Bundesliga - souhrn 17. kola: Stuttgart nebodoval v Gladbachu

12.01., 22:25, aktualizováno 14.01., 19:27
Komentáře a souhrny
Robin Hack a Alassane Pléa (© AFP)

Leverkusen v samém závěru urval výhru v Augsburgu a na druhý Bayern, který v předehrávce rozstřílel Hoffenheim, má opět čtyřbodový náskok. Dortmund uspěl v Darmstadtu, kde asistencí k výhře 3:0 pomohl navrátilec Jadon Sancho. Frankfurt veze cenné body z Lipska, zbývající tři sobotní odpolední zápasy vítěze nepoznaly. Stuttgart v neděli nestačil venku na Mönchengladbach, i nadále ale zůstává třetí...

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 3:1

14.01.2024 17:30

Góly: 1. Robin Hack, 19. Robin Hack, 90+1. Jordan - 55. Josha Vagnoman

Hráči Gladbachu vyhráli v 17. kole Bundesligy na vlastní půdě nad rozjetým Stuttgartem 3:1, a prodloužili tak domácí sérii bez prohry na osm soutěžních střetnutí po sobě. Lví podíl měl na tomto úspěchu dvougólový Robin Hack, přičemž útočníkův zásah po necelé půlminutě od úvodního hvizdu byl jeho vůbec prvním ligovým v dresu Hříbat. Letní posila z Bielefeldu se v základní sestavě objevila i díky absenci Tomáše Čvančary.

Výsledky Stuttgartu z podzimní fáze sezony budily údiv, otázkou však bylo, jak si poradí s odlivem několika důležitých hráčů na Africký či Asijský pohár. Nejvýraznější absencí byl bezesporu 17gólový Serhou Guirassy. Gladbach sice přezimoval až na 12. příčce, sebevědomí mu ale dodávala forma na domácím stadionu, kde neprohrál v sedmi soutěžních duelech v řadě.

Namlsaní příznivci Die Fohlen se mohli těšit z raketového vstupu svého týmu do utkání. Rocco Reitz vypíchl míč u postranní čáry, naservíroval jej Hackovi přímo do běhu, ten z ostrého úhlu zamířil na zadní tyč a úspěšně rozvlnil síť. V 19. minutě udeřil Hack podruhé. Výbornou práci odvedl Alassane Pléa, jenž svého kolegu oslovil dobře načasovanou přihrávkou mezi dva stopery a německý křídelník zkušeně zakončil kolem nohou Alexandera Nübela. Varování pro defenzivu Hříbat vystavil po laciné ztrátě Juliana Weigla doposud neviditelný Deniz Undav. Ten ale nepotvrdil pověst střelce a orazítkoval pouze tyč.

Po změně stran měl k narušení stávajícího stavu blízko opět Undav, jenž se prodral k zakončení po rohovém kopu, avšak jeho volej vykryl fantastickým zákrokem Moritz Nicolas. O pár minut později vyrobil zápletku Josha Vagnoman, který těžil z přiťuknutí střídajícího Jamieho Lewelinga a obstřelem na zadní tyč zaznamenal svůj první ligový gól v sezoně. I přesto, že Borussia tahala ve druhém dějství za kratší konec, mohl přidat pojistku Jordan Siebatcheu. Střílený centr Nathana Ngoumoua nicméně nedokázal patičkou usměrnit mezi tři tyče. Siebatcheu se nakonec dočkal a v nastaveném čase z dorážky upravil konečný stav utkání.

Úvodní povánoční kolo Bundesligy tak zakončilo vítězství Mönchengladbachu. Ten v příštím duelu přivítá 21. ledna Augsburg, Stuttgart bude hrát o den dříve v Bochumi.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Werder Brémy 1:1

14.01.2024 15:30

Góly: 64. Patrick Osterhage - 90+3. Niklas Stark

Hráči Bochumi remizovali v 17. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Brémami 1:1. Vyrovnaný zápas dlouho spěl k vítězství domácích, když se v 64. minutě prosadil životním gólem záložník Patrick Osterhage, jehož výstavní trefa představovala zároveň jeho teprve druhou branku v nejvyšší německé soutěži. Modrobílí si však nepohlídali nastavení, v němž vyrovnal s přispěním teče Niklas Stark. Brankář Jiří Pavlenka dohlížel na třetí vybojovaný bod Werderu ze hřišť soupeřů pouze z lavičky.

Brémám přišla vánoční pauza vhod, protože z posledních sedmi utkání získaly jen sedm bodů. Příliš si nemohli vyskakovat ani hráči Bochumi, tamní celek ovšem mohla těšit domácí forma, jelikož Blau-Weiss neprohráli před vlastními diváky čtyřikrát za sebou. Werderu navíc náležela role nejhoršího ligového týmu na venkovních stadionech, utěšovat jej tedy mohl alespoň fakt, že na trávníku aktuálního soupeře nepadl od roku 1998.

Duel zpočátku příliš pohledného fotbalu nepřinesl a oba týmy se spíš spoléhaly na ostřejší hru plnou nedovolených zákroků. První nadějný moment přišel až ve 34. minutě po akci, na jejímž konci se ocitl slovenský reprezentant Matúš Bero. Ten měl na noze obrovskou příležitost, když z nadějné pozice v malém vápně zakončoval k levé tyči, jenže jeho pokus skvělým zákrokem vytěsnil hostující brankář. Po vyrovnaném prvním poločase, který nabídl více žlutých karet než šancí, tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství se Brémy právem dožadovaly pokutového kopu po faulu na Justina Njinmaha. Po zhlédnutí videa ale rozhodčímu neunikl těsný ofsajd, jenž nedovolenému zákroku předcházel. Na druhé straně následně přišel nejhezčí moment utkání. V 64. minutě se k balonu dostal Osterhage, upravil si míč na svoji silnější nohu a z velké vzdálenosti vyslal na zadní tyč nádhernou ránu, která doplachtila až za záda marně se natahujícího Michaela Zetterera. V nastavení utkání byli ale diváci svědky dalšího výstavního gólu. O konečné remíze rozhodl Stark dalekonosným projektilem, který díky odrazu o břevno skončil za brankovou čárou bezmocného Manuela Riemanna.

Bochum pokračovala v solidních domácích výkonech i na začátku nového roku, tentokrát však získala jen bod. Modrobílí přivítají v dalším duelu 20. ledna Stuttgart, Brémy o den později zamíří do Mnichova ke střetnutí proti Bayernu.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Borussia Dortmund 0:3

13.01.2024 18:30

Góly: 24. Julian Brandt, 77. Marco Reus, 90+2. Youssoufa Moukoko

Dortmund zvítězil v 17. kole Bundesligy na půdě Darmstadtu 3:0 a přerušil sérii čtyř utkání bez výhry. Úspěch BVB započal ve 24. minutě chytrým zakončením ke vzdálenější tyči Julian Brandt. Po změně stran se na trávník dostal i Jadon Sancho, jenž rovnou asistoval u branky Marca Reuse, kterého si ještě dobře pamatoval z předchozího povedeného angažmá ve Vestfálsku. Nováček soutěže tak nepoznal chuť vítězství už 10 zápasů v řadě a v tabulce nejvyšší německé soutěže zůstává na posledním místě.

Borussia se nedávno dostala na titulní stránky sportovních novin kvůli očekávanému hostování Sancha, jenž se do Německa vrátil po necelých třech letech z Manchesteru. Ten však zůstal v Darmstadtu od začátku jen na lavičce, na rozdíl od taktéž na hostování příchozího Iana Maatsena. Mladý Nizozemec nastoupil od prvních minut na levém kraji obrany, kde BVB podstatnou část podzimu tlačila bota.

Kmenový hráč Chelsea se od startu duelu ukazoval v dobrém světle a ve 20. minutě si málem připsal asistenci, když svým centrem našel ve vápně Brandta, kterého ovšem vychytal narozeninový oslavenec Marcel Schuhen. Z dalšího vzájemného souboje těchto dvou hráčů už vyšel brankář Darmstadtu jako poražený, neboť jej po parádním průniku Jamieho Bynoe-Gittense překonal Brandt přízemní střelou k levé tyči.

Vyrovnáno mohlo být ve 39. minutě, jenže Tim Skarke svým pokusem z halfvoleje branku hostů netrefil. Ještě do přestávky se po chybě v defenzivě domácích dostal k míči Niclas Füllkrug, do střely z nadějné pozice mu ale na poslední chvíli vtrhnul obránce Christoph Klarer.

Po necelé hodině hry se na trávník dostal navrátilec Sancho a ihned byl důležitou součástí ofenzivních akcí Dortmundu. Velkou gólovou příležitost ale diváci viděli na druhé straně. Na konci dobře zahraného signálu po rohovém kopu stál Luca Pfeiffer, kterému stačilo zakončit hlavou mimo dosah Gregora Kobela. Švýcarský brankář ale předvedl neuvěřitelný zákrok, když ve výskoku vykopl špičkou kopačky míč mimo tři tyče.

Hosté tak velké nebezpečí přečkali a sami zanedlouho udeřili. V 77. minutě totiž vybídl Sancho ke skórování Reuse, jenž se před prázdnou bránou nemýlil. Na konečných 3:0 pak v samotném závěru upravil Youssoufa Moukoko.

Dortmund tak získal na hřišti posledního tři body. Další zápas jej čeká 20. ledna v Kolíně nad Rýnem, Darmstadt ve stejný den vyzve Frankfurt.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 0:1

13.01.2024 15:30

Góly: 90+4. Exequiel Palacios

Frankfurt se postaral v 17. kole Bundesligy o překvapení a zvítězil v Lipsku 1:0. Eintracht šokoval favorita hned v sedmé minutě, kdy bleskovou akci přesně zakončil Ansgar Knauff. Zaskočení domácí dlouho nemohli zachytit tempo duelu, postupem času však přece jen pevně přebrali jeho taktovku, avšak vyrovnání se nedočkali. Bylo tomu tak i kvůli spáleným šancím Loïse Opendy, jehož hned několikrát vychytal Kevin Trapp. Vůbec poprvé v historii tak vzájemné střetnutí ovládl tým vedený jako hostující.

V Lipsku doufali, že jim domácí forma z konce roku 2023 vydrží i do toho nového. Býci v Red Bull Areně vyhráli v šesti soutěžních duelech v řadě, přičemž ten poslední proti Hoffenheimu měl zvláštní příchuť v podobě loučení s dlouholetou oporou Emilem Forsbergem. Prakticky zrcadlově odlišně vypadaly venkovní výsledky Frankfurtu, který vycouval z nákupu plzeňského Rafia Durosinmiho a angažoval Sašu Kalajdžiče z Wolves.

Vytáhlý Rakušan se po návratu do Bundesligy okamžitě objevil v základní sestavě, úvodní gólovou akci ale nechal na svých spoluhráčích. Na levé straně se balonu chopil Niels Nkounkou a exkluzivním pasem skrz vápno našel Knauffa, jenž pohotovou ranou do horní části brány otevřel skóre. Ofenzivním talentem nabití domácí se na hřišti dlouho rozkoukávali. Kapitán Eintrachtu Trapp musel do akce až s blížící se poločasovou přestávkou, když se na něj hnal Openda. Belgický kanonýr ale prováhal nejlepší moment zakončit a devítinásobného německého reprezentanta nepřekonal.

Bývalý střelec Lens neprokázal svou pověst ani bleskově po změně stran, kdy po chytrém přiťuknutí od Xaviho Simonse slabší levačkou přestřelil. Chuť útočit ale Opendu neopouštěla, jenže i jeho hlavičku z 65. minuty si Trapp bez potíží pohlídal. Kolegy zodpovědné za střílení gólů následně toužil zastoupit pravý bek Benjamin Henrichs, ani jeho prudký projektil z úhlu mířící na bližší tyč však kýžené vyrovnání nepřinesl.

Lipsko tak v domácí jízdě ze závěru nedávno skončeného roku nepokračovalo a nezískalo ani bod. V příštím kole přivítá 20. ledna Leverkusen, Frankfurt se tentýž den představí v Darmstadtu.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FC Heidenheim 1:1

13.01.2024 15:30

Góly: 29. Davie Selke - 55. Adrian Beck

Kolín nad Rýnem remizoval v 17. kole Bundesligy s Heidenheimem 1:1. Zápas gólově otevřel šťastnou trefou ve 29. minutě Davie Selke, čímž jistě potěšil i nového kouče na domácí lavičce Tima Schultze. Ten se ovšem vítězné premiéry nedočkal. Celek z Bádenska-Württemberska totiž nesložil zbraně a po změně stran po zásluze vyrovnal přesnou ranou Adriana Becka.

Kolín se po neúspěšné první fázi sezony rozloučil se svým trenérem Steffenem Baumgartem, jenž působil v klubu od roku 2021. Vedení Die Geissböcke k tomuto závěru došlo po poslední porážce s Unionem Berlín, která znamenala, že Kozlové zůstali na předposlední příčce v tabulce. Ani na startu nového roku je ovšem nečekal jednoduchý úkol, na jejich hřiště totiž přijel Heidenheim. Nováček ligy překvapoval a po třech ligových výhrách v řadě se držel na velmi dobré deváté pozici.

Ve 20. minutě z úctyhodné vzdálenosti jako první napřáhl Denis Huseinbašič, tvrdou ránu mířící do oblasti břevna ale vytáhl na roh Marvin Schwäbe. Tato situace narušila dosavadní územní převahu Heidenheimu a ve zbývajícím průběhu prvního dějství hráli s balonem na kopačkách převážně hráči v bílém.

Na rozdíl od úvodní dobré pasáže hostů jejich převaha nakonec vyústila v gólovou radost. Florian Kainz si na levé straně pohrál s jedním z obránců a přesným centrem našel Selkeho. Ten předvedl trochu krokolmné zpracování, z otočky vystřelil a míč si i přes enormní snahu dvou obránců našel po odrazu od vzdálenější tyče cestu až do branky. O chvíli později se v domácím dresu zaskvěl také Schwäbe, když vychytal pohotovou střelu Normana Theuerkaufa.

Velká šance Heidenheimu na sebe nenechala dlouho čekat ani po změně stran. Rasmus Carstensen při snaze odehrát míč z vlastní šestnáctky nepochopitelně přihrál Timu Kleindienstovi, jenže ten se nastalé situace zalekl a přestřelil bránu. Další nabídnutou příležitostí už však hosté nepohrdli. Po odvráceném rohovém kopu se do balonu tvrdě opřel Beck a projektilem k tyči srovnal.

V 67. minutě mohl nováček dokonce vést, jenže to by musel Patrick Mainka z malého vápna hlavou zakončit jinam než vedle levé tyče. V 79. minutě výrazně zatrnulo hostujícímu Kevinu Müllerovi, na kterého nebezpečně vypálil Jan Thielmann. Zkušenému brankáři tvrdá střela vypadla z náruče a míč k jeho velkému štěstí skončil jen na tyči.

Kolínu tak i kvůli této situaci ani po změně trenéra neuspěl a doma získal pouze bod. Oba celky se vrátí zpět do akce 20. ledna. Kozlové změří síly s Dortmundem, Heidenheim vyzve Wolfsburg.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 1:1

13.01.2024 15:30

Góly: 61. Silvan Widmer - 12. Václav Černý

Wolfsburg vstoupil do jarní části sezony ziskem bodu, když v 17. kole Bundesligy remizoval na hřišti Mohuče 1:1. K výhře sice nejprve Vlky nasměroval už ve 12. minutě parádní akcí Václav Černý, jenž rozvlnil soupeřovu síť podruhé v ročníku. Po změně stran ovšem o konečném výsledku rozhodl přesný Silvan Widmer. Čekání domácích na výhru se protáhlo již na sedm zápasů a v tabulce zůstali na 16. místě, hosté zaznamenali teprve druhou dělbu bodů v sezoně a nadále se pohybují v klidném středu.

Fotbalisté Mohuče mohli využít vánoční přestávku k tomu, aby zapřemýšleli, co zlepšit do druhé fáze sezony. V té první se totiž velkým způsobem trápili a s pouhou jednou ligovou výhrou se nacházeli v sestupovém pásmu. K tomu velkou měrou přispěla i druhá nejhorší ofenziva v celé lize. Prvním testem v novém roce byl pro Die Nullfünfer Wolfsburg. Ten také nehýřil spokojeností se svými výkony, stále se však držel v poklidném středu tabulky.

Po vlažném úvodu zápasu se do první větší příležitosti dostali ve 12. minutě hosté. Lovro Majer přihrál na pravé straně hřiště do běhu Černému, jenž potáhl míč k šestnáctce soupeře a přes ustupujícího obránce pohotově vypálil přesně k bližší tyči. Vstřelená branka Wolfsburg uklidnila a na tahu byli domácí.

Vyrovnáno mohlo být ve 39. minutě, Jonathan Burkardt ale nevyužil nadýchaný centr a z dobré pozice poslal míč hlavou jen do náruče Koena Casteelse. Na druhé straně se o navýšení skóre pokusil ze samostatného úniku Jakub Kamiňski, kam jej šikovně vyslal Černý. Úmysly polského křídla však rychle přečetl brankář Robin Zentner, jenž nebezpečí zažehnal skvělým skluzem.

Do druhého poločasu vstoupili s větší chutí Vlci, kteří si vypracovali několik nadějných šancí. Jak střela Joakima Maehleho, tak hlavičkový pokus Jonase Winda ale mezi tři tyče nemířily. Prosadit se naopak z ničeho nic dokázali fotbalisté Mohuče. Na pravé straně pokutového území se míč dostal ke kapitánovi Widmerovi, jehož následná šajtle nádherně zapadla ke vzdálenější tyči.

S dělbou bodů se hráči Wolfsburgu smířit nechtěli, a tak se v závěrečné třetině utkání mohutně tlačili do ofenzivy. Zvrátit skóre zpět na stranu hostů mohl pár chvil před koncem Sebastian Bornauw, hlavičku belgického obránce ale reflexivním zákrokem zlikvidoval Zentner.

Mohuč tak dokázala na domácí půdě uhrát s Wolfsburgem alespoň bod. V příštím kole se 19. ledna utká s Unionem Berlín, Vlci změří o den později síly s Heidenheimem.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Union Berlín 0:0

13.01.2024 15:30

Góly: -

Utkání 17. kola Bundesligy mezi Freiburgem a Unionem Berlín přinesl divákům remízu 0:0. Trápící se celek z hlavního města se po většinu duelu bránil, jenže domácí jasnou převahu nezužitkovali a podruhé v řadě ztratili. Velkou měrou k tomu přispěl i hostující brankář Frederik Rönnow, jenž v 16. minutě předvedl proti hlavičce Vincenza Grifa jednoznačně nejlepší zákrok celého kola. Alex Král odehrál celý zápas.

Union se po změně trenéra na konci minulého kalendářního roku začal výkonnostně zvedat, což jej po dlouhé době vyprostilo ze sestupového pásma. Na něj měl ovšem naskok jen tří bodů a před sebou těžký duel s Freiburgem. Domácí chtěli odčinit porážku s Heidenheimem v předchozím kole a případným vítězstvím se posunout zase o kousek blíže k top pětce celé soutěže.

První šanci na skórování měli v 11. minutě, kdy míč doputoval k Rolandu Sallaiovi. Rodák z Budapešti si balon na hranici šestnáctky dobře zpracoval, avšak jeho křižná střela na vzdálenější tyč branku Unionu minula. O pár chvil později zakončoval z bezprostřední blízkosti Grifo, jenže brankář Rönnow se proti jeho pokusu zaskvěl.

Sallai dostal po půlhodině hry šanci na reparát, když hlavičkoval z hranice malého vápna, míč ale neusměrnil požadovaným směrem. Na konci poměrně nezáživné první půle se k zakončení se štěstím propracoval Merlin Röhl, jenže gólman Rönnow mu zmenšil střelecký úhel a proti jeho ráně zasáhl.

Po hodině hry vyplísnil Grifo svého spoluhráče Michaela Gregoritsche. Ital totiž vyslal povedenou střelu na zadní tyč, tu ale nechtěně tečoval mimo bránu právě hrotový útočník Freiburgu. Větší množství šancí ale s přibývajícím časem nepřišlo. Na obrazu hry se nepodepsalo ani trojité střídání Unionu v 69. minutě. Jediné, co sneslo na stadionu v Bádensku měřítko, byla atmosféra vyprodukovaná domácím kotlem.

Freiburg tak podruhé v řadě zaváhal a doma získal jen bod. V dalším ligovém střetnutí se utká 20. ledna s Hoffenheimem, Union změří o den dříve síly s Mohučí.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Eintracht Frankfurt 0:1

13.01.2024 15:30

Góly: 7. Ansgar Knauff

Leverkusen zvládl utkání 17. kola Bundesligy, v němž porazil Augsburg těsně 1:0. Domácí si vytvořili značnou převahu, kterou dlouho nemohli proměnit v kýženou branku. Ta však nakonec přišla v 94. minutě, kdy se prosadil Exequiel Palacios. Lídr soutěže tak po třetí ligové výhře v řadě zůstává od startu sezony stále neporažený, přičemž si zároveň navýšil náskok na druhý Bayern na čtyři body. Z Čechů se na trávníku objevili Adam Hložek a Patrik Schick, kteří nastoupili v útoku od první minuty. První jmenovaný střídal po hodině hry.

S absencí několika opor se kvůli Africkému poháru v Leverkusenu počítalo, Victor Boniface na něj však nakonec neodjel, jelikož se zranil a chybět by měl až do dubna. Svou důležitost pro tým tak toužila prokázat česká útočná dvojice, která se už blýskla v přátelském utkání proti Venezii. V Augsburgu kvitovali několik týdnů bez fotbalu, před zimní pauzou totiž Bavoři táhli třízápasovou sérii bez výhry.

Úvodní půlhodina se nesla ve znamení nadějných šancích na obou stranách. Blíže ke gólu ale přece jen měli hráči Bayeru, především díky dalekonosné ráně, kterou bez váhání vyslal Alejandro Grimaldo. K jeho smůle ovšem pouze orazítkovala břevno soupeřovy branky. Následně se na na úrovni penaltového puntíku dostal k hlavičce nikým nehlídaný Schick, svůj pokus ale poslal přímo do rukavic připraveného Finna Dahmena. A tak i přes dobrý výkon šli kvůli nevyužitým šancím svěřenci trenéra Xabiho Alonsa do kabin za bezgólového stavu.

Druhé dějství pokračovalo ve stejném stylu, když průběh diktovali především hosté. U několika nadějných příležitostí sehrál dílčí roli i v základní sestavě Leverkusenu debutující Hložek. Bohužel ale akce českého reprezentanta většinou končily pouze zklamaným ukrytím hlavy v náručí.

V 72. minutě o sobě dal vědět také Augsburg, když se dokázal prosadit Phillip Tietz. Radost z otevření skóre mu ale po zásahu videorozhodčího sebralo odhalené ofsajdové postavení. Poté následovalo dlouhé dobývání soupeřova obranného bloku, které přineslo ovoce až v nastavení. Vítězným gólem se vyznamenal Palacios, který po centrované přihrávce zůstal ve vápně nikým nehlídaný a propálil míč do sítě.

Lídr tabulky tak do nového kalendářního roku vykročil vítězstvím. V příštím kole se představí 20. ledna v Lipsku, Augsburg bude hrát o den později v Mönchengladbachu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 3:0

12.01.2024 20:30

Góly: 18. Jamal Musiala, 70. Jamal Musiala, 90+1. Harry Kane

Fotbalisté Bayernu uctili v 17. kole Bundesligy památku Franze Beckenbauera vítězstvím, když na svém stadionu porazili Hoffenheim 3:0. Po každém z gólů Bavorů se stadionem linula píseň "Gute Freunde kann niemand trennen", již sám nedávno zesnulý legendární obránce mnichovského celku nazpíval v roce 1966. Poprvé zněla Allianz Arenou v 18. minutě, kdy se rána Jamala Musialy odrazila od tyče do sítě. Následné dominanci domácích nezamezil ani Pavel Kadeřábek, který odehrál celý zápas.

Bayern strávil zimní přestávku na druhé příčce a jako jeden z důvodů tohoto dílčího neúspěchu si stanovil neutěšenou situaci v defenzivě. Podepsán tak byl dobrý kamarád Harryho Kanea Eric Dier, čímž funkcionáři zareagovali na nepovedenou snahu získat Raduho Dragusina z Janova, jenž zamířil do Tottenhamu. Ještě bez zkušeného Angličana si Mnichovští museli poradit s Hoffenheimem, který v minulé sezoně vybojoval v Allianz Areně bod.

Úvodní nebezpečnější šance aktivních Bavorů přišla v 18. minutě, a hned z toho byl první gól utkání. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu si v pokutovém území převzal míč Musiala a tvrdou křižnou ranou z velkého úhlu jej o levou tyč poslal do sítě. Po půlhodině hry mohl Hoffenheim inkasovat podruhé. Velkou chybu v rozehrávce udělal Wout Weghorst, Mnichovští ovšem finální akci překombinovali a pokus Raphaëla Guerreira zlikvidoval Oliver Baumann.

Druhý poločas odstartoval neuznaný gól Leroye Saného po ofsajdu Kanea. Jen o pár chvil později přidal málem svou druhou trefu Musiala, tentokrát však namířil tvrdou ránu do tyče. Blýsknout se musel poprvé v zápase i Manuel Neuer, který nastoupil do 500. soutěžního duelu v barvách Die Roten. Nejprve po hodině hry skvělým reflexivním zákrokem vyrazil hlavičku z bezprostřední blízkosti od Maximiliana Beiera a poté zneškodnil i stoprocentní šanci Andreje Kramariče. Bláznivou pětiminutovku ze strany hostů zakončil opět Beier, jenž v další tutové příležitosti nastřelil břevno. Neproměněných šancí nakonec modrobílí litovali, jelikož se v 70. minutě znovu prosadil Musiala. Stejně jako u první trefy mu asistoval Sané, který mladou hvězdu našel přesně na hranici malého vápna, odkud 20letý Němec doklepl balon do odkryté sítě. Bayern si i díky druhé žluté kartě pro Grischu Prömela vedení v 91. minutě pojistil brankou Kanea.

Mistr posledních 11 ročníků nejvyšší německé soutěže se tak do ligového kolotoče vrátil šestou domácí výhrou v řadě. V příštím kole přivítá 21. ledna Brémy, Hoffenheim bude hrát o den dříve ve Freiburgu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
17
14
3
0
47 : 12
45
2
Bayern Mnichov
16
13
2
1
52 : 15
41
3
VfB Stuttgart
17
11
1
5
38 : 22
34
4
RB Lipsko
17
10
3
4
38 : 18
33
5
Borussia Dortmund
17
8
6
3
33 : 25
30
6
Eintracht Frankfurt
17
7
6
4
27 : 20
27
7
SC Freiburg
17
7
4
6
21 : 26
25
8
TSG Hoffenheim
17
7
3
7
32 : 33
24
9
1. FC Heidenheim
17
6
3
8
26 : 33
21
10
Borussia Mönchengladbach
17
5
5
7
34 : 36
20
11
VfL Wolfsburg
17
6
2
9
21 : 28
20
12
FC Augsburg
17
4
6
7
24 : 32
18
13
Werder Brémy
17
4
5
8
24 : 31
17
14
VfL Bochum
17
3
8
6
19 : 34
17
15
Union Berlín
16
4
2
10
17 : 31
14
16
1. FSV Mainz 05
17
1
8
8
14 : 29
11
17
1. FC Köln
17
2
5
10
11 : 29
11
18
SV Darmstadt
17
2
4
11
20 : 44
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
PavlíčeQ

hoffenheim sympaticky ale nastesti nepromenili vubec nic, jamal skvely a buh harry dalsi carka do statistik, dulezity tri body na rozjezd, ted je na rade leverkusen

Reagovat
Psy_cho

Mimo té pětiminutovky neměl Hoffenheim nic. Nehráli aktivně, se vždy stáhli a jen čekali na smrt. Ty tři šance byly tutové, ale Many předvedl, že je pořád naprostá špička.

Reagovat
PavlíčeQ

ta petiminutovka byla dabelska ale celkove se neprezentovali uplne spatne, parkrat stacila trochu vetsi kvalita ve finale a tech tutovek mohlo byt vic

Reagovat
Rudnevs

Taký klasický zápas Bayernu s tímom zo stredu tabuľky. Po počiatočnom oťukávaní prišiel tak trochu haluzácky gól Bayeenu, následne mal Hoffenheim nejake náznaky a skvelú päťminutovku, ale na to, aby bodovali s týmto Bayernom, je potreba oveľa viac. Potom prišiel gól a redka a bolo po zápase.

Reagovat
PavlíčeQ

jaky haluzacky gol pekne vykombinovany, pekne zakonceny

Reagovat
Rudnevs

Taký divný gól z uhlu.. kebyže to tak kopne hocijaký tím okrem Bayernu, tak to skončí v brankárovi alebo 5 metrov vedľa

Reagovat
Jardman

Jamalek no

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Breze

Nie kazdy ma zakoncenie ako Jamal To je ten rozdiel v kvalite medzi Bayernom a zvyskom

Reagovat
bayern987

No pozor, rozdíl je ten, že mi si podobných šancí vytvoříme za zápas vytvoříme nespočet na rozdíl od soupeře. Jinak Musiala se Saném dokážou za zápas spálit i nemožné.

Náš průměrný zápas vypadá tak, že si vytvoříme 10 šancí, dáme 1 gól a soupeř z první střely srovná - pokud Neuer nepředvede super zákrok jako to bylo včera.

Reagovat
Kincl

Gratulace Patrikovi a Hložkovi k bodu

Reagovat
Kincl

Dobře jsem je ještě namotivoval

Reagovat
Heresy

gratuluju ze si to zakrikl ..

Reagovat
oli9

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
kilobyte

Ještě dvakrát.

Reagovat
raduinho

Uf, tak to bylo těsný. Odporní betonáři z Augsburgu, škoda že nejspíš nespadnou.

Reagovat
oli9

už jsem ani ne veřil, že jim tam něco spadne.. Jinak hra na jednu branku .. to mělo být tak 0:4 ovšem to řešení tech situací od hráčů Leverkusenu... místo centru nebo střely si to chtějí dotukat až do brány ??

Frimpong skvělý ovšem kolikrát to mohl řešit že by šel sám na bránu a raději si začnou tukat v rohu

Jinak Hložan fakt ne

Reagovat
Thelvin

Adam je tak špatný?

Reagovat
Firkraag

Jo.

Reagovat
oli9

Je. Nevím jestli je to tím, že od začátku jestli by spíš nebylo lepší že by naskakoval do rozjeteho zápasu. Ale to samé co v repre, není vidět.. Vlastne si ho všimnes 2x za poločas že je na place

Reagovat
Bakary3

To je prostě hráč k hovnu...

Salamista, žádný nasazení, na něm ani nevidíš takový to "teď se rvu o flek, bude hořet tráva", ani chvilkove, když už mu to není přirozený.

Nějaký nadání tam je, ale ten celkovej "balíček", to je slabota

Reagovat
Losinho

mentální nastavení je fakt hrozný

Reagovat
Hasan Šáš

Ale hoffno, hrál slušně. Nic nepokurvil, neviděl sem ho ztratit míč. Ostatně známky má všude lepší než Schick, ten byl naopak dost hroznej.

Reagovat
vladino10

No hej, lenže Šik sa do situácií dostával, v budúcom zápase stačí, ak premení sance/šancu a nebude palit ako dnes. To hlozek bol absolútne nevýrazný- do ničoho sa nedostal, tak nič nepokazil..Schick pálil a jeho neefektivita mohla stať bayer zápas- lenže to moze v budúcom zápase ľahko vylepšiť, lebo fakt stačí z par metrov lepšie kopnúť do tej lopty...ale čo pomôže hlozkovi, to neviem

Reagovat
Hasan Šáš

Kromě Schicka se nikdo do ničeho nedostal, Augsburg prostě kvalitně betonoval. Mně se nelíbil hlavně Hofmann, ten kurvil na co šáhl.

Reagovat
vladino10

Však ako áno, len tak od hrotaka v takom time cakas, ze keď ide sám na bránu, tak to proste premení. Snáď to v budúcich zápasoch bude lepšie.

Reagovat
oli9

Frimpong druhý poločas hodně zkoušel a byl vidět. Ale škoda, že to jeho řešení situaci je spíš tu šanci zajebat desátou přihrávkou než střelou..

Xkaha mi pil krev, já ho naposled viděl snad v PL a zkušenostmi atd měl za to vzít a jezdit a spíš na mě pořád působil jako posunkvac míčů vedle sebe...

Reagovat
oli9

Reagovat
Seydou Doumbia

Leverkusen doufám že budou vyhrávat i nadále a bude to mezi Baya a Leve boj o titul do posledního kola jako loni s BVB. Nechci aby Bayern vyhrál titul zadarmo jako většinu sezon, klidně at Leverkusen ten titul nakonec vyhraje, ale chci vidět boj do posledního kola a tam at se rozhodne. Atraktivita ligy do posledního kola je pro mě důležitější než 150 titul v řadě.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Breze

Lipsko maju xG 3,07 oporit Eintrachtu, ktory mal xG 0,81 a Lipsko prehra 1:0

Reagovat
oli9

Jinak Černý jeho typicky gól.. Tak snad jak teď dobře začal tak to bude pokračovat a bude dostávat víc šancí než na podzim

Reagovat
Bakary3

Luxusně

Reagovat
kilobyte

Kdyby to poslal na zadní, tak je to celý Robben. Hlava, vedení míče, klička.

Reagovat
Bakary3

Jako jo, ale právě to se mi na ty akci líbilo - na zadní jsme to čekali všichni, zejo?

A on to bouchnul na přední, gólman jen cumel

Reagovat
kilobyte

Když se to kopne dobře, tak v téhle situaci je asi jedno, jestli je to na přední a nebo na zadní. Kopnul to někdy Robben na přední? Já jsem to nikdy neviděl, ale určitě to taky někdy zkusil, ne?

Reagovat
Bakary3

Zrovna nedávno jsem viděl nějaký sestřih jeho gólů, pár jich bylo, ale samozřejmě se pamatuji ty klasický na zadní

Jinak na tu zadní mi to přijde jistější, že se spíš ten obránce obstřeli, tady bylo i trošku štěstí, že to prošlo mezi nohama.

Reagovat
kilobyte

Tak máme českého Robbena.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
DidusIneptus

Vedoucí tandem uniká už je jen na Bayeru jestli ukončí mnohaletou nadvládu Bayernu. Jen tak tak se mu daří ho nepustit na první místo.

Reagovat
Rudnevs

Že to bude len Bayer, to bolo jasné asi od tretieho kola. Seriózne, hádam si nikto nemyslel, že Stuttgart bude bojovať o titul.

Mňa skôr prekvapuje, že Bayer sa drží až doteraz.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
DidusIneptus

Heidenheim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele