, remizovat na hřišti Arsenalu i získat všechny tři body proti Liverpoolu, kterého navíc připravili o jeho neporazitelnost. Tottenham tak vstal z popelu a vydal se na pouť za pohárovými příčkami, které nejsou po jedenácti odehraných kolech zase tak moc vzdálené.

Především ofenzíva londýnského klubu se v poslední době ohromně zvedla a Manchester zřejmě zažije skutečně atraktivní zápas. Vždyť Citizens patří mezi nejlépe střílející týmy a nic na tom nezměnily ani poslední dva zápasy, ve kterých nedokázali dát ani jeden gól. Na domácím hřišti však většinou bodují a zcela jistě na tom nebudou chtít nic měnit.

Pokud by navíc tentokrát Manchester prohrál, dosáhnul by nechtěného milníku, a to 1500. prohry v historii. O motivaci tak hráči v bledě modrých dresech určitě mají postaráno, navíc jim hrozí, že by se mohli podobně jako několik dalších týmů v případě prohry propadnout velmi blízko sestupovým příčkám. S Tottenhamem má však Manchester velmi vyrovnanou bilanci – 45 výher, 43 proher a 30 remíz.

Domácí fotbalisté se ale budou muset obejít bez Vincenta Kompanyho, jehož na trávník nepustí disciplinární trest. Navíc jej trápí zranění žeber. Po problémech se vrací útočník Benjani, který ale bude mít hodně těžké, aby se opět dostal do základní sestavy. U Tottenhamu naopak hrozí, že se bude muset obejít bez svého záložníka Jermaina Jenase. Ten má problémy s prstem na noze. Zpátky by měl být po odpočinku stoper Ledley King, jenž si navíc může na konto připsat již 250. start v lize(všechny za Tottenham). Jistě ale nenastoupí mladík Giovani Dos Santos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aston Villa - Middlesbrough FC  (neděle 16:00)
U domácí Aston Villy stále není jasné, zda v záložní řadě nastoupí Stiliyan Petrov a James Milner. Petrov nenastoupil už v pondělním zápase, kdy Villans prohráli na Newcastlu 0:2, proto ani necestoval na zápas Poháru UEFA proti pražské Slavii, Milner se zranil právě v pondělní dohrávce Premier League proti Magpies.

Oproti sestavě v Edenu by měli opět nastoupit brankář Brad Friedel, obránci Young a Laursen, záložníci Barry a Reo-Coker. Tým Martina O'Neilla se pokousí urvat pátou výhru z posledních šesti zápasů. "Co jsem v posledních zápasech zpozoroval je to, že většina týmů se začíná čím dál více soustředit na Ashleyho Younga. Jde jim hlavně o to, zastavit ho."

"Ashley je ale velice chytrý a velmi kvalitní hráč, poradí si s tím a ostatní mu samozřejmě pomůžou. To samé platí u Gabriela Agbonlahora, ale on se s tím naučil žít, jsem rád, že mám tyto dva fotbalisty ve svém týmu."


O'Neill také přiznal, že ho velice zajímá, jak svěřenci trenéra Southgatea zastaví právě toto ofenzivně laděné duo. Manažer Middlesbrough bude muset velmi pečlivě vybrat, koho postaví vedle Sanliho Tuncaye, který je po zranění ve skvělé formě. Možnosti má dvě, nejdražší posilu Alfonso Alves nebo momentálně nejlepšího střelce týmu Mida.

Dále pak se očekává, že místo Wheatera nastoupí na pravém okraji obrany Justin Hoyte a Digarda nahradí ve středu pole Julio Arca. "Jsme prostě tam, kde jsme. Nemyslím si, že by těch jedenáct kol bylo jen o štěstí. Myslím si, že toho můžeme předvést daleko víc, každý v našem týmu má na víc, pak budeme lepší i jako tým."

Boro vyhrálo v této sezóně jen jednou na půdě soupeře, tuto statistiku by si jeho hráči určitě rádi napravili. "Můžeme Villans způsobit potíže. V posledních zápasech jsme dělali určitě pokroky, se kterými jsem opravdu spokojen. Vyhořeli jsme prakticky jen proti Chelsea."

"Očekávám velmi těžké utkání, jelikož Villa to své poslední ligové prohrála, budou to chtít napravit. Navíc mají velice kvalitně poskládaný tým, prakticky na každé pozici je velice nebezpečný hráč. Pokud budeme kvalitně chodit do osobních soubojů a hrát s důrazem, máme šanci na úspěch."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Newcastle United  (neděle 17:00)
Newcastle se začíná konečně zvedat a svou vzrůstající formu se bude dozajista snažit potvrdit také nyní. Zavítá však na půdu Fulhamu, jenž doma body obvykle nerozdává.

Straky se v letošní sezóně konečně rozjíždějí a v minulých kolech to pocítil jak West Bromwich, tak také Aston Villa. Oba dva soupeře tým kouče Kinneara dokázal porazit. "Byly to fantastické zápasy," mne si ruce hostující manažer. "Ve Fulhamu to bude hodně těžké, ale myslím si, že je můžeme porazit. Nyní tu máme nejdůležitější část sezóny a je nesmírně důležité bodovat," dodal.

Je velmi pravděpodobné, že Newcastle i pro tento zápas nastoupí ve stejném složení jako posledně. Spoléhat se bude především na kanonýra Obafemi Martinse, jenž v posledních dvou kolech chytil skvělou formu a vstřelil hned tři branky. Hrát může také záložník Nicky Butt a mladík Danny Guthrie.

Fulham na tom stále není zrovna nejlépe a musí naplno bodovat, jinak si může velmi zkomplikovat situaci. Trenér Roy Hodgson si ale uvědomuje: "Očekáváme obtížný zápas, protože Newcastle se vzchopil, což dokazuje sedm získaných bodů z posledních čtyř zápasů. Nový trenér dostal do mužstva nového bojovného ducha. Magpies mají několik prvotřídních hráčů, získali důvěru, ale my si musíme věřit, že se jim můžeme rovnat." "Měli bychom si také věřit, jelikož jsme nehráli v posledních týdnech špatně, jenom nám zápasy bohužel nevycházely výsledkově," pokračoval Hodgson, jenž musí řešit problém s nízkou efektivitou při střílení branek. Vždyť jeho tým je posledním celkem celé soutěže, který ještě nemá v kolonce vstřelených gólů dvouciferné číslo.

Pro tento zápas může londýnský klub opět počítat se službami obránce Toniho Kallia, jenž se zotavil po nemoci. Mimo hru však bude kvůli nachlazení Fredrik Stoor. Po osobních problémech se vrátil z Jižní Koreji Seol Ki-Hyeon, jenže hrát stejně nemůže, jelikož jej trápí zranění kolene.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC1182127:426
2.Liverpool FC1182116:826
3.Manchester United1063119:821
4.Arsenal FC1162323:1220
5.Aston Villa1162319:1420
6.Hull City1162317:1820
7.Everton FC1143415:1915
8.Middlesbrough FC1142511:1614
9.Portsmouth FC1142511:1714
10.Manchester City1141623:1813
11.West Ham United1141615:1913
12.Stoke City1141613:1913
13.Blackburn Rovers1134413:2013
14.Newcastle United1133514:1812
15.Sunderland AFC113359:1612
16.Fulham FC103258:911
17.Wigan Athletic1132613:1611
18.Bolton Wanderers1132610:1311
19.West Bromwich Albion1132610:1811
20.Tottenham Hotspur1123613:179

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Blackburn Rovers - Chelsea FC 1:0

Manchester City - Tottenham Hotspur 2:2

Aston Villa - Middlesbrough FC 2:0

Fulham FC - Newcastle United 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

*Arsenal FC - Manchester United 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by to tak dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

jednicka

Reagovat
smazaný uživatel

neznate někdo nějakeho sběratele mictosrars

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám Luise Garcíu a Luise Figa

Reagovat
smazaný uživatel

a ja Nedvěda Baroša a DIDU

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem nedávno dozbíral všechny i když neim proč , jen jsem chtěl mít svírku ... K zápasům : Arsenal doma porazí Man Utd - i když ne třeba zaslouženě

Chelsea vyhraje a nevim proč tu všichni kecáte že prohraje , je to ze strachu , protože vidíte současnou formu Chelsea ? nebo si myslíte že Chelsea bude tu smůlu brát za Liverpool do nekonečna ? ..... a Liverpool taky vyhraje ,du si vsadit na gól v podlení 5-ti minutovce ...

Reagovat
smazaný uživatel

O com rozpravas nezasluzene...??Bol to vyrovnany zapas.hra sa na goly,a tie Arsenal premenil..

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal FC - Manchester United 2

Wigan Athletic - Stoke City 1

Hull City - Bolton Wanderers 1

Sunderland AFC - Portsmouth FC 0

Liverpool FC - West Bromwich Albion 1

West Ham United - Everton FC 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Black.-CHELSEA: 0:3!!!!!!!!!!!!!!!,Arsenal:ManU-1:1. Kéž by........

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal-manchester united-2

wigan-stoke -1

hull city-bolton-2,5

sunderland-portsmouth-0

liverpool-wba-+2,5

west ham-everton-12

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne at dneska Wigan potvrdi vyhru z minulyho kola. Snad konecne Bruce prestane davat duveru jedny jediny sestave dokola a vykope Kapa, popripade klidne Palaciose a necha hrat Browna nebo Koumase. Ono to v posledni dobe dost solidne prestalo fungovat. Stejne jako by si mel na chvili odpocinout Heskey a sanci by mohl nekdy dostat i Roberts a Kilbane. Kdyz ne proti Stoku, tak kde jinde... zadny Derby v PL uz neni.

Reagovat
Tomanatura

Arsenal FC - Manchester United 2

Wigan Athletic - Stoke City 1

Hull City - Bolton Wanderers 1

Sunderland AFC - Portsmouth FC 0

Liverpool FC - West Bromwich Albion 2

West Ham United - Everton FC 1

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych rád,ale myslím že zrovna WBA na to nemá

Reagovat
Tomanatura

Proč by ne? Beatles nemůžou mít štěstí pořád A když to zařídí Bednář, tak osobně napíšu Radovi, ať ho vezme do repre

Reagovat
honziss

Tak Beatles neměli štěstí, oni prostě byli nejlepší. Jak to je s LFC, to už je jiná báseň.

Reagovat
minoLFC

štastie sme mali s Boro a Black Cats, smolu so Stoke a Spurs, v ostatných zápasoch sme boli lepší film(aj ManU a Chelsea), síce nie nejak výrazne, ale lepší sme boli

Reagovat
smazaný uživatel

Mám tři týmy o kterých si myslím,že sestoupí WBA je jedním z nich,takže pochybuju,že by obrali o body Pool

Reagovat
minoLFC

tak jednoznačne ti to vyšlo

Reagovat
Tomanatura

Tipuju podle toho, jak chci aby to dopadlo Ale máš pravdu, ani jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Ale taky sem si včera dal v Tipu-Arsenal-ManU-2 a Monaco-Lyon-2 za litr-a .......

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool to bude mat dost tazke podla mna ale dufam ze to zvladne :) moj tip 2:0 pre Livrpool

Reagovat
smazaný uživatel

nemám strach! tak mě vypni.I když vím,že to bude na popud x lidí. tomanatura atd......

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

...tak v blackburne sa hraje vodne polo skor....

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol,no větší haluz sem neiděl pěkně dlouho- Ale vedem!

Reagovat
smazaný uživatel

Tomanatura co ti vyšlo ze tvých tipů z PL?Hmm skoro nic co?

Reagovat
Tomanatura

Nahoře jsem to vysvětlil. Nemůžu za to, že neumíš číst

Reagovat
Tomanatura

A ani reagovat. To je hodně velká známka blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

pozdě sem si přečetl vrch. Pardon. Jsi štastný?

Reagovat
smazaný uživatel

stava sa ti casto ze zvracias ked niekomu nevyjde tip? asi preto nechodis na verejnost...

Reagovat
smazaný uživatel

poslední poznámka blbému nicku:

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

blbemu nicku? myslis tym ten moj? ked sa pozrem na svoj nick a potom na moj tak fakt neviem...

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme som myslel na Tvoj*

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Aiden McGeady možná v zimě opustí Celtic, zájem o jeho služby prý má Newcastle.

Reagovat
Tomanatura

Tam mělo být Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerat sa na hru Chelsea to je pekna nuda.

Reagovat
herbage

A ještě k tomu Anelka dva góly, neee

Reagovat
smazaný uživatel

Volakedy som ho mal rad ked hral za Bolton,len teraz mi uz neni moc sympaticky.Ked da gol ,tak si prekrizi ruky jak niejaky svetec.Vobec sa nevie tesit z golov.Je nemastny neslany,jak cela umela hra chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ruce si překřižuje proto aby vzdal poctu(má to něco společnýho s galskym kohoutem myslim) zemi kde se narodil ty světče.

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci,chlapci...zase Chelsea!!! Prostě nej no.I kdzž fotbal nic moc.

Reagovat
Tomanatura

Hmmm... A pak že nejsi scum.

Reagovat
smazaný uživatel

Čechíno nás dneska pěkně podržel. Celková hra nic moc, škoda že se Sinclair zas nedostal do hry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele