Celtic obhájil skotský titul a útočí na treble

08.05.2023, 11:01
Aktuality

Celtic si zajistil obhajobu prvenství ve skotské lize už v úvodním kole skupiny o titul, v němž porazil Heart of Midlothian 2:0. Pro Celtic je to 53. triumf, díky kterému ztrácí už jen dva tituly na rekordní bilanci městských rivalů Rangers.

Hearts přišli v závěru prvního poločasu o Cochranea, jenž dostal za faul na Maedu nejprve žlutou kartu, ale po zásahu videorozhodčího byl vyloučen. Po přestávce rozhodl o výhře Celticu nejlepší střelec skotské ligy Furuhaši, který dal 24. gól v soutěži. V sezoně má na kontě 30 branek.

"Jsem opravdu velmi pyšný. Po úspěchu vždycky přijdou obavy a nevíte, zda hráči zůstanou stejně hladoví. Od prvního dne přípravy mě ale podobné myšlenky přešly, všichni zaslouží velké uznání," chválí tým manažer Ange Postecoglou.

Celtic ovládl jedenáct z posledních 12 ligových ročníků a má šanci na treble. Svěřenci kouče Angeho Postecogloua už ovládli Ligový pohár a 4. června je čeká finále Skotského poháru proti druholigovému Invernessu.

Autor: ČTK, Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele