Chelsea oznámila příchod Sterlinga z Manchesteru City

13.07.2022, 18:48
Aktuality
Raheem Sterling přestupuje z Manchesteru City do Chelsea. Londýnský klub za anglického reprezentanta zaplatí 56,2 milionů eur a podepsal s ním pětiletou smlouvu s opcí...

Sedmadvacetiletý křídelník, který je čtvrtým anglickým hráčem, za něhož bylo na přestupech zaplaceno celkem přes 100 milionů eur, opouští Man City po sedmi letech.

"Do Manchesteru City jsem přišel jako 20letý kluk, dnes odcházím jako muž," uvedl Sterling. "Sedm sezon, jedenáct trofejí, celoživotní vzpomínky," rozloučil se 27letý křídelník.

Sterling má na Stamford Bridge vydělávat 18,3 milionu eur za sezonu, což z něho udělá nejlépe placeného hráče Chelsea.

Bývalý tahoun Liverpoolu ve svém novém působišti očekává větší herní vytížení, které se mu v uplynulých třech letech pod manažerem Pepem Guardiolou postupně snižovalo.

"Je pro mě potěšením být tady," řekl Sterling po podpisu dlouholeté smlouvy. "V kariéře už jsem toho dosáhl hodně, ale stále je toho ještě dost, čeho mohu dosáhnout, a těším se, že se mi to povede v Chelsea pod vedením Thomase Tuchela," prohlásil rychlonohý křídelník.

"Londýn je můj domov, tady jsem zahájil kariéru a je skvělé, že nyní mohu před přáteli a rodinou pravidelně hrát na Stamford Bridge. Těším se na setkání s fanoušky," dodal Sterling.

Celým jménem Raheem Shaquille Sterling odehrál za manchesterský celek 337 zápasů ve všech soutěžích s bilancí 131 branek a 94 asistencí. Dlouholetá opora anglické reprezentace pomohla Citizens k zisku čtyř mistrovských titulů a celé řadě dalších trofejí, na triumf v Lize mistrů ale nedosáhla.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, skysports.com

Komentáře (417)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele