Bešić kvůli úrazu kolena přijde o první polovinu sezony

05.08.2016, 11:35
Aktuality
Další špatné zprávy přinesla předsezónní příprava bosenskému středopolaři Muhamedu Bešićovi. Ten si ze včerejšího exhibičního zápasu Waynea Rooneyho odkroutil všehovšudy 12 minut a dnešní testy ukázaly, že se tak dělo kvůli zpřetrhaným vazům v koleni. Na Bešiće tak čeká přinejmenším půlroční pauza...

Třiadvacetiletý účastník předloňského mistrovství světa zmeškal už velkou část uplynulého ročníku, když si vinou přetrvávajících problémů se zadním stehenním svalem stihl odbýt jen 17 startů v dresu Evertonu.

Včera se Bešićovi stala osudnou kolize s Morganem Schneiderlinem, při níž si vážně poranil levé koleno. Dneska sám záložník na twitteru napsal: "Mimo na šest měsíců! #devastovaný"

Moma Bešiće na trávníku proti Manchesteru United nahradil teprve 18letý Tom Davies, který prozatím ve všech sporadických startech za áčko příjemně překvapil a nedávno s klubem podepsal pětiletý kontrakt. Také on, spolu třeba s Darronem Gibsonem, by při Bešićově zranění mohl dostat více prostoru.

Ronald Koeman se však zároveň chystá i dál posilovat. Nedávno právě na post středního záložníka podepsal Idrissu Gueyeho a po utkání s Man Utd bez ohledu na Bešiće uvedl, že "tvrdě pracuje na příchodu dalších dobrých hráčů".

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (453)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele