Bosna sní o ME, tým má k postupu dovést navrátilec Hadžibegić

04.01.2023, 16:47
Aktuality

Faruk Hadžibegić bude podruhé během kariéry pracovat jako trenér reprezentace Bosny a Hercegoviny. 65letý kormidelník nahradil Ivajla Peteva a od představitelů svazu dostal jasný cíl v podobě úspěchu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024...

Hadžibegić na lavičku usedl na několik měsíců roku 1999 a jednalo se o jednu ze dvou mezinárodních zkušeností, vedle toho trénoval i národní tým Černé Hory. V kvalifikaci o ME 2024 bude mít Bosna svou šanci - favoritem její skupiny bude Portugalsko, o druhé postupové místo si to rozdají Bosna, Island, Slovensko a svou roli hodlá sehrát i Lucembursko.

Hadžibegić je hodně zkušeným trenérem a během kariéry vystřídal řadu zaměstnavatelů. Největší část strávil ve Francii (Sochaux, Troyes, Niort, Dijon, Bastia nebo Valenciennes), osud ho zavál i do Španělska (Betis) nebo Turecka (Gaziantepspor, Denizlispor, Diyarbakirspor).

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (10)

Přidat komentář
Elmas

Teď si říkám, hráli jsme vůbec s Bosnou někdy?

Reagovat
smazaný uživatel

V superslavné třicetibodové kvalifikaci, kde jsme vedle Bosny smázli další giganty evropského fotbalu, například Skotsko, Litvu a nevyzpytatelné Faery.

Reagovat
amaral

"Nelíbilo se jim, že jsme dali gól po akci, kdy byl jejich hráč zraněn," vysvětloval Patrik Berger. "Asi to od nás nebylo fair play, ale potřebovali jsme za každou cenu vyhrát."

ja si pamatam najma toto, super slava....

Reagovat
Kucka

Reagovat
TaLy___

Maximální počet bodů

Reagovat
lampas

Nedivil bych se, kdyby z té skupiny nakonec urvalo postup Lucembursko.

Reagovat
Benfica

Tiez tam vidim mega sancu pre nich..

dokonca sa aj bojim, ze Portugalsko si urobi zasa nejaky trapas v druhom zapase u nich.. Portugalsko zvykne buchnut v tych prvych zapasoch aspon raz a posledne zapasy v Luxeburgsku neboli zrovna najlahsie..

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele