Carling cup: postupují Tottenham a Arsenal

19.12.2007, 00:48
Komentáře a souhrny
Anglický Carling cup zná trojici semifinalistů. Po Evertonu, který postoupil už před týdnem, si dnes postup zajistily dva londýnské celky - Tottenham výhrou na hřišti Manchesteru City a Arsenal, jenž v prodloužení uspěl v Blackburnu. Poslední semifinalista vzejde ze zítřejšího duelu Liverpool - Chelsea.

Manchester City - Tottenham 0:2 (0:1)

Deset mužů v dresu Tottenham Hotspur zničilo letošní rekord Manchesteru City, který byl na domácí půdě doposud neporažen. Tyto statistiky však přepsalo dnešní čtvrtfinálové utkání Carling Cupu, ve kterém "Spurs" zvítězili 2:0 a postoupili do semifinále.

Tottenham vlétl do zápasu jako uragán. Už po pěti minutách hry musel lovit míč ze své sítě mladý anglický brankář Joe Hart. Defoe skvěle zužitkoval centr Lennona a poslal hosty do vedení.

Už ve 20. minutě byl ovšem po ostrém zákroku na Elana vyloučen záložník Zokora a Tottenham hrál sedmdesát minut o deseti. Jenže Manchester City tuto šanci vrátit se do hry nevyužil. Domácí fotbalisté si sice vytvořili několik gólových šancí, ale ty dvě největší Vassella a Bianchiho pochytal brankář Paul Robinson.

V závěru zápasu, kdy "Citizens" vrhali všechny síly do útoku, se prosadil hostující záložník Malbranque a definitivně poslal svůj tým do semifinále. Svěřenci Svena-Görana Erikssona, kteří ve všech desíti předcházejících utkáních na vlastním hřišti vyhráli, přišli o svou domácí neporazitelnost.

Branky: 5. Jermain Defoe, 82. Steed Malbranque.

Manchester City: Joe Hart, Vedran Corluka, Richard Dunne, Javier Garrido (77. Michael Ball), Micah Richards, Blumer Elano, Dietmar Hamann (59. Deiberson Geovanni), Michael Johnson, Martin Petrov, Rolando Bianchi, Darius Vassell (69. Emile Mpenza).

Tottenham: Paul Robinson, Pascal Chimbonda, Younes Kaboul, Young-Pyo Lee, Kevin-Prince Boateng, Jermaine Jenas, Aaron Lennon (72. Jamie O'Hara), Steed Malbranque (88. Tom Huddlestone), Didier Zokora, Dimitar Berbatov, Jermain Defoe (23. Teemu Tainio).

Žluté karty: 45. Richard Dunne, 52. Michael Johnson, 65. Blumer Elano - 21. Pascal Chimbonda, 26. Steed Malbranque, 40. Jermaine Jenas.
Červená karta: 20. Didier Zokora (Tottenham).
Rozhodčí: Steve Bennett. Diváci: 38 564.


Blackburn - Arsenal 2:3 po prodloužení (1:2, 2:2)

"Mladé pušky" Arsenalu zvládly zápas na hřišti Blackburnu a zajistily si postup do semifinále. Vítězství se ale nerodilo snadno, na vedení 2:0 odpověděl dvěma góly Roque Santa Cruz a postup Kanonýrům zajistil až v prodloužení Da Silva.

Arséne Wenger zůstal věrný své politice nasazování mladých hráčů i v závěrečných kolech poháru, šanci tak dostali hráči, z nichž většina při ligových zápasech sedí na lavičce nebo dokonce na tribuně. Čtyři hráči ze zahajovací jedenáctky letos v Premier League zatím nenastoupili.

Přesto se Arsenal rychle ujal vedení. Hosté rozehráli svůj typický rychlý kombinační fotbal, na konci akce byl centr Bendtnera a halfvolej Vassiriki Diabyho, který skončil za zády Brada Friedela. Za chvilku mohl aktivní dánský útočník Nicklas Bentner skórovat sám, ale jeho ránu zastavilo břevno. Blackburn zareagoval dvěma střelami zdálky, další odpověď Arsenalu ve 29. minutě však byla daleko pádnější. Denilson našel za obranou Eduarda da Silvu a ten se nemýlil - 0:2.

Rovers byli v šoku, ale dokázali se oklepat. Zodpovědnost na svá bedra vzal Roque Santa Cruz, autor víkendového hattricku do sítě Wiganu (3:5). Tři minuty před přestávkou po centru Derbyshireho přesným volejem snížil, po hodině hry pak hlavou po přímém kopu Bentleyho vyrovnal.

Ve zbytku druhé půle byly k vidění spíš ostré zákroky, než vážnější šance, sudí Bennett rozdal čtyři žluté karty a také jednu červenou, v úplném závěru ji za zákrok na Dunna uviděl hostující Denilson.

Ani oslabení a ani nepříjemné zranění mladíka Nacera Baraziteho deset minut po začátku prodloužení Arsenalu nakonec nezabránilo ve vstřelení vítězné branky. Ve 104. minutě našel Song svou přihrávkou Eduarda a ten podruhé v utkání překonal Friedela - 2:3.

Penalty mohl v závěru pro Blackburn zajistit Samba, ale jeho hlavička skončila na tyči a Arsenal může slavit postup do semifinále.

Branky: 42. Roque Santa Cruz, 60. Roque Santa Cruz - 6. Vassiriki Diaby, 29. Da Silva Eduardo, 104. Da Silva Eduardo.

Blackburn: Brad Friedel, Ryan Nelsen, Christopher Samba, Stephen Warnock (120. Zurab Chizanišvili), David Bentley, David Dunn (105. Aaron Mokoena), Morten Gamst Pedersen, Steven Reid, Robbie Savage, Matt Derbyshire (90. Benedict McCarthy), Roque Santa Cruz.

Arsenal: Lukasz Fabianski, Justin Hoyte, Philippe Senderos, Alexandre Song Billong, Armand Traore, Neves Denilson, Vassiriki Diaby, Lassana Diarra, Mark Randall (80. Nacer Barazite, 100. Fran Merida Perez), Nicklas Bendtner, Da Silva Eduardo (115. Kieran Gibbs).

Žluté karty: 22. Stephen Warnock, 45. Christopher Samba, 76. Steven Reid, 90. Robbie Savage - 59. Mark Randall, 80. Neves Denilson, 88. Lassana Diarra, 109. Da Silva Eduardo.
Červená karta: 90. Neves Denilson (Arsenal).
Rozhodčí: Mike Riley. Diváci: 16 207.

Autor: Petr Starý, Pavel Janega

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ramos je borec a Wenger genius.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Ramos Tottenham dost pozvedl. Ikdyž včera je před zápasem asi nakrmil syrovým masem, jináč si ty jejich brutality neumím vysvětlit . A Wenger vyhrál na hřišti výbornýho Blackburnu s čistokrevným béčkem, což je opravdu bomba. Wenger je trenér, kterej na co sáhne, to se mu povede. Nevím, jak to dělá, ale má perfektní výběr hráčů na přestupovým trhu a pak dokáže ty hráče poskládat přesně tak, aby pasovali do jeho systému. Arsenal pod Wengerem hraje stejnej fotbal už skorem deset let a se stále jinejma fotbalistama. To je opravdu neuvěřitelný. Když odešel Bergkamp, říkalo se, že to Henry sám neutáhne, pak odešel Vieira a říkalo se, že je to konec Arsenalu, před sezonou odešel Henry a říkalo se, že je to konec Arsenalu a pořád nic. Wenger dokáže vždycky vytáhnout nějakýho hráče jako králíka s klobouku a je vždy vše při starém nebo ještě lepší. Arsenal rád nemám, ale Wengerovu práci opravdu obdivuju

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se hlavně líbí, jak dokáže pracovat s poměrně mladýmí hráči. Doufám že jim to vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

jako fanda arsenalu si cením toho co jsi napsal. pač není moc lidí co nemá rád arsenal, ale ocenuji práci. jeste bych dodal, že si bečko zasloužilo vyhrát. 1. gol rovers ofsajd. sudí se mi celkově moc nezdál. bentner traore jsou bombardaci a song taky až na zaver

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger z hovna dokázal uplést bič, smekám. By si měl z něj vzít příklad Benitéz...

Reagovat
smazaný uživatel

kur... pevný bič :-) zřejmě trenér roku

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez nemam rad Arsenal, ale uplny suhlas. Wenger robi uzasnu robotu.

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu, trener je to fakt vyborny, ale uvidime o vikendu proti kohoutum, vypada to ze se dostavaji do formy a arsenal to bude mit tezke s nema, doufam ze prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

na shit hart lane sme vyhrali nad slepičkama 1:3 doma to potvrdíme.Staci aby sme hrali tak jako proti chelsea a slepičáci nemaj sanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn není žádný zázrak.. a Bennett byl hodně slabý, zákrok Zokory na Elana byl max. na žlutou, vždyť se ho skoro ani nedotkl. To už spíš měl dát červenou Malbranqueovi za jeho drsnou kosu myslím na Vedrana Corluku.

Reagovat
Kapřík

Já sice Arsenal taky nesnáším-už jsem to tu popisoval-ale je to fakt geniální trenér, to se musí nechat. Ovšem přes tu jeho ignoraci domácích hráčů se prostě nepřenesu.

Reagovat
smazaný uživatel

meli sme odchovance ale jak se odvdecili?Cashley Cunt odesel za ruskejma prachama,stokes si chodi za devkama do bordelu,pennant s bentleyem meli problemy s policii-todle sou vsechno anglani ktery si to podelali,proc to zkouset s dalsima kdyz tu sou levnejsi,schopnejsi a ukaznenejsi hraci.

Navic kupovat kvalitniho anglicana za 20 m liber kdyz za to mame dva hrace mimo anglii.

Reagovat
Kapřík

Myslím že na tohle téma jsme už pár debat vedli a s těma odchovancema más zřejmě pravdu(o Bentleym už se ke mě taky lecos doneslo). Ale hlavní je, že byly plný noviny toho, jak dostane Arsene veliký prachy na nákupy a on je prý ani nebude potřebovat všechny vybrat. Takže to nejjednodušší co by teď náš milý Arsene mohl udělat k utišení veřejného mínění a zlepšení kreditu klubu u fanoušků je sehnat nějakýho, byť předraženýho anglána(lepší víc), protože z marketingového hlediska by se mu to mohlo bohatě vrátit. Navíc, jak říkám, kredit klubu by byl mnohem výš a nedělal by se z něj názornej příklad neúspěchu anglánů v kvalifikaci ME. A v neposlední řadě by to byl dobrej tah do budoucna, protože se zdá, že ty úpravy daný Lisabonskou smlouvou projdou.

Reagovat
smazaný uživatel

kez by neprosli,je to snůška nesmyslů.Fotbal je proste globální a kluby sou firmy,a firmám je jedno jaky maj zamestnance.

Reagovat
Kapřík

No já nevim co si o tom mám myslet. Osobně bych větší podíl odchovanců a domácích hráčů mile rád uvítal, na straně druhé to bude asi slušná zátěž pro malý kluby, který neprodaj tolik hráčů a ztenčí se jim přísun peněz(tedy i pro naší ligu...ta sice třeba stoupne na kvalitě, ale jestli to finančně kluby unesou je ve hvězdách). To s tim rapidním snížením kvality podle mě nebude zas tak horký, protože pro ty nejlepší cizince tam místo vždycky bude a většina velkoklubů domácí hráče do jisté míry používá...až na Arsenal a Inter, samozřejmě. A příklad na závěr: AC Milán vyhrál Mistrovství světa klubů se sedmi Italy v kádru...takže ono by to šlo.

Reagovat
Kapřík

* Napsal jsem to blbě, myslel jsem sedm italů v základní sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze koukni kolik utraci Berlusconi a kolik Wenger.Arsene dokonce v lete vydelal 13 milionu liber.Navic kdyby tedka nakoupil nejaky anglicany tak by ta prace s mladikama sla do haje a v juniorce mame anglicany taky nejaky.

Reagovat
Kapřík

To si zas nemyslim. Berlusconi neutrácí nijak zběsile, dokonce si myslím že dost málo, když v létě vlastně nikoho nekoupil a Pata vyjednal až na zimu(Ronaldinho byla možná jenom fáma). Kdyby se podařilo zařadit do týmu nějakýho odchovance a nějakýho už hotovýho hráče, bylo by to asi nejlepší pro všechny strany. Arsene sice tvrdí že se hráči do občanky nedívá a původ ho nezajímá, ale z důvodů který jsem už psal nahoře by měl ten idealismus trochu mírnit, protože co on dělá je dost extrém(trenér je ale famósní). Pak Arsenal bude nenávidět mnohem míň lidí(hlavně v Anglii po tý nepostupový hysterii), to mi věř...včetně mě.

Reagovat
smazaný uživatel

typický myšlenkový pochod typického gloryhuntera, který nikde nepochopí, že fotbal je mnohem více než sport

Reagovat
smazaný uživatel

tak mu něco třeba zazpívejte.....tady ten song je opravdu hodně populární :

Who likes little boys?

Who likes little boys?

Arsene Wenger,

Arsene Wenger

He likes little boys

COYS!

Reagovat
smazaný uživatel

ty nám akorat zavidis,to je zase keců před derby jenze on ti ten zobák sklapne stejne jako minule.

Na Es dostanete kotel jeste vetsi nez v kurníku.

We won the league at shit hart lane...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fakt pytel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele