Anton se ve Stuttgartu osvědčil, od nové sezony ale bude hájit barvy BVB

08.07., 19:18
Aktuality

Borussia Dortmund získala obránce Waldemara Antona z Vfb Stuttgart. Za sedmadvacetiletého středního obránce zaplatila 22,5 milionu eur. Německého reprezentanta si zavázala do 30. června 2028.

Smlouva účastníka evropského šampionátu se Šváby platila do léta 2027. Anton ji podepsal teprve na jaře, ale BVB nyní využilo výstupní klauzuli, která podle německých médií činila 22,5 milionu eur. V Dortmundu má první nová posila přestupového období nahradit Matse Hummelse, kterému nebyla prodloužena smlouva. Stuttgart o odchodu své opory informoval již dříve.

"Původně jsem změnu klubu neplánoval - ale pak přišla Borussia Dortmund. Špičkový klub, který se právě dostal do finále Ligy mistrů," řekl Anton. "To ukazuje, jaký má tento tým potenciál. Všichni v BVB mi hned od začátku dávali najevo, že mě opravdu chtějí podepsat a že bych mohl a měl hrát důležitou roli. Jsem na to připraven a opravdu šťastný, že tu mohu být," dodal.

Anton patřil k oporám Stuttgartu, který v uplynulé bundesligové sezoně vybojoval druhé místo za Leverkusenem. Rodák z uzbeckého Almalyku za něj odehrál 141 soutěžních zápasů, v minulosti nastupoval také za Hannover 96. V německé reprezentaci má na kontě čtyři zápasy.

Autor: Vladislav Frk / x.com/BVB

Komentáře (38)

Přidat komentář
Uwe háže buly

Bundesligova klasika. BVB vykupuje konkurenci

Reagovat
Seydou Doumbia

Klasika a to ještě možná koupí Sežer Girasyho

Reagovat
John Obi Mikel

Zůstane v tom Stuttgartu někdo?

Reagovat
Seydou Doumbia

Udavse, Milot a Silas Wamangituka Mvumpa by mohli ale je to škoda že tyhle Stuttgarty, Girony a Bresty po senzační sezoně příjdou o nej hvězdy a v LM to bude od nich jen slabý odvar, nebo takhle to já tipuju

Reagovat
Rudnevs

V LM by to bol slabý odvar asi tak či tak, takú sezónu nezopakuješ len tak. Zas ten káder nemôžeš držať nasilu, fluktácia je asi prirodzená. Pokiaľ z toho vytrieskaš dobré prachy a reinvestuješ, môžu z toho ešte aj vyťažiť.

Reagovat
Seydou Doumbia

At si podepíšou přestup kde chtějí, ale pokud uhraješ LM tak musíš minimálně do lednového přestupáku zůstat v týmu, aby si pomohl týmu v pohárech. Já vím, nerealny.

Tohle obecně nemám rád. Nějaký tým zahvězdí a jsou mistři, odejde půlka kádru, nové posily horší a nesehrané, v lize mizérie v lm mizérie a lidi začnou psát co za odpad se to dostal do LM.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Sigma Olomouc

Jasně, ale dnes už většinou není taková ta věrnost klubu, že by hráči právě alespoň do toho ledna počkali s odchodem, místo toho jdou prostě za lepším.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to škoda. Mohl podepsat jinde, ale přestup by byl platný až od ledna. Ale to by zase kluby nesouhlasili a našli si posily jinde. Těžký

Reagovat
Martin9719

Führich, Stiller, Karazor, Maxi...tahle kostra + ty co jsi zmínil se dá pořád docela vhodně doplnit.

Reagovat
Seydou Doumbia

moc jím v lm nevěřím, ty ano?

Reagovat
Martin9719

Bude záležet na skupině a na tom jak to teď po odchodu opor doplní no.

Reagovat
Bastaron

Už nejsou skupiny.

Reagovat
Martin9719

Jo tak to mi bude trvat než si zvyknu.

Reagovat
Rudnevs

Jak ze nie su skupiny? A co bude teraz?

Reagovat
Martin9719

Zkáza.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslel, ze to je Anton Dubrov. Tenisoví fanoušci vědí.

Reagovat
Werkrider

Trochu jsem doufal, že u nás nahradí Taha v případě jeho odchodu. Mohl si vybírat, upřednostnil BvB, dá se to pochopit. Škoda.

Reagovat
Rudnevs

To rozhodovanie bolo vyslovene medzi Leverkusenom a Dortmundom a nakoniec si vybral Dortmund.. trochu zvláštne po takej sezóne, ale asi neverí, že to Leverkusen zopakuje a u BVB naopak verí, že sa “spiaci obor” konečne vzchopí.

Reagovat
Martin9719

No jak říká, možná je to věc i nějakého jednání. Přeci jen v BVB jsme v tomhle o mnoho zkušenější, byť to ty poslední sezony úplně nemusí vypadat.

Reagovat
pistacik11

Tak bvb je stále väčšia značka. To ako keby si sa v ita rozhodoval čo ja viem medzi Atalantou a Neapolom, alebo v anglicku medzi Aston Vilou a Chelsea/ ManU

Reagovat
mistr129

Tady má navíc oproti tomu srovnání Villa-Chelsea Dortmund tu výhodu, že hraje stejně jako Leverkusen LM, takže rozdíl z minulých výsledků do budoucna není prakticky žádný

Reagovat
Seydou Doumbia

zase Leve ukázalo že je schopno vyhrát trofej, BVB jsou neschopenci v tomhle...i když ano, finále LM je brutální úspěch a je asi logický jít do dlouhodobě druhého nej týmu v lize než do Leve...ale ono se ta karta může brzy otočit

Reagovat
pistacik11

Dortmund čaká na trofej rozhodne kratšie ako čakal neverkusen. Myslím že ďalšia trofej bude skôr v Dortmunde ako v Leverkusene

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak já uznávám jen ligu a evropský pohár jako trofej nějaký pohár to je nic

Reagovat
pistacik11

Stále to máš na tituly 8:1 pre Dortmund plus Dortmund ma aj PVP, LM a “ms” klubov.

Reagovat
Werkrider

Ale nemá EL

Reagovat
pistacik11

To ani leverkusen či?

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen ma pohar UEFA (predchodca EL) niekedy z konca 80. rokov

Reagovat
Seydou Doumbia

tak já to neberu historicky, beru kdo naposledy vyhrál ligu nebo evropský pohár a to vyhrál leverkusen ligu nejsem fanoušek mu, nečumím na historii

Reagovat
Werkrider

Je to tak. Väčšia značka, klub, fans, naviac si myslím, že mu môžu stále ponúknuť oveľa lepšie platové podmienky jak my. Mám tiež trochu pocit, že v Leverkusene je trochu taká neistota čo bude po nadchádzajúcej sezóne. Pokiaľ odíde Alonso, Wirtz atd... podpísať dlhodobý kontrakt v BvB je stávka na istotu.

Reagovat
Rudnevs

Zas na druhu stranu, nakolko Alonso s Wirtzom zatial ostavaju, podla mna je väcsia sanca, ze Bayer obhaji, nez ze by stagnujuci Dortmund vyhral prvykrat po 13 rokoch. Pride mi, ze tam tych prichodov treba este viac, plus Sahin je pre mna celkom neznama.

Reagovat
Mass

Reagovat
Rudnevs

Inak mensie OT ale videli ste dresy na novu sezonu? Uprimne mi pripadaju vsetky strasne odporne, mozno az na par vynimiek (mozno Dortmund, mozno Gladbach a z 2. BL je uplna pecka Hertha a celkom pekne vymysleli Lautern). Neviem ci ta kvalita toho designu sla tak strasne dole alebo ja som len vekom/casom narocnejsi.

Reagovat
Werkrider

Fakt sa ti nepáčia? Mne sa naopak páčia snáď všetky. Frankfurt je za mňa topka, Union, St. Pauli a Bayern sú veľmi pekné a z druhej ligy má HSV zaujímavý dizajn.

Dokonca aj ten náš nový dres sa mi celkom páči, aj keď ostatní chalani ho podrobili hejtu.

Reagovat
Rudnevs

Union zatiaľ predstavil jedine tretí dres a ten sa páči aj mne, ale priznávam, že v mojom komente som tretie a vonkajšie až tak nehodnotil, išlo mi v prvom rade o tie hlavné.

St. Pauli vyzerá extrémne lacno, to je fakt strašný downgrade oproti uplynulým rokom. Zrovna postúpili do Bundesligy a majú k tomu dres, ktorý vyzerá ako z Regionalligy Nord z roku 2002.

Bayern za mňa šialený a škaredý design, plus divná farba. Vôbec to nevyzerá clean.

HSV má k dispozícii nádhernú teamgeist template od Adidasu, ale totálne to posrali tými prúžkami s číslicami. Stále však majú plusové body za ten teamgeist vzorec, to sa im musí uznať.

Reagovat
andrew96

Zatím jsem to nějak nesledoval, jen mě praštil Werder... ten je hnusný.

Reagovat
Rudnevs

S Werderom súhlas, kebyže sa chceš pozrieť, tak tu sú všetky zhrnuté:

https://www.nurfussball.com/24-25-kit-overview/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele