Anglická Premier League - preview 15. kola

29.11.2008, 08:30, aktualizováno 01.12.2008, 08:18
Previews
Liverpool může v posledním utkání patnáctého kola Premier League nasadit k trháku. Chelsea nezvládla duel s Arsenalem a tak pokud Reds porazí další londýnský celelk West Ham, osamostatní se na prvním místě tabulky.
Middlesbrough FC - Newcastle United  (sobota 16:00)
Newcastle už tři kola v řadě nevyhrál, a tak se propadnul až na sestupové pozice. O nápravu bude usilovat proti Middlesbrough, které naopak chce odčinit poslední domácí zaváhání s Boltonem.

Magpies sice získali za posledních pěti zápasů osm bodů, jenže čekaní na výhru se opět nepříjemně prodlužuje, což se také již projevilo v tabulce. V minulém kole se ale Newcastle skutečně vytáhl. Dokázal totiž uhrát remízu v Londýně na hřišti Chelsea. I přesto se Kinnearovi svěřenci propadli na setupové 18. místo. Poslední tři vzájemné duely s Middlesbrough dopadly nerozhodně, podobný výsledek ale nyní nechce Newcastle v žádném případě dopustit.

Jenže musí řešit nepříjemné absence. Během týdne se totiž zranili Shola Ameobi i Damien Duff. Velký návrat ale naopak možná zažije australský reprezentant Mark Viduka. Po zranění by měl být fit také Steven Taylor a Xisco. Nadále jsou ale kvůli zdravotním problémům mimo hru Barton, Gonzalez a Smith.

Middlesbrough zažilo před týdnem kruté vystřízlivění. Po pěti zápasech bez prohry hodně překvapivě nestačilo doma na Bolton. Natěšeným fanouškům hráči způsobili nepříjemný šok, už po úvodních deseti minutách prohrávali o dvě branky. Především obrana zklamala, jelikož od jednoho z nejhorších útoků soutěže si nakonec nechala dát celkem tři góly. Stále se však Boro drží v klidném středu tabulky a má skvělou šanci svou současnou pozici vylepšit. Newcastle totiž letos na hřišti soupeře dosud nevyhrál.

Poměrně radostnou zprávou pro domácího lodivoda Garetha Southgatea je uzdravení útočníka Mida. Bohužel stále mimo hru ale zůstává německý stoper Robert Huth, jenž už sice začal a s tréninkem, avšak na zápas ještě připravený není. Podobně je na tom také Chris Riggott.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stoke City - Hull City  (sobota 16:00)
Po souboji s jedním nováčkem čeká na Stoke hned tento víkend další klání takového rázu. Minule Potters jen stěží přemohli West Bromwich, když ho doma porazili jen 1:0, teď se představí vlastnímu publiku na Britannia Stadium znovu, tentokrát zkříží kordy s Hullem.

Nadcházející střetnutí dvou nejlépe postavených nováčků Premier League s sebou přináší nejeden kontrast. Zaprvé, Stoke bude na svém hřišti usilovat o pátou výhru v řadě, kdežto Hull se v kraji Midlands pokusí o přerušení pětizápasové šňůry bez vítězství. Zadruhé, zatímco sobotní triumf Tigers by je za příznivé konstelace hvězd posunul mezi nejlepší čtyři celky soutěže, Potters by tím pádem dost možná klesli na pokraj sestupových vod. A do třetice - jestliže Hull City je nejzranitelnější v první patnáctiminutovce (inkasoval pětkrát), jeho protějšek zpravidla nezvládá čtvrthodiny závěrečné (obdržel v této fázi zápasů již sedm branek).

Oba kluby se mezi elitou sice teprve aklimatizují, přesto již v mnoha ohledech předčily mužstva Big Four. Například Potters, jenž doma letos zvítězili prozatím pětkrát, v tomto ohledu poráží slovutnou Chelsea, která své hosty skalpovala na Stamford Bridge jen třikrát. Pro změnu na Hull se čtyřmi venkovními triumfy v kapse nemá ani sám obhájce titulu, Manchester totiž vně Old Trafford slavil výhru jen ve dvou případech.

Co se vzájemných soubojů těchto trpaslíků týče, oba celky mají v lásce remízové výsledky. Vždyť poslední tři jejich soupeření skončila pokaždé nerozhodným poměrem 1:1. V první lize na sebe obě mužstva naráží vůbec poprvé ve své historii.

Karetní trest vypršel střelci Fullerovi, to je klíčová zpráva pro manažera domácích, Tonyho Pulise. Navíc start nelze úplně vyloučit u útočníka Kitsona i obránce Shawcrosse. Oba borce ještě čekají zátěžové testy těsně před výkopem. Další zadák Andy Griffin si poranil ruku a možná nebude moci hrát.

Brownovo hostování v Prestonu již skončilo, tudíž zřejmě bude o víkendu minimálně na lavičce Hullu. Zato beci Dawson s Mendym nenastoupí vinou zranění. Folan by v nominaci chybět nemusel, ovšem zmeškal poslední trénink kvůli bolavému kolenu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Aston Villa - Fulham FC  (sobota 16:00)
Soupeř pražské Slavie ve skupině Poháru UEFA, Aston Villa, v týdnu odpočívala a nabírala síly na ligové klání s Fulhamem. Regenerace byla u birminghamských určitě vítaným programem, vždyť Villans mají za sebou dva nesmírně náročné duely - nejprve s Arsenalem, pak s Manchesterem.

Přesto jeden z historicky nejúspěšnějších klubů Anglie tabulkou nikterak neklesá. Zatímco v utkání s Red Devils se svěřenci Martina O’Neilla spokojili s bezbrankovou remízou, Arsenal bezostyšně vypráskali v poměru 2:0 a nyní hájí čtvrtou příčku, přičemž se v případě vítězství mohou klidně posunout ještě o jedno místo výše. Cottagers cestují na půdu silného soka s nulou v kolonce vyhraných venkovních duelů a pouhými dvěma body z hřišť soupeřů. Jenže minulou sobotu na Anfieldu Londýňané zdaleka nevyhořeli, neboť věhlasného soupeře obrali alespoň o dva body za bezbrankovou remízu.

Vůbec první triumf na lavičce Fulhamu zaznamenal Roy Hodgson právě v Birminghamu. Letos začátkem února zde jeho svěřenci zvítězili 2:1 a zahájili tak své tažení za záchranou. V této sezoně zatím Cottagers válčí v klidném středu tabulky, vše se ale pořád může zvrhnout. Vždyť na osmnáctý Newcastle má londýnský celek náskok zanedbatelných čtyř bodů. Nejdisciplinovanější mužstvo Premier League tak nečeká ve zbytku ročníku nic lehkého, to je jasné již teď.

Krátce před vypuknutím domácího mistrovství světa 1966 zaznamenal Fulham své poslední prvoligové vítězství ve Villa Parku. Přesně 12. března dominoval parádní přestřelce, která nakonec skončila divokým výsledkem 5:2 pro hosty. Celkově nacházíme ve statistice vzájemných zápasů obou soupeřů zajímavou shodu. Stejný počet duelů skončil výhrou Fulhamu i Aston Villy a rovněž dalších 16 utkání nepoznalo svého vítěze.

Oba manažeři jsou známi pro svou důvěru v jednu a tutéž zahajovací jedenáctku, maximálně s kosmetickými úpravami. Hned devět hráčů Fulhamu zasáhlo do všech dosavadních ligových střetnutí a dohromady oba kluby využily služeb pouhých 36 fotbalistů. I v sobotu nebude Roy Hodgson nucen zasahovat do osvědčené sestavy, která dostala příležitost minulý víkend proti Liverpoolu, navíc se po zranění vrací Leon Andreasen.

Kádr Aston Villy je absencemi postižený o něco více, ale není to žádná katastrofa. Místo v základní sestavě vyhlíží Young, který v týdnu marodil, a zadák Carlos Cuellar, jehož musel v utkání s Manchesterem zastoupit a pravém kraji obranné linie Reo-Coker. Ten možná nebude v sobotu ani na lavičce náhradníků vinou chřipky. John Carew si podle všeho bude muset dát od fotbalu pár týdnů oraz. Pokud se v brance objeví Brad Friedel, což je více než pravděpodobné, překoná tak Jamesův rekord v počtu nejvíce odehraných utkání bez přestávky (v případě Friedela by šlo o 166 zápasů).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 5.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sunderland AFC - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
O jediný bodík a jednu jedinou příčku visí Sunderland nad sestupovou propastí a dokonce celých pět příček nad ním číhá jeho příští soupeř, Bolton Wanderers. Přesto v případě vítězství se Black Cats posunou před svého soka, což jen dokazuje, že momentální pořadí ve spodní části tabulky je velmi vyrovnané.

Trotters budou v sobotu na Stadium of Light zřejmě mírnými favority, i přesto že hrají venku. Jsou tam letos totiž dokonce úspěšnější než Sunderland. Z celé Premier League mají na svém kontě méně zásahů než Sunderland jen hráči West Bromwiche. Ani defenziva není kdejakou doménou Keanových svěřenců. O tom svědčí i jediné uhájené čisté konto z posledních 13 domácích ligových utkání.

Tři vítězství ze čtyř minulých střetnutí, to je bilance, kterou se honosí Bolton. Venku není Bolton o moc zranitelnější než ve vlastním stánku. To je velký rozdíl oproti předešlému ročníku, kdy po 38 utkáních měli Megsonovi svěřenci dokonce o jednu venkovní výhru méně než teď.

Přesně 100. duel na lavičce Sunderlandu odkoučuje Roy Keane. Jakou lepší oslavu takového jubilea než tři body by si asi mohl přát? "Je to menší milník, ale je to přeci jen pouze číslo. Ve skutečnosti se stále ještě tomuto řemeslu učím. Udělal jsem mnoho chyb, ale zůstávám pozitivní, můžeme se zlepšovat," uvedla někdejší star záložní řady Manchesteru United na předzápasové tiskové konferenci.

Craig Gordon již sice trénuje, jenže bolesti kotníku se úplně nezbavil, a tak v sobotu prozatím nenastoupí. Trojice ve složení Chimbonda-Diouf-Murphy už si uprostřed týdne zahrála za rezervu a bude připravena zasáhnout do utkání s Boltonem alespoň z lavičky.

To Gary Megson nemá prakticky žádné starosti se zraněními důležitých hráčů. Jen Joey O’Brien nadále pobývá na marodce, kde zůstane až do ledna příštího roku, stejnětak talentovaný forvard Vaz Te. V základní sestavě by se měl opět objevit záložník Gavin McCann, což by znamenalo, že by čelil svému bývalému klubu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wigan Athletic - West Bromwich Albion  (sobota 16:00)
Poslední West Bromwich čeká podruhé v řadě zápas na půdě soupeře. Zatímco minulý týden nestačil na nováčka ze Stoke, tentokrát to bude mít zřejmě ještě složitější. Zavítá totiž do Wiganu, který touží postoupit tabulkou směrem vzhůru.

Svěřenci kouče Bruce letos chtějí být co nejvíce vzdáleni od sestupových příček a zatím se jim to moc nedaří. V posledním kole ale dokázali srazit do kolen Everton a nyní věří, že dokáží porazit také poslední celek tabulky West Bromwich. Jsou pochopitelně favoritem, ale rozhodně je nečeká nic snadného.

Baggies totiž přijíždí na JJB Stadium s cílem přerušit svou sérii porážek, která trvá již tři zápasy. Za posledních osm duelů navíc dokázali zvítězit pouze jednou, a tak pochopitelně následoval rychlý sešup tabulkou z klidného středu až na samé dno. Velkým problémem West Bromwiche je poměrně nízká efektivita, což dokazuje také skutečnost, že mezi střelce se prozatím zapsalo pouhých pět hráčů.

Ovšem ani Wigan na tom není v této statistice o moc lépe. Ve statistikách má v kolonce gól minimálně jednu čárku šest borců. Když se naposledy účastníci tohoto střetnutí v sezóně 2005-06 setkali, pokaždé se radoval hostující tým. Nyní je ale málo pravděpodobné, že by se tato série prodloužila, jelikož West Bromwich při současné formě na vítězství moc pomýšlet nemůže.

Wigan bude opět postrádat svého nejlepšího střelce a objev sezóny Amra Zakiho, který vstřelil přesně polovinu všech jeho gólů. Mnohem pozitivnější zprávou je návrat Emmersona Boyce po disciplinárním trestu a také Maria Melchiota, jenž už je konečně zdráv. Poprvé v sezóně by se na hřišti mohl ukázat také Erik Edman. Po zranění kolena naopak začal na straně West Bromwiche trénovat záložník James Morrison a pokud vše půjde tak, jak má, měl by se v zápase objevit. Hrát mohou také Felipe Teixeira a Jonas Olsson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Manchester United  (neděle 14:30)
Anglie se kromě londýnského derby může těšit na další hodně zajímavý a vypjatý zápas. V něm přivítá Manchester City městského soupeře United a tři body mají pro oba celky nesmírně velkou cenu.

Již 139. ligové střetnutí dvou hlavních manchesterských klubů nabídne souboj na ostří nože. Citizens se v minulém kole konečně zvedli a svou zvyšující formu se budou snažit zcela jistě potvrdit také tentokrát. Zároveň mají po dlouhých 38 letech šanci vyhrát v řadě hned tři zápasy nad svým odvěkým rivalem. Loni totiž oba zápasy dokázali senzačně dovést do vítězného konce (doma 1:0, venku 2:1). To se žádnému jinému klubu nepodařilo.

City letošní ročník zatím nevychází podle představ, trenér Hughes nyní ale zřejmě dokázal svůj tým pozvednout z krize. To se potvrdilo také ve čtvrtek, kdy zdolal Schalke, navíc na jeho půdě. Tři body získal i bez své největší útočné hvězdy Robinha. Ten by ale měl být tentokrát po problémech s kotníkem, které si způsobil v duelu s Arsenalem, v pořádku a opět se s největší pravděpodobností objeví v základní sestavě. Hrát mohou také Gelson Fernandes i Pablo Zabaleta. Budou ale chybět Petrov a Božinov.

Red Devils měli o minulém víkendu skvělou šanci přiblížit se vedoucímu duu Liverpoolu s Chelsea, jenže tuto možnost nevyužili. Oba dva úhlavní nepřátelé sice uhráli jen remízu, ale United si vedli obdobně. Na hřišti Aston Villy nedokázali vstřelit gól, a tak si odvezli pouze bod, který jim moc nepomohl. Na čelo tabulky nyní totiž ztrácí i nadále osm bodů, mají však stále zápas k dobru. Citizens to budou mít tentokrát ovšem skutečně hodně těžké, jelikož svěřenci kouče Fergusona za posledních deset zápasů prohráli pouze jednou.

Také United během týdne měli na programu pohárový zápas, ovšem o poznání těžší. Opět jim ale selhala koncovka a bez gólů se prostě vyhrávat nedá. Ve Villarealu se tak museli spokojit pouze s bodem.

Možná to bylo také kvůli skutečnosti, že do utkání nemohl zasáhnout bulharský kanonýr Dimitar Berbatov. Jeho start je však i pro tento zápas v ohrožení. "Vyléčit zranění kolena není nikdy nijak jednoduché. Musíme být hodně opatrní, protože dosud se s podobným zraněním nesetkal. Budeme se ještě muset rozhodnout, zda je vhodné jej poslat do zápasu už od začátku nebo jej necháme sedět pouze na lavičce," nechal se slyšet manažer Ferguson.

Ten bude postrádat taktéž zkušené harcovníky Paula Scholese s Garym Nevillem. Oba dva se již vrátili do tréninku ale o startu v zápase si zřejmě mohou nechat zatím pouze zdát. Rychleji by se na fotbalové trávníky však měl vrátit druhý jmenovaný, a to již příští týden. Chybět bude také samozřejmě na dlouhou dobu vyřazený Owen Hargreaves.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Hart, Zabaleta, Richards, Dunne, Ball - Wright-Phillips, Kompany, Ireland, Hamann - Robinho, Benjani.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Van der Sar - Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra - Ronaldo, Carrick, O'Shea, Park- Berbatov, Rooney.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.25 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portsmouth FC - Blackburn Rovers  (neděle 16:00)
Portsmouth stále ještě pod Tonym Adamsem nevyhrál před domácím publikem a teď čelí jinému celku, nenaplňujícímu pořádně vysoké ambice. Jde o Blackburn Rovers, který za posledních osm utkání nepoznal chuť vítězství.

Tři porážky v řadě na mysli a výhru pomalu nepamatují, s takovými pocity půjdou fotbalisté Blackburnu do nedělní bitvy. Jsou tedy momentálně v nejhorší formě ze všech celků Premier League. A to se rozhodně nečekalo, vždyť loni touto dobou na tom byl o deset bodů lépe a užíval si postavení v první polovině tabulky.

Možná se projevila nezkušenost nového manažera Paula Ince, pod nímž Rovers prohráli rovnou polovinu ligových zápasů, nebo jsou snad tolik znát odchody klíčových mužů, Bentleyho s Friedelem? Každopádně příklad si může lancashirský celek brát z loňské sezony, kdy na Fratton Parku vyhrál těsně 1:0 brankou Santa Cruze ze 74. minuty.

Pompey byli v týdnu nedaleko prvního triumfu na vlastním stadionu pod Tonym Adamsem, když vedli nad slovutným AC Milán v rámci Poháru UEFA již 2:0. Závěrečnou fázi duelu ale absolutně nezvládli a nakonec se oba kluby rozešly smírně.

"Musíme začít dotahovat domácí zápasy do zdárného konce. Milán nás dostal dvěma pozdními góly, ale nebyl první. Ke konci utkání jsme ztratili body také s Fulhamu, Liverpoolu, Wiganu a Hullu. Je třeba na tom zapracovat," je si vědoma někdejší opora zadních řad Arsenalu.

Remízou skončily rovněž poslední dva ligové zápasy Portsmouthu. Důvodem, proč Pompey příliš často nevítězí, je možná taky ten, že prakticky není, kdo by utkání rozhodl. Jen pět střelců se podělilo o letošních 15 vstřelených branek a hned v pěti případech vyšli ofenzivní hráči Blues naprázdno.

Snad Portsmouthu dopomůže k větší efektivitě v zakončení návrat playmakera Kranjčara a zakončovatele Defoea. Naopak se zdá, že stoper Campbell zmešká i nedělní klání, přičemž čerstvě po čtvrtečním zápase na marodku přibyl útočník Kanu. Oko za oko - na místo něj se vrací David Nugent, v základní sestavě se však objeví jen stěží.

Blackburnu bude chybět suspendovaný Olsson, naproti tomu se ale po karetním trestu vrací levý bek Stephen Warnock. Vince Grella zřejmě ještě nezaujme místo ani na lavici náhradníků, neboť ho bolest lýtka pořád neopustila.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Everton FC  (neděle 16:00)
Po dlouhé době má Tottenham příležitost vzdálit se sestupovým příčkám na rozdíl více než jednoho bodu. Stačí mu k tomu jediné - porazit Everton. Ten si ale zatím letos vede na hřištích soupeřů poměrně dobře, a proto Kohouty nečeká nic jednoduchého.

Spurs si stále drží skvělou formu, kterou chytili pod kouče Redknappem, ve čtvrtek to po pocítil také nizozemský Nijmegen, jenž podlehnul po gólu O'Hary 0:1. Ovšem i v Premier League pravidelně bodují a za posledních šest zápasů prohráli pouze jednou.

Podobně si sice vede také Everton, ovšem díky domácímu prostředí je mírným favoritem domácí Tottenham, který se určitě ještě dozajista nevzdal naděje na umístění na pohárových příčkách. V posledním kole si poradil na domácím hřišti s Blackburnem a i Toffees má nyní co vracet. Loni totiž s nimi na domácím hřišti prohrál v poměru 1:3.

Z tábora hostů se na utkání vůbec nejvíce s největší pravděpodobností těší samotný kouč David Moyes a má k tomu také patřičný důvod. Everton povede již ve svém 300. zápase. Své angažmá v liverpoolském klubu zatím hodnotí především pozitivně.

"V loňské sezóně jsme začali hrát stylem, který je hodně podobný tomu, který jsem si představoval. Chceme jít stále dále a letos skončit mezi šesti nejlepšími týmy soutěže," vyslovil své přání Moyes, jehož tým se před tímto kolem nacházel s devatenácti body na sedmém místě.

Hosté v tomto kole mohou zapomenout na výpomoc zraněného Tony Hibberta, Stevena Pienaara a Nuňa Valenteho. To ale není vše. Mimo hru jsou také James Vaughan, Luis Saha i Victor Anichebe, což znamená celkem tři forvardi, a tak čeká Moyese poměrně těžká práce se složením útočné řady. Tottenhamu se po zdravotních lapáliích vrací Ledley King a Jermain Jenas. Neschopný nastoupit ale stále zůstává Giovani dos Santos, Alan Hutton a především středopolař Luka Modrič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Arsenal FC  (neděle 17:00)
Fotbalovou Anglii čekají tento víkend hned dva velice prestižní duely - mimo souboj o Manchester mezi United a City, se diváci mohou těšit také na 143. londýnské derby mezi vedoucí Chelsea a pátým Arsenalem.

Domácí Chelsea v posledním zápase v Lize mistrů pouze remizovala s francouzským Bordeaux 1:1, nyní by bodovou ztrátu chtěla fanouškům nahradit ve věhlasném souboji s rivalem z Arsenalu. "Musí to pro nás být vítězný zápas," potvrdil ambice domácích kouč Scolari.

Ten se může opřít o skvělou formu svého týmu v domácí soutěži, kde patří mezi týmy s nejproduktivnějším útokem a zároveň s nejlepší obranou - ve 14 zápasech inkasoval pouze čtyřikrát. Naposledy Petr Čech lovil míč ze sítě na konci října, když jeho Chelsea podlehla Liverpoolu 0:1, jediným střelcem se tehdy stal Xabi Alonso.

Zatímco Chelsea stále nemá postup ze základní skupiny Ligy mistrů jistý, Arsenal si díky třem bodům proti Kyjevu postup do další fáze již zajistil. Naopak v domácí soutěži se červení trápí - z posledních dvou duelů nezískali jediný bod. V sezoně tak prohráli již pětkrát, to je o dvě více, než za celou loňskou sezonu.

Arsenal zatím také nepotvrzuje svou přezdívku Kanonýrů, naposledy totiž dokázal skórovat téměř před čtyřmi hodinami, když Samir Nasri svými dvěma góly rozhodl duel s Manchesterem United.

"Nemůžeme být favority, když na Chelsea ztrácíme deset bodů. My ale věříme, že Chelsea porazíme a konečně se zvedneme. Chelsea se nebojíme, protože víme, že ji porazíme, jsme lepším týmem," burcoval před důležitým utkáním své hráče Wenger.

Pokud by se Arsenalu nepodařilo potřetí za sebou bodovat, vyrovnal by nepříznivý rekord z dubna minulého roku, kdy si nedokázal Wengerův tým poradit s Evertonem, Liverpoolem a poté ani s West Hamem.

Do karet Arsenalu tak může hrát možná to, že Chelsea se tuto sezonu proti týmům z Big Four moc nedaří - podlehla Liverpoolu, na začátku soutěže pouze remizovala s Manchesterem United. Tým Arséna Wengera se zatím utkal pouze s Manchesterem United, se kterým si dokázal poradit v poměru 2:1. Hostům se ale proti Chelsea tradičně nedaří - z posledních dvanácti klání se radovali pouze jednou.

Kouč Scolari se bude opět spoléhat na skvělou formu kanonýra Anelky, pro kterého to navíc bude velice pikantní utkání - v Arsenalu totiž působil již před osmi lety. Francouzskému kanonýrovi se podařilo v této sezoně skórovat již čtrnáctkrát, z toho dvakrát v Lize mistrů. Navíc v posledních pěti zápasech drží neuvěřitelnou bilanci, když v nich dokázal soupeřům nasázet hned osm gólů. Nyní chybí devětadvacetiletému střelci pouze dva góly ke sté, jubilejní brance v Premier League.

Oba dva celky sužují zranění, Chelsea bude kvůli zranění chybět Juliano Belletti, Michael Essien, Ricardo Carvalho a Franco di Santo. Naopak do sestavy by se mohl vrátit Brazilec Alex. Stejně jako domácím, chybí Arsenalu také kvarteto hráčů. Mimo jsou Abou Diaby, Kolo Toure, Theo Walcott a Emmanuel Eboue. Očekává se návrat Adebayora, Sagny a střelce posledních gólů Samira Nasriho.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech - A. Cole, Alex, Terry, Bosingwa - Deco, Lampard, Ballack - Mikel, Malouda - Anelka
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Almunia - Clichy, Silvestre, Gallas, Sagna - Eboué, Fabregas, Denilson - Nasri, van Persie - Adebayor
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - West Ham United  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku obstarají zatím suverénní Liverpool, o němž už teď můžeme hovořit jako o osmifinalistovi Ligy mistrů, a londýnský West Ham, který stíhá první dvojvítězství pod Gianfrancem Zolou.

Liverpoolu se naskytla skvělá příležitost, jak se odpoutat od Chelsea na čele tabulky Premier League. Ta totiž nezvládla derby s Arsenalem, zatímco Reds ještě zápas 15. kola čeká. Navíc na domácím hřišti, kde již jako jediný prvoligový klub letos stále ještě nepoznal přemožitele. Krom toho 33 bodů ze 14 dosavadních zápasů, to je vizitka, kterou se v téhle fázi sezony ještě nikdy Liverpool nehonosil, počítáme-li pouze ročníky od vzniku Premier League. Koncem roku 1990, na tom byli Reds ještě o něco lépe, když měli za sebou šňůru 14 utkání bez porážky a na kontě obdivuhodných 38 bodů.

Z Liverpoolu jde po dlouhé době i na domácí scéně opravdový strach, zvláště pak na Anfield Road. Tam v posledních pěti duelech hned čtyřikrát udržela červená defenziva v čele s brankářem Reinou čisté konto. Neinkasovala zde už 315 minut, přičemž posledním, kdo tu na liverpoolskou hradbu vyzrál, byl 18. října Amr Zaki z Wiganu. Liverpool je rovněž místem zakletým pro londýnská mužstva. Ta tu nezvítězila již více než tři roky, dohromady v 18 střetnutích.

Samotný West Ham před zraky legendární tribuny The Kop neslavil triumf v předešlých 37 kláních (!), naposledy přesně 14. září 1963. Dlouho se Hammers neradovali pod Zolou ani v letošních ligových zápasech. Až minulý víkend na půdě Sunderlandu uťali sérii čítající sedm utkání bez výhry. Úspěch na Stadium of Light, kde naposledy Kladiváři zvítězili těsně 1:0, byl rovněž jediným mimo Londýn, který v této sezoně WHU zaznamenal. I proto je Zolův tým až na 15. příčce s minimálním náskokem na sestupové pozice. Dopomoci k bodům na Anfield Road může Hammers snad jen pevná defenziva, která v posledních dvou duelech neinkasovala. Podobný hattrick se ale Londýňanům nepovedl zopakovat od května 2003. Tehdy třetí čisté konto v řadě udrželi Kladiváři v souboji s klubem z Big Four, konkrétně šlo o Chelsea (1:0).

Stále ještě bude hlavní závaží v útoku Liverpoolu ležet na bedrech Ira Robbieho Keane, neboť liverpoolská modla jménem Torres je nadále mimo hru. Na dva týdny vyřadilo bolavé lýtko Fabia Aurelia, jehož na kraji obrany patrně nahradí Dossena.

To Gianfranco Zola má k dispozici kompletní ansámbl, což je vzhledem k loňské sezoně a začátku té letošní nezvyklé. Scotta Parkera zřejmě ani menší viróza neodradí od startu, ačkoliv musel vynechat poslední trénink. Craig Bellamy se těší na bitvu se svým bývalým zaměstnavatelem, pod jehož křídly se vůbec neprosadil (42 zápasů, 9 gólů), a zároveň také jubilejní 200. start v Premier League.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC14103132:433
2.Liverpool FC14103121:833
3.Manchester United1374225:1025
4.Aston Villa1473422:1624
5.Arsenal FC1472525:1823
6.Hull City1464421:2322
7.Everton FC1454519:2219
8.Portsmouth FC1454515:2019
9.Fulham FC1353512:1118
10.Middlesbrough FC1453615:2118
11.Manchester City1452729:2217
12.Bolton Wanderers1452714:1617
13.West Ham United1452717:2217
14.Stoke City1452714:2417
15.Wigan Athletic1444616:1816
16.Tottenham Hotspur1443717:2015
17.Sunderland AFC1443712:2015
18.Newcastle United1435617:2214
19.Blackburn Rovers1434714:2513
20.West Bromwich Albion1432910:2511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (177)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mbrough - New 1

Stk - Hull 0

Ast - Ful 1

Sun - Bol 1

Wig - WBA 1

Reagovat
Fedro

Sobota je až na Aston Villu poměrně nudné kolo. Zítřek bude lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

M´brough - New 0

Stoke - Hull 2

AˇVilla - Fulham 1

Sun - Bol 1

Wig - WBA 0

Manchester City - Manchester Utd. 1

Portsmouth - Blackburn 1

Tottenham - Everton 1

Chelsea - Arsenal 1

Liverpool - West Ham 1

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně jsem zvědavý na souboj nováčků, vůebc si netroufám říct, kdo vyhraje

Reagovat
fantomas

Moje řeč, spíš ale věřim doma silnému Stoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tři body raději přál Hullu, ale jejich forma z posledních zápasů jim moc nepřeje

Reagovat
herbage

Tak na tenhle duel jsem zvědavý, ale z jiného hlediska. Jestli Hull dokáže dát gól jinak než z rohu a Stoke jinak než z autu. Pokud padne nějaký gól jinak, tak hádám odražený míč do prázdné nebo nějaké napálení do sítě po závaru v šestnácte. Jsem zvědavý, jak daleko budu ode reality, ale třeba budu příjemně překvapen.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Manchesteru City dal Hull gól po střele z přímého kopu

Reagovat
fantomas

Já si teda taky pamatuju překrásný gól Hullu. Almunia tehdá neměl šanci.

Reagovat
herbage

Jo myslíš jak brazilec Geovanni vymetl šibenici? Takhle se i ukopl Leadbitter proti Arsenalu a ten gól byl ještě hezčí. I to se může stát, ael já bych chtěl vidět krásnou kombinační akci, do které by se zapojilo 5-6 hráčů, jsou toho oba týmy schopny?

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ani řekl, že Hull hraje zase nějaký nepohledný fotbal, třeba proti Citizens se mi líbil, ale zase všechny zápasy jsem neviděl, takže hodnotit nemohu

Reagovat
herbage

No pár hezkých gólů dali, vesměs z breaků když po nějakém rohu vedli. Ale Fantomas nepochopil o co mi jde, já neřikám,ž nedají hezký gól, i z rohu jde dát hlavou, tyč, tyč, tyč - gól nebo ze závaru to šoupnout do spojnice, ale zajímá mě, jestli jsou schopní dát gól po nějaké kloudné akci, gól z dálky není ukázka dobrého systému hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to nějak moc neřešil. Pokud jim vyhovuje te styl hry co hrají teď, tak nemají důvod to měnit. Mají výsledky a hra taková tragická taky není. Je tam spoustu mužstev, který hrajou na pohled horší fotbal.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

To bude 0...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Big Fans Villans rozhodně bych nebral Fulham na lehkou váhu pánové myslím že to nebude jednoduchý a kdyby bylo budu jen rád

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Big Fan... Když už píšeš anglicky, tak pořádně prosím. Jinak co se týká Fulhamu , tak máš pravdu, v poslední době mají celkem slušnou formu.

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra Hullu, neprohra Newcastlu

Reagovat
Tomanatura

Derby přichází, už zítra budeme svědky neohroženého červeného ďábla, totálně devastujícího modrou směsku bezradných kolotočářů!

Reagovat
smazaný uživatel

nevím jestli to bude tak jednoznačné, jak píšeš, ale Man Utd. vyhrajou. Můj tip je 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jistý, zda budou tak bezradní, naopak bych řekl, že neprohrají a United opět ztratí veledůležité body....

Reagovat
Tomanatura

TO je docela reálné, ale něco takového si připustit prostě nehodláme

Reagovat
smazaný uživatel

Porazíme další modré nuly.

Reagovat
smazaný uživatel

Mbrough - New 0:0

Stk - Hull 1:2

Ast - Ful 2:1

Sun - Bol 1:0

Wig - WBA 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Na zaklade ceho mame prohrat tak jednoznacne s WBA?

Reagovat
smazaný uživatel

nehraje Zaki, ktery sice už nehraje pár kol, ale WBA už někde musí bodovat. Je to jen můj tip. Jinak minuly kolo proti Evertonu jste odehráli hodně slušný zápas (i bez Zakiho). Takže můj tip ber s rezervou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale Zaki se v poslednich zapasech moc neprosazoval, navic on funguje spis tak, ze kdyz se vyhrava 1:0, tak on da dva goly, nebo kdyz se hraje an LFC, tak da dva goly a k nicemu to neni. Rozhodne neni takovy, ze kdyz ten gol je potreba, tak ho da, jako napriklad proti Boro. Problem je v tom, ze WBA je na hristich soupere fakt marny a navic se jim za tech vic jak 10 kol porad vubec nesehrala obrana. Ti Donkove a Zuiverloonove pusobi v kazdym zapase jako kdyby se videli poprvy. Ja verim tomu, ze se WBA zvedne a nejak to 17. misto ukope, ale vazne neverim tomu, ze by vybrali JJB.

Specialne s tim, jak v posledni dobe funguje obrana a ze se vraci Boyce, takze Bramble si muze zase sednout.

Reagovat
smazaný uživatel

No vyznělo to skoro jako, že je tam Zaki pro vás zbytečnej Jo souhlasím s tím, že je WBA na hřištích soupeřů marný, ale kde je psaný, že se to nemůže zrovna na JJB změnit? Jak už jsem psal v minulým příspěvku, je to jen můj tip. Po zápase uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Zuiverloona bych tak nezatracoval, ten v sobe potencial ma, ale spise doplaci na fungovani cele obrane prace WBA, ktera je sama o sobe tragicka

Reagovat
smazaný uživatel

Celé minulé utkání odehrál i Meite a to je taky hodně slušný obránce, já myslím, že to už bude jen lepší a lepší

Reagovat
smazaný uživatel

No to neni, ale porad nehraje tak dobre, jako kdyz jsem ho sledoval v Zamaleku. Tehdy rozhodoval zapasy a tahnul tym a presne to jsem od nej cekal i ve Wiganu. On sice ty goly dava, ale neumi vzit odpovednost za sebe, neumi ten zapas rozhodnout. Kdyz se dari, tak hraje vyborne, ale kdyz se nedari, tak nedokaze sam ten zapas otocit a nejak vyrazne ovlivnit. Jen ten Liverpool je vyjimka, ale tam to zase pro zmenu zazdil Valencia.

Proste Zaki porad neni ten Zaki, jaky ve svym vubec prvnim zapase za White Knights znicil Al-Ahly. Asi jeste neni uplne adaptovany, treba mu pomuze to zraneni, aby si vic zvyknul a prijde o neco lepsi. Nebo by bylo lepsi, kdyby se po nem chtelo, aby hral podhrot, coz driv hraval pravidelne - prece jen hrota hraje Heskey a neni potreba, aby v ofsajdu stali dva utocnici.

Jasne, ze Zaki je jeden z nejlepsich hracu Wiganu, ale ja vim, jaky ma moznosti a zatim dost zaostava za tim, co muze hrat:)) Ted vypada jako hrac az moc dobry na Wigan, ale kdyby hral tak, jak hraval driv, tak bude vypadat jako hrac pro kterykoliv tym PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak k tomu nemám co dodat. Je vidět, že nejsi žádnej tuctovej fanda, ale že máš dost dobrý přehled.

Reagovat
smazaný uživatel

Elmander zase gol. Omlouvam se smerem ke svemu komentari, ze se jedna o spatny prestup:)) i kdyz mi prisel vzdycky marny jak jen to slo.

Reagovat
fantomas

Taky dneska netrefil už prázdnou branku, ale tohle zakončení bylo famozní. Něco v něm je.

Reagovat
fantomas

Neskutečný zápas se hraje na Stadium of Light. A pak že se dneska nehraje nic zajímavého...přitom je to tradiční anglický fotbal, kterému nechybí absolutně nic. Jsem unesen.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem sam kdo kouka:))

Reagovat
fantomas

Vybrali jsme si dobře. Wigan si nenaladil?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, dneska ta kvalita za nic nestoji:)) jak se hraje s tymem jako WBA, tak hned neni poradnej prenos:)) Podle statistik Wigan zase je lepsi a zase by netrefil ani sirsi stranu hangaru od Boeingu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Hull vede 0:1, góóóól, super tygři.

Reagovat
smazaný uživatel

Kinga nam vratite:))

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, Stoke dorovnalo z pentle, která nemusela být, dalo se to chytnout, ach jo.Trochu smůla.

Reagovat
fantomas

Jinak musim pochválit Kenwynea Jonese, to je opravdu mimořádně platný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Debakl.

Reagovat
fantomas

Ty bláho, to byla rána div to tu branku nepovalilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Megson je frajer, ani slovo proti nemu. Dokazal spojit ucelnost Allardycova fotbalu s lepsim hernim pojetim, daleko vetsi fotbalovosti a privedl hrace, kteri maji prinos. Fakt pro nej, i kdyz Bolton v PL nevidim rad. S tim, co hraji, si ucast zaslouzi.

H.Camara:))))

Reagovat
fantomas

Kdežto SAFC je dneska větší fotbalovost k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Yeaaah... Zaslouzime si to?? vubec ne, ale koho to zajima

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec WBA nepřekvapil. Ale daleko od toho nebylo... Congratulations!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

V pravděpodobné sestavě Arsenalu šest Francouzů, to je fakt neuvěřitelné

Reagovat
smazaný uživatel

Ars-nal je jistě fajn klub, jen má smůlu, že hraje pro něj ve špatné lize, kde mu nikdo nerozumí a nidko ho nemá rád.......kdyby hrál Ligue 1 nebo Primeru, tak tam s tou svou úžasnou koncepcí není za blbečka....

Reagovat
smazaný uživatel

Podle listu Sunday Mirror se Tottenham chystá učinit Arsenalu nabídku za Williama Gallase. Francouzského obránce po kritice spoluhráčů zbavil manažer Wenger kapitánské pásky a Gallase nenominoval k poslednímu ligovému utkání.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste by mel jit ten Diarra:)) od zacatku budou mit dobrou pozici pred fanouskama:))

Reagovat
fantomas

A k nám na výměnu King a máme na světě nového scuma.

Reagovat
smazaný uživatel

King k vám půjde jen s kalašnikovem v ruce a s plnou polní na zádech aby vám v té vaší blešárně udělal trochu pořádek...

Reagovat
fantomas

No jo, ale my máme modernější marodku s perfektnim vybavenim, třeba se na to chytne.

Reagovat
smazaný uživatel

Z obou nedělních derby se budou radovat hosté

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlobil bych se

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože je Diaby v předpokládaný sestavě, když je o pár řádku vejš napsanej jako zraněnej, kde je chyba?

Reagovat
afc

Diaby je out

Reagovat
smazaný uživatel

no to vim, jenom mě zajímá proč je pod tim napsáno, že hraje

Reagovat
fantomas

Vrací se Nasri, Ade, Sagna - mimo jsou Diaby, Touré, Walcott, Eboué, Rosický a Eduardo.

Reagovat
sosna

to je tu často.ty sestavy jsou jen odněkud skopčený.věř článku..

Reagovat
smazaný uživatel

no právě, mám pocit že se to tu řeší, takže problém je kopírování sestav odněkud....

Reagovat
smazaný uživatel

no právě, mám pocit že se to tu řeší, takže problém je kopírování sestav odněkud....

Reagovat
smazaný uživatel

pardon

Reagovat
papos182

"Tým Arséna Wengera se zatím utkal pouze s Liverpoolem, se kterým si dokázal poradit v poměru 2:1" ....tady mate chybu...ma tam byt s man utd

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska dáme Arsenálu jenom 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

ha ha ha

Reagovat
smazaný uživatel

Na pohádku po obědě to je slabý.

Reagovat
smazaný uživatel

Londýnské derby bude letos možná zajímavější než obvykle. Oba týmy nehrají zrovna podle svých představ, i když Chelsea alespoň nedostává góly. Může se to vyvinout jakkoliv.

Ale pokud nebude Adebayor po zranění jalovej, tak bych řekl, že teď CFC neudrží čisté konto.

Reagovat
mike.84

nevěděl jsem že ALEX z CFC je nizozemec...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84

2-0 lampard 51. , kalou 79.

Reagovat
smazaný uživatel

Tým Arséna Wengera se zatím utkal pouze s Liverpoolem, se kterým si dokázal poradit v poměru 2:1 WTF???? Co za jelito to píše. LFC ještě s těma sockama nehrál takže si zkontroluj svoje zdroje ty ubožáku

Reagovat
fantomas

Uklidni se, nejenže to psala dívka, takže bys mohl bejt schovívavější, ale taky neni proč se čertit. Snad to bude co nevidět opraveno. Aby ti neprdla žilka hlavně, chlape.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi fanda Arsenalu... sem rád že máš starost o moje zdraví. S tou nápravou tě lituju u Arsenalu je problém v tom že primadony typu Adebayor nebo Fabregas to tam rozložej a nikdy neudělaj tým kterej může něco dokázat asi je čas kopnout Wengera do zadku a začít to dělat pořádně

Reagovat
Tomanatura

Ale porsímtě, co by se asi tak mělo udělat s Benítézem?

Reagovat
smazaný uživatel

To je týpek kterej dotáhnul LFC k vítězství v lize mistrů k finále a myslim k dvěma semifinále -pak vyhrál FA cup a letos jsme už postoupili do další fáze takže je celkem úspěšnej díky poslednímu zápasu je trénér s největším počtem odkoučovanejch zápasů v pohárech v LFC historii ( 66 přesně). Neříkám že je Wenger špatnej trenér ale už si myslím že nemá tomu týmu co dát a situace co tam teď je tak ji taky moc nezvládá - Fabregas se mi moc jako kapitán nezamlouvá ale uvidíme třeba bude ok

Reagovat
Tomanatura

Tak Benítéz je především člověk, díky kterému Beatles nedokázali pod jeho vedením ani čuchnout k titulu v Premier League, který je daleko cennější - pro tým jako Liverpool - a má daleko vypovídající hodnotu o síle a připravenosti kádru, než výhra v LM. Takže logicky by tam neměl co dělat taky, když nedokázal za takovou dobu splnit požadavky všech fanoušků a vedení.

Reagovat
smazaný uživatel

ok to je sice pravda ale Arsenal nevyhrál nic už hrozně dlouho (min. 2 sezóny) to LFC aspoň vyhrál pohár nebo LM takže ten tlak od vedení a fanoušků není tak velkej na to aby byl odvolanej. Nemůžu to porovnávat protože Arsenal vyhrál ligu před nástupem Chelsea a Man U takže máte taky celkem úspěchy ale vadí mi když je hra Arsenalu pořád vychvalovaná jako nejkrásnější na světě ale nic s ní nevyhrajou tak co to je za paradoxy

Reagovat
Tomanatura

Mne je hra Arsenalu celkem ukradená, nefandím jim, jako krásnou hru to rozhodně nepovažuju. Jen jsem tím chtěl upozornit na to, ať si každý zemete před vlastním prahem a pak kritizuje ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

OK jdu fandit Man. City

Reagovat
smazaný uživatel

poďme City

Reagovat
Tomanatura

Stejně ti to bude houby platné

Reagovat
Usty

Nizozemec Alex? něco mi uniklo?

Reagovat
smazaný uživatel

on je brazilec jenom musel hrát za PSV aby dostal pak pracovní povolení v Anglii proto si zařídil holandský občanství když ho Chelsea dala na hostování

Reagovat
smazaný uživatel

on je brazilec jenom musel hrát za PSV aby dostal pak pracovní povolení v Anglii proto si zařídil holandský občanství když ho Chelsea dala na hostování

Reagovat
Usty
Reagovat
smazaný uživatel

BAN

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Od dnes fandim podavacom lopt Skoda reflexu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Už to dejte ale!

Reagovat
smazaný uživatel

YEEEES Wayne

Reagovat
$dolar$

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
Tomanatura

WAYNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
$dolar$

Taky rikam NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
Tomanatura

WAYNEEE ROOOOOONEEEEEYYYYYYYYYYY

Reagovat
honziss

Wayne Eric II. Fitzgerald Rooney Veliký. Ještě tohle převeď do tvého nadšení.

Reagovat
$dolar$

Skodaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Tomanatura

A ještě k tomu CORDOBA

Reagovat
smazaný uživatel

Staci, aj tak to PJ premaze pozapasove hodnotenie staci

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Co kdybyste se premistili na nejaky chat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatím jsem mile překvapen. City jsme ničili skoro celý poločas. Sice zase mnoho neproměněných šancí, ale nevadí. A mrzí mě že nehraje Carlos...

Reagovat
$dolar$

Snad odejde.

Reagovat
Tomanatura

Proč by měl hrát, když poslední (opravdu už hodně zápasů) hraje strašně?

Reagovat
Tomanatura

Panebože seberte Waynemu ty rohy, jediný roh ještě nekopl dobře

Reagovat
honziss

Vám pošlem Bellamyho, aby vám to kopal.

Reagovat
Tomanatura

Ty se hlavně soustřeď na pondělí.

Reagovat
honziss

Už vstřebávám síly, neboj.

Reagovat
Tomanatura

No, ale už je to hrůza, samé fauly a přerušování hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, aby nás ted ty tuny šancí nemrzely! Klasika!

Reagovat
honziss

Wow, za co dostal Kryštiáno červenou kartku?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Scholes v superpoháru...

Reagovat
honziss

Super, ten jsem neviděl, tak za co to dostal?

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko rict proc, ale kdyz na nej letel centr z rohu, tak si obema rukama kryl oblicej pred micem:)) bud myslel, ze se piskalo, nebo fakt nevim:)) ale tentokrat jedinkrat bych mu nic nevycital... kdyz se vezme jak umi simulovat, tak kdyby chtel hrat rukama, tak to udela poradne.

Reagovat
honziss

No jo no. Stane se.

Reagovat
smazaný uživatel

Hra rukama při rohu, no nevím jstli to bylo na žlutou...vypadalo to spíš jako reflex.

Reagovat
$dolar$

Ronaldo To je mental

Reagovat
smazaný uživatel

1.

Reagovat
$dolar$

Co 1.?

Reagovat
smazaný uživatel

nekdo pocita ovecky, ja budu pocitat blbecky..

Reagovat
$dolar$

A to jako cim jsem se provinil?

Reagovat
smazaný uživatel

Tou reakci:)) ale je fakt, ze to musim anulovat a budu pocitat az ty, co se nejak rozepisou. Ty jsi jen modrej co ma radost, ja se spis tesim na nekoho, kdo bude psat, jak se snazil dat gol rukama:)) )

Reagovat
$dolar$

A ted City 2 goly !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se tesim na spoustu dementu, kteri jsou presvedceni, ze se snazil tema rukama zakoncovat:))) Ale muze si za to sam, nemel predtim Webbovi nadavat do obliceje.

Reagovat
Tomanatura

Mne vůbec nedošlo, proč to udělal. Jestli se bál, aby ho netrefil balon do gelu, nebo jestli ho někdo požduchl...

Reagovat
$dolar$

Ja si myslim , ze se leknul , ze ho to prasti do obliceje

Reagovat
smazaný uživatel

To já si myslím, že se hlavně bál svýho účesu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak me prekvapuje, ze tu nikdo nenadava na simulaci SWP a Robinha:)) za to by se nestydel ani Ronaldo:))

Reagovat
smazaný uživatel

Mě překvapuje Robinho, např. v prvním poločase jde kopat standartku ze 30 metrů, když v noze nemá žadnou ránu, a celkově mi přijde takový měkký, jako kdyby se bál. Ronaldo odzačátku hrál jen pro diváky, dělal svoje čuráčkovinky, brzdil hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzes mu to vycitat, jak mu dali tu kapitanskou pasku, tak se citi jako vudce a leze do vseho, keca do vseho, porad se hlasi o mic. Ma jinou pozici nez v Madridu. I kdyz do tech primaku by vazne chodit nemel:))

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney mele z posledního.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemůžu pomoct, ale Ireland vypadá jak magor

Reagovat
Tomanatura

Když má love, tak může být každému jedno jak vypadá

Reagovat
honziss

SWP a Robinho simulujou tak, že by se za to ani Ronaldo nestyděl.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Ale na obranu SWP bych mohl dodat, že hraje opravdu dobře, líbí se mi

Reagovat
smazaný uživatel

Na Parka nemá. Muž zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to už udržíme

Reagovat
honziss

Mraveneček v těžkém lese, těžkou kládu těžce nese.

Udržíte to stejně jako tenhle mraveneček.

Reagovat
smazaný uživatel

ULALA! TO BYLO NEUVĚŘITELNÉ!

Reagovat
smazaný uživatel

JE TO TAM!

Reagovat
$dolar$

Ronaldo je vazne blb, nikdo se ho ani nedotkl ( ja jsem si myslel ze byl postrcenej, ale vubec) akorat se bal aby mu mic nezkazil uces

Reagovat
$dolar$

Ted se tam hadaji komentatori o Ronaldovi , je to sranda

Reagovat
Tomanatura

Jestli jsou všichni gayové, tak je to pochopitelné.

Reagovat
vitasrp

Tak to MU urvali, i když nakonci i se štěstím.. Objektivně musím uznat, že první půli hráli výborně, naprosto fantastický měli přechod do útoku a jen k jejich smůle tam pad jen jeden gol. . půli si Manchester City ani neprd.

Ve druhé půli to už začala být docela nuda, strašně moc balnů se ztratilo ve středu hřiště a místo toho, aby se toho využilo ke hře nahoru dolů, tak nikdo nebyl schopen nic vymyslet, to platí obzvláště o M.C. Celkově ta druhá půle mne nikterak nenadchla, nejzajímavější situace byla až v posledních sekundách, jinak se hrálo v podstatě bez šancích.. K Ronaldově žluté se nemá cenu vyjadřovat, je jen jeho blbost, že chvíli před tím nadává rozhodčímu, pak se nemůže divit, že se s ním rozhodčí nebude bavit a hned mu tam vytasí ČK.. Nevím a nechápu proč hrál rukou, každopádně gola dát určitě nechtěl..

Celkově bych to shrnul jako zaslouženou výhru MU, který se hlavně v první půli prezentoval vcelku dobrým fotbalem, který na naprosto nevýrazný MC v pohodě stačilo..

Mc chybí nějaký tvůrce, který je schopen vzít hru na sebe, nehledě na to, že pokud stopeři vymažou Benjaniho a tím pádem Citizens už ani nemohou nakopávat, tak jsou uplně vyřízení. To bylo vidět při hře do zavřené obrany, kdy toho jednoho muže navíc prostě nebyli schopni využít.

Každopádně gratulace MU a teď nás čeká londýnské derby, ve kterém zafintil Scolari a postavil tým bez křídel a se 4 středovýmmi hráči Prohra volá

Reagovat
smazaný uživatel

ať žije Arsenal! konečne se jim naklonilo štěstí! ještě když všichni nazují pořadné kopačky, tak ten titul udělají!

http://cz.youtube.com/watch?v=oMPwBTl8gGE

http://cz.youtube.com/watch?v=xPvCVTLBWcw

Reagovat
honziss

Fantomasi, jak jsi myslel tu větu že Zola má k dispozici kompletní ansábl? Nějak mi to nejde do hlavy kde jsi k tomu přišel..

Reagovat
fantomas

No, to sem přepísk. Jako že nikdo na marodku nepřibyl, upravim to.

Reagovat
honziss

Reagovat
fantomas

Nechal sem se unést větou redaktora BBC, i tam to ale koukám upravili.

Reagovat
honziss

Já to právě četl a dojdu k poslednímu odstavci a nestačím zírat co to tam vidím, hned mi došlo že to nemůžeš myslet vážně a že ses prostě sekl, takže jsme samozřejmě musel reagovat.

Reagovat
fantomas

Ještě teda jedna inovace - Spector už hraje..stejně jako Noble...no a ještě - přijmi mou omluvu, prosim.

Reagovat
honziss

Omluva se přijímá.

Ale na toho Spectora a Noblea jsi přišel kde prosímtě?

Reagovat
fantomas

Taky na BBC...neee, prosim, nemlat me...neřikej, že to maj zas blbě, tupci. Přebiraj to většinou od Eurosportu...

Reagovat
honziss

Tak Noble se stále léčí ze zranění lýtka a ještě by měl být mimo, Spector už byl připraven minulé kolo, ale teď si zas něco přivodil, takže do hry opět nezasáhne. Takhle to bylo včera prezentováno v preview na našich ofic. stránkách, teď to preview aktualizujou, takže není dostupné, ale velice bych se divil kdyby to zrovna na našich stránkách měli blbě.

Ještě doplním informaci k expresce o Dyerovi. Vypadalo to, že by už mohl být připraven dneska na Liverpool, ale ta jeho noha nevydržela plné vytížení v tréninku, takže se to zas posunulo až na vánoce. A btw. Ashton pokračuje v rehabilitaci, která zatím probíhá velmi dobře. Ohledně Gabbidona nevím žádné info.

Reagovat
fantomas

Nechám to zatim takle, jak to je, uvidime, jestli přijdou ofiko stránky s něčim aktualnim.

Reagovat
honziss

Ok, ale čekám že se nic nezmění. Jinak do Liverpoolu jeli s týmem i z rezervy povolaní Tomkins a Reid, tak jsem zvědavý jestli budou aspoň na lavičce.

Reagovat
honziss

Sakra blbost, Tomka je v Derby a Reid taky někde na host., myslím Blackpool. To nechápu kde jsem k tomu přišel. Asi nějaký záblesk z minulé sezony..

Reagovat
fantomas

Reagovat
honziss

Fakt nechápu, jak mi to přišlo na mysl, prostě píšu a píšu a teď najednou mi naskočí na mysl že Tomkins a Reid byli povolaní do áčka. Pomíchal jsem si moc informací dohromady.

Reagovat
fantomas

Neva.

Reagovat
honziss

Aspoň jsem tě svým vlastním gólem nechal vyrovnat na 1:1.

Reagovat
fantomas

Reagovat
sosna

Live jde dnes do čela...a nadlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Honziss ,aj ty sa nevieš dočkať ?

Reagovat
honziss

Ani nevíš jak se na tu naši výhru těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme ,Stevei bude hrať ....

Reagovat
Tomanatura

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele