Didavi po sezoně opustí Stuttgart. Ruce si mne Wolfsburg

05.04.2016, 13:02
Aktuality
Už dlouho šlo o veřejné tajemství, teď si však touto informací můžeme být zcela jisti. Jak trenér Stuttgartu Robin Dutt, tak sám produktivní záložník Daniel Didavi dnes pro média potvrdili, že se po sezoně obě strany v dobrém rozejdou. Autor 10 bundesligových branek nemá v úmyslu prodloužit končící smlouvu a v létě přesídlí do Wolfsburgu...

"Dida nám sdělil své rozhodnutí během zimní přestávky. My to musíme přijmout s těžkým srdcem," uvedl trenér VfB Robin Dutt s tím, že Stuttgart dělal, co mohl, aby Didaviho přesvědčil k setrvání. "Jednání s Danielem byla intenzivní a velmi otevřená. Dida vždy jednal čestně a neskrýval karty."

"Je to pro mě velmi, velmi složité rozhodnutí. Za VfB jsem hrál od svých prvních dnů," připomínal novinářům 26letý fotbalista, který až do letoška sbíral starty za áčko spíše sporadicky.

"Sezona ale ještě není u konce a já chci v nejbližších dnech ukázat fanouškům toho Didu, kterého důvěrně znají," slibuje hráč s číslem 10, který měl letos prsty rovnou v patnácti ligových gólech svého týmu. Dutt se přidává v podobném duchu: "Dida je vždy plný motivace. Hrál velkou roli v pozitiviní evoluci týmu v druhé části sezony."

O tom, kdo Didaviho po sezoně uloví, už je rovněž jasno. Wolfsburg současně oznámil, že se mu rodák z Nürtingenu uvázal až do roku 2021.

Konec Didaviho není jedinou dnešní smutnou zprávou pro fanoušky Stuttgartu; tou další je vážnější zranění Sereyho Diého, který kvůli přetržené šlaše zmešká minimálně zbytek této sezony. Ještě dnes by se záložník z Pobřeží Slonoviny měl podrobit operaci.

Autor: Tomáš Daníček / dw.com, twitter.com/VfB_int

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liverpool !!! Ta záloha reds je v pr*eli

Reagovat
fantomas

Fakt na to má? Nemůže to třeba bejt one-season wonder?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to kvalitný hráč na pomery Bundesligy, jednosezónna hviezdička to nie je, ale je to aj IP hráč a neverím, že sa mu už tie zranenia budú vyhýbať a dupľom v lige ako PL. V Liverpoole by si nekopol, na jeho pozíciu tam majú Coutinha, Lallanu či Firmina, to sú o triedu lepší hráči. Ja si myslím, že aj ten Wolfsburg na neho bude príliš a do základu sa často nedostane.

Reagovat
Arne

Coutinho je jinde, ale Lallanu (s tim, co hraje u Reds) by strcil hrave do kapsy... S Firminem jsou podle meho ca. nastejno, jen on je proste limitovan temi zranenimi, jak pises.

Reagovat
smazaný uživatel

Lallana hral dlho tužku, ale pod Kloppom sa začína preberať a posledné týždne je výborný, asi som to prehnal, že by bol o triedu lepší hráč, ale myslel som to tak, že by mal oveľa lepšiu pozíciu vzhľadom na to, že pozná ligu, je to HG, a kvalitatívne je na tom minimálne rovnako. Hlavne u Didaviho je to riziko dosť veľké, že podobnú sezónu už nezopakuje

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se nezranil lítá na lajně v Bayernu,,,,fakt vynikající hráč

Reagovat
elChe

vůbec neznám, to má být někdo jako velice talentovaný?

Reagovat
smazaný uživatel

Už je jasné aj to, že ide do Wolfsburgu.

Vôbec ho nechápem. Konečne zažije sezónu, kde mu drží zdravie a presadí sa medzi lídrov tímu, v jeho materskom klube, VFB má vzostupnú tendenciu a jasne sa zlepšuje, ten tím má veľký potenciál a tradíciu a on si vyberie odchod do klubu, kde bude začínať od nuly, s obrovskou konkurenciou a kde ho po prvom zranení môžu úplne odpísať. Tiež si myslím, že Wolfsburg ho nepotrebuje, budúcu sezónu pravdepodobne nebudú hrať v Európe a káder majú už teraz dosť široký. Bude to lavičkový hráč, čo je škoda, kvalitu na základ v BL kľudne má, zotrvanie v Stuttgarte by bolo v tomto prípade najlepším riešením pre všetky strany

Reagovat
fantomas

Kde to čteš?

Reagovat
fantomas

Jo, už to taky vidim

Reagovat
smazaný uživatel

prachy jsou asi důležitější

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

do puntíku. Caligiury, Draxler, Schürrle, Vierinha, Kruse. Bude mít fakt co dělat, aby se prosadil.

Každopádně se tímto dos snížily šance získat Kostice.

Reagovat
andrew96

Přijde Zac.

Reagovat
Rudnevs

Kto je zac?

Reagovat
Rudnevs

Načo by bol BVB Kostič? Mkhitaryan, Reus, Kagawa, Castro, Merino, Pulisic...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě kdyby všichni zůstali, tak nutností není..

Reagovat
Rudnevs

Jaj, no tak potom tak.

Reagovat
Rudnevs

Nie je vylúčené, že niekto z VfL odíde...

Reagovat
Rudnevs

Xhaka, Dahoud a Nordtveit... Samozrejme myslel som VW...

Reagovat
Rudnevs

Bis 2021! Daniel Didavi wechselt im Sommer zum VfL

Už je to official

Reagovat
Rudnevs

Transfer: Jean #Zimmer unterschreibt einen Vierjahresvertrag beim #VfB.

Náhrada

Reagovat
smazaný uživatel

Aká je to náhrada, keď sú to úplne iní hráči na úplne iných postoch?

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že Zimmer vie zahrať aj na Didaviho poste. Inak by som tomuto nákupu nechápal...

Reagovat
fantomas

Nechápal? Hádám, že takovej univerzál se hodí vždycky. Taky z toho nemám pocit, že by přicházel za Didaviho.

Reagovat
Rudnevs

Na jeho pozíciu sú tam Klein a Grosskreutz... Dokáže hrať aj na ľavom obrannom krídle ale tam je zas Insúa, Heise a Schwaab... Takže na krídlach nie je kde. Preto ma jedine napadá, že by ho vzali ako Didaviho náhradu...

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Chyba od VfB - Ibisevic zadarmo, Didavi zadarmo, Harnik zadarmo... Ale zase, tam ich podojí čiastka za Ruedigera a v najhoršom predajú aj Wernera...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda pre Vfb, skvelý hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Talentovaný hráč, tenhle krok vůbec nechápu.

Reagovat
Rudnevs

Najmä ho mal Stuttgart predať už v zime, takto sa oberajú o celkom dosť prachov. Od Wolfsburgu ale rozumný krok...

Reagovat
smazaný uživatel

no.. tak na druhou stranu už mu je 26

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale tam se může zakopat a bude rád za pár chvil na place občas. Nebo mu tam naloží takové prachy?

Reagovat
Rudnevs

Prečo si myslíte, že sa tam zakope? Podľa mňa je z fleku lepší ako Vierinha a Caligiuri, a ďalšia konkurencia je v podstate Draxler a Schurrle...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele