Chelsea potvrdila, že z Atlétika vykoupí Costu

01.07.2014, 18:51
Aktuality
Diego Costa by se měl v nejbližší době stát posilou Chelsea, která španělského hráče získá díky vykoupení ze smlouvy v Atlétiku Madrid. Pětadvacetiletý Costa už má údajně za sebou zdravotní prohlídku na Stamford Bridge, zbývá mu podepsat smlouvu.

"Chelsea potvrzuje, že dohodla přestup Diega Costy využitím hráčovy výkupní klauzule," oznámil dnes londýnský klub. Jde o očekávanou informaci, protože o zájmu Chelsea o kanonýra španělského mistra se píše dlouhé týdny.

Costova výkupní klauzule má podle různých zdrojů hodnotu mezi šestatřiceti a čtyřiceti miliony eur. Chelsea už v létě za třicet milionů eur koupila z Barcelony Ceska Fábregase, naopak do Paris Saint-Germain prodala za padesát milionů eur Davida Luize.

Brazilský rodák Costa nastřílel v uplynulém ročníku 35 gólů v 44 zápasech a výrazně se zasloužil o první španělský titul pro Atlético po osmnácti letech. V lize dal 27 branek a zaostal jen za největšími hvězdami soutěže Cristianem Ronaldem z Realu Madrid a Lionelem Messim z Barcelony. Navíc pomohl Atlétiku do finále Ligy mistrů. Na světovém šampionátu ale zůstal Costa za očekáváním, když ani jednou neskóroval.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (422)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele