Češi v zahraničí: Krajánkům to pálí! Pekhart vede tabulku, Schick s Barákem rozhodli

06.04.2021, 08:59
Aktuality
Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Matěj Vydra vstřelil gól za Burnley v Southamptonu. Patrik Schick pomohl k vítězství Leverkusenu nad Schalke. Trefil se i v itlaské lize za Hellas Verona Antonín Barák, o soutěž níž Aleš Matějů či Tomáš Wágner na Kypru. Stálicí už je Tomáš Pekhart, jenž za Legii Varšava skóroval dokonce dvakrát.

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil v základní sestavě Burnley na půdě Southamptonu a ve 28. minutě se navíc zapsal mezi střelce, když zvyšoval už na 2:0 pro svůj tým. Jenže na body to nakonec Burnley stejně nestačilo. Prohrálo 2:3. Vydra byl vystřídán v 78. minutě.



West Ham United zvítězil na hřišti Wolverhamptonu 3:2 a atakuje v tabulce Premier League příčky pro Ligu mistrů. Aktuálně je čtvrtý. Celé utkání za Kladiváře odehráli záložník Tomáš Souček a obránce Vladimír Coufal. Ten si dokonce připsal asistenci, když předal míč Lingardovi před jeho parádním sólem.

Obránce Tomáš Kalas odehrál v pátek v League Championship za Bristol City celé utkání. Jeho tým ale prohrál na domácí půdě se Stoke 0:2.

V pondělí Kalas znovu nechyběl v sestavě Bristolu na půdě Coventry. Ani tentokrát to ale nestačilo na body. Bristol prohrál 1:3.

Itálie


Záložník Antonín Barák se podílel na vítězství Hellasu Verona na půdě Cagliari. V 54. minutě vstřelil vedoucí branku svého týmu. Barák byl střídán v 66. minutě.



Ve druhé lize nastoupil v pátek obránce Aleš Matějů za Brescii v 80. minutě do zápasu s Pordenone. Těsně před koncem se pak asistencí podílel na čtvrté brance svého týmu, který vyhrál 4:1.

V pondělním kole Brescia remizovala 2:2 na půdě Reggiany. Matějů dostal v 38. minutě žlutou kartu, ale také se na výsledku podílel brankou, kterou vstřelil v 79. minutě. Jeho tým v tu chvíli šel do vedení 2:1, v šesté minutě nastaveného času ale o náskok hosté přišli.

Německo


Útočník Patrik Schick šel v dresu Leverkusenu do zápasu proti Schalke jako střídající hráč v 67. minutě. Už za pět minut se dokázal střelecky prosadit a zvyšoval po přihrávce Wirtze na 2:0. Leverkusen nakonec zvítězil 2:1.



Obránce Pavel Kadeřábek odehrál celé utkání za Hoffenheim na půdě Augsburgu. Svému týmu však nepomohl k bodovému zisku. Domácí, na jejichž lavičce proseděli celé utkání brankář Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý, zvítězili 2:1.

Prohrál také Werder Brémy s českým duem Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie. Oba dva odehráli celých 90 minut na půdě Stuttgartu, který zvítězil 1:0.

Ve druhé lize hrál za Würzburg od začátku na půdě Sandhausenu Martin Hašek. Nakonec odehrál 60 minut. Poslední tým tabulky Würzburg prohrál 0:1. Na záchranu ztrácí deset bodů.

Slovensko


Dunajská Streda remizovala 3:3 na půdě Žiliny. Celé utkání za hosty odchytal brankář Martin Jedlička.

Slovan Bratislava porazil doma Zlaté Moravce 4:1. Podílel se na tom český obránce Jurij Medveděv, který byl vystřídán v 84. minutě. Ještě předtím, na začátku druhého poločasu, přihrával na vyrovnávací branku Rafaelu Rataovi. Od 74. minuty byl na hřišti i záložník Erik Daniel.

Pohronie doma nestačilo na Sereď. Svěřenci českého kouče Jana Kameníka prohráli doma 1:2. V základní sestavě celku ze Žiaru nad Hronom nastoupil Petr Galuška, který byl střídán po prvním poločase.

Senica prohrála 0:1 v Michalovcích. Celý duel za hosty odehrál obránce Miloš Kopečný. v nastaveném čase se ještě dostal na trávník také Dominik Duda.

Obránce Filip Twardzik zapsal do statistik kompletních 90 minut v dresu Spartaku Trnava na půdě Trenčína a podílel se na vítězství 1:0.

Belgie


Obránce Václav Jemelka odehrál celé utkání za Leuven proti Genku. Spokojený po zápase být nemohl. Jeho mužstvo prohrálo doma 2:3.

Útočník Tomáš Chorý nastoupil v 87. minutě za Waregem do utkání proti Eupenu. Jeho tým vyhrál 2:1.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál za Hajduk Split celý duel na hřišti Lokomotivy Záhřeb. Svému týmu pomohl k vítězství 2:0.

Irsko


Mladý brankář Vítězslav Jaroš odchytal za St. Patricks zápas na půdě Bohemians Dublin. Udržel čisté konto a jeho tým zvítězil 1:0.

Kazachstán


Obránce Michal Jeřábek odehrál v dresu Aktobe celé utkání na půdě Atyrau, odkud si odvezl vítězství 3:1.

Kypr


Útočník Tomáš Wágner se střelecky prosadil v zápase proti APOELu Nikósie. Jeho Nea Salamis ovšem prohrála 1:2. Wágner v 73. minutě vyrovnával na 1:1, hosté ale rozhodli v nastavení. Celý zápas za domácí tým odehrál také obránce Pavel Čmovš, jenž v 55. minutě dostal žlutou kartu.

Omonia Nikósie prohrál 0:1 na půdě Apollonu Limassol. Celý zápas za hosty hráli obránci Jan Lecjaks a Michael Lüftner.

Lotyšsko


Celek RFS porazil v lotyšské lize na domácí půdě FK Liepaja jasně 4:0. Podílel se na tom i záložník Petr Mareš. Odehrál 83 minut do střídání, v 60. minutě dostal žlutou kartu.

Maďarsko


Útočník David Vaněček nastoupil za Diosgyőri na hřišti Zalaegerszég v 62. minutě. Jeho tým už prohrával v těch chvílích 0:1. Nakonec inkasoval ještě jednou a odjel s porážkou 0:2.

Záložník Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě Kisvárdy v utkání proti Fehérváru. Střídal ovšem už v prvním poločase, konkrétně ve 24. minutě. Zápas skončil nerozhodně 0:0.

Záložník Jakub Plšek naskočil v dresu Puskás Akademie do duelu proti Mezőkövesdu v 66. minutě z lavičky. Jeho tým si odnesl vítězství 2:0.

Polsko


Další dvě branky přidal v dresu Legie Varšava nejlepší kanonýr polské ligy Tomáš Pekhart- Proti Pogoni Štětín se trefil už v 10. minutě ze hry. Ve 14. minutě pak z pokutového kopu zvyšoval dokonce už na 3:0. Zápas skončil nakonec vítězstvím Legie 4:2. Pekhart byl střídán v 87. minutě.



Záložník Jan Sýkora s Lechem Poznaň prohrál 1:2 na půdě Cracovie Krakov. Sýkora odehrál do svého střídání 82 minut.

Jagiellonia prohrála doma se Slaskem Wroclaw 0:1. Celé utkání odehrál za domácí tým záložník Tomáš Přikryl. V 58. minutě nastoupil také druhý středopolař Martin Pospíšil.

Jakub Hora odehrál 71 minut za Podbeskidzie, které porazilo 2:0 Wislu Krakov. Za hosty nechyběl v základní sestavě obránce Michal Frydrych.

Řecko


PAOK Soluň prohrál 0:3 na půdě Panathinaikosu. Český útočník Michael Krmenčík se na hřiště dostal až v 70. minutě. Změnit vývoj zápasu ale nijak nedokázal.

Švýcarsko


Obránce Martin Frýdek odehrál celé utkání za Lucern ve švýcarské lize. V Lausanne však jeho tým prohrál 1:2.

Záložník Roman Macek nastoupil za Lugano v 79. minutě. Podílel se tak na remíze 1:1 na hřišti Servette Ženeva.

Turecko


Útočník Milan Škoda nedohrál v dresu Rizesporu utkání proti Karagumruku. V 56. minutě byl totiž vyloučen. Během pěti minut totiž stihl dostat dvě žluté karty. Utkání skončilo remízou 0:0.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (11)

Přidat komentář
Y.N.W.A

Povedený víkend, jenom Škoda, že...

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt skoda, ze hraje Vydra zrovna v Burnley

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Leverkusen zabojuje ještě o LM , každopádně jsem zvědav, na jakém čísle se Schicky zastaví...začátek měl pomalejší, ted ale chytil solidní formu.

Reagovat
TheMally11

Pekhart 2 goly

Vyda gol

Schick gol

Kotrmelčík 0 golů a v repre bude stejně mít přednost

Šilhavý ven!

Reagovat
ACSeRw!n

hrat Krmelec v Polsku, tak uz ma 30 golu

Reagovat
stokurev

Uklidnete to tady. Polsko je na nejakem 30 miste v Evrope. To opravdu neni uplne meritko. S takovou by se za chvili nasel hlupak ktery by chtel do repre mladsiho Krejciho ze Sparty

Reagovat
ACSeRw!n

brzo tam ten Krejci bude, neboj

Reagovat
stokurev

A koho by mel v zaloze posadit na lavicku ? Hrac ktery nehraje venku hrac ktery ani neni provereny tezkymi zapasy v evropskych poharech. A prosim nebavme se tady o detskem fotbale za U21

Reagovat
cortan

zatímco Řecko té trapnotabulce vévodí :D

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu hrál Krmelec proti Belgii docela dobře :-) ale Pekhart by se měl vzít v úvahu

Reagovat
Shevchenko

Copak, už si přestal jebat do Schicka?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele