Chelsea dotáhla příchod Diega Costy, zaplatí za něj 32 milionů liber

15.07.2014, 18:28
Aktuality
Chelsea právě oznámila, že na startu přípravy před novou sezonou dotáhla příchod útočníka Diega Costy z Atlétika Madrid. Španělský reprezentant podepsal na Stamford Bridge smlouvu na pět let. Do Madridu putuje 32 milionů liber.

O Costově přesunu do Anglie se mluvilo dlouhé měsíce, v posledních týdnech už navíc vše mohla zhatit jen velká nepříjemnost, když Chelsea během světového šampionátu oznámila, že se dohodla na útočníkově příchodu. Až nyní ale byly doladěny poslední formality a Diego Costa podepsal s londýnským klubem pětiletý kontrakt.

Chelsea po loňském fiasku svého tria útočníků (Fernando Torres, Samuel Eto'o, Demba Ba) prahla po kvalitním forvardovi a Josému Mourinhovi neupřeli oči na nikom jiném než na 25letém španělském reprezentantovi z Atlétika, který zažíval úžasnou sezonu, a právě on měl lví podíl na velkých úspěších madridského klubu.

"Jsem velmi šťastný, že jsem přestoupil do Chelsea. Každý ví, že je to velký klub působící v náročné soutěži, a já se nemohu dočkat, až v Anglii začnu spolu s úžasným trenérem a spoluhráči hrát. Jelikož jsem proti Chelsea loni hrál, vím, do jak kvalitního týmu jdu," uvedl Costa, který si před letošním mistrovstvím světa vybral místo rodné Brazílie reprezentovat Španělsko, v prvním rozhovoru pro klubový web Chelsea. Té se loni v dresu Atlétika postavil v semifinále Ligy mistrů a byl úspěšný, byť nakonec ve finále jeho tým padl.

"Rád bych poděkoval všem v Atlétiku, díky kterým jsem se stal tím hráčem, jakým jsem. Prožil jsem tu skvělé časy, ale nyní pro mě začíná nové dobrodružství a já doufám, že s Chelsea vyhraju mnoho trofejí," doufá Costa, jehož góly mohou být pro Chelsea klíčem k úspěchu. Právě góly Blues loni často postrádali, zejména od svých útočníků, a tak všichni na Stamford Bridge věří, že Costa zopakuje svou střeleckou formu z uplynulé sezony, kdy nastřílel v klubovém dresu 36 branek.

Zatím není jasné, jak bude útok Chelsea pro příští sezonu složen, ale Diego Costa bude jeho jasným číslem jedna. Samuel Eto'o se už s klubem rozloučil, Demba Ba je na odchodu v těchto dnech a zůstává jen Fernando Torres, který se svou formou posledních let nebude Costovi přílišným konkurentem. Otázka však je, kdo tuto duo - za předpokladu, že Torres v Chelsea vydrží i pro příští sezonu - doplní. Logický by byl návrat Romela Lukakua z hostování, ovšem budoucnost mladého Belgičana je zatím nejistá.

Autor: Ondřej Holzman / chelseafc.com

Komentáře (407)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele