Dortmund představil Guirassyho. Přišel jsem vyhrávat trofeje, hlásí útočník

18.07., 15:52
Aktuality
Serhou Guirassy (© Borussia Dortmund)

Stuttgart loni zažil skvělou sezonu, v tabulce 1. Bundesligy obsadil druhé místo a daní je ztráta nejlepšího střelce. Tým definitivně opustil Serhou Guirassy, útočníka zlanařil konkurenční Dortmund.

Guirassy měl ve Stuttgartu smlouvu s výstupní klauzulí nastavenou na 17,5 milionu eur, Borussia dojednala jeho příchod a minulý týden se fotbalista podrobil zdravotní prohlídce, která odhalila poškozený postranní kolenní vaz. BVB proto fotbalistu poslalo na vyšetření ke specialistovi a nakonec se nejednalo o nic vážného, Guirassy přijde jen o část z letní přípravy a především nebude muset na operaci.

Do Vestfálska Guirassy přicestoval dnes ráno, v průběhu odpoledne pak podepsal čtyřletý kontrakt.

"Když se o vás zajímá Borussia Dortmund, je to něco zvláštního. Tenhle klub zná každé dítě na celém světě, které alespoň trochu sleduje fotbal, všichni znají klubové barvy i fanoušky. Z přestupu jsem nadšený, stejně jako ze spoluhráčů," řekl po podpisu smlouvy.

"Je pro mě důležité zdůraznit jednu věc - přišel jsem vyhrávat trofeje, to je můj cíl. BVB svoje možnosti ukázalo už loni, když postoupilo do finále Ligy mistrů," dodal.

28letý Guirassy strávil ve Stuttgartu dvě sezony a může se pochlubit vynikajícími čísly, když v 58 soutěžních zápasech nasázel 44 gólů, loni ve třiceti startech nastřádal stejný počet branek.

Dortmund zažil léto plné velkých odchodů, po vypršení kontraktů odešli Marco Reus s Matsem Hummelsem a v roli trenéra nepokračuje Edin Terzić, jehož nahradil Nuri Sahin. Ze Stuttgartu už před Guirassym dorazil obránce Waldemar Anton, další novou akvizicí do defenzívy by se měl stát Yan Couto z Manchesteru City.

Autor: Tomáš Pavlík / bvb.de

Komentáře (33)

Přidat komentář
Me2win

Tak to jsi přišel dobře . Dortmund je magnet na trofeje.

Reagovat
oli9

já mu to v Dortmundu přeju.. Lepší než kdyby šel do Bayernu

Reagovat
Seydou Doumbia

v Bayernu by hrál méně, ale měl by větší šance na trofeje...on chce hrát a pomoci BVB k trofejím

Reagovat
Sigma Olomouc

Je tam Kane

Reagovat
Seydou Doumbia

Ajo, tak to už radši mohl zůstat kde byl a vyšlo by to lépe.

Reagovat
PtákOhnívák

A který? To myslí nějaký předsezónní Cup v USA proti týmům ze dna Mexický ligy? Tak to pak jó...

Reagovat
Sigma Olomouc

Audi cup

Reagovat
Freedo

Nechápu jednu věc. To by lékaři ve VfB takové zranění nezjistili a hrál by s tím dál?

Reagovat
Kily

nejspíš jo, jen k tomu nedostali šanci, zranil se v červnu během utkání za Guineu a od vedení pak dostal delší volno, přípravu s týmem měl začít až teď v pondělí

Reagovat
O.Giroud

To už by bolo reálnejšie v tom Stuttgarte

Reagovat
fenixLFC

po antonovi aj guirassy...dortmund vykupuje konkurenciu

Reagovat
Igoh

V Dortmundu? Pha, vtip? V Dortmundu trofeje nevyhraješ, spolehlivě!

Reagovat
Spalovač šancí

BVB opět vykupuje konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhoří. Jednoznačně vyhoří.

Reagovat
Jeňa

Čekám, že všichni, kteří se vždy pohoršují nad nákupem jakéhokoliv hráče z Bundesligy Bayernem, projeví svůj spravedlivý hněv i v tomto případě.

Reagovat
Seydou Doumbia

ne, lidi jsou pokrytci...vylezou až příjde někdo v rámci ligy do bayernu, třeba tah (vlastně už přišel ito)

Reagovat
miguel bain

Myslím, že Serho po x letech v Německu a Francii zažil minulý rok životní sezonu a nyní se opět vrátí ke svému standartu 8-10 gólů za sezonu. Na druhou stranu za ty prachy proč ne, 8 gólů na zemi neleží.

Reagovat
Kucka

Takže Haller a Moukoko pryč?

Reagovat
Rudnevs

Neviem, ako mám hodnotiť tieto prestupy BVB. Akože okej, šak hádam nebude márny, pár gólov dá, pôjdu si znovu to svoje 2.-4. miesto, ale na ten víťazný tím by to chcelo nejake trošku väčšie zmeny a lepšieho či skúsenejšieho trénera.

Čo mi príde zaujímavejšie, je sledovanie pohybov v kádri VfB. Tam to bude veľmi zaujímavé leto, nabudúce že by odchod Silasa? Príchod Robina Hacka? A čo s Undavom? VfB stále čaká na reakciu Brightonu na vylepšenú ponuku za neho, ale nebude čakať večne. Brigthon z toho chce vytrieskať čo najviac za každú cenu, už aj Undav samotný je z toho otrávený. PL kluby majú proste ego niekde inde…

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak v BVB ani nejsou ambice jít na titul ne? Respektive tam se dělají takové přestupy, aby se dalo mláde furt prodávat a byl zisk a doplní se to nějakými zkušenými hráči, kde nebude zas tolik bolet, když se neprosadí a neudělá úspěch. Tam se na žádné extra riziko nejede, jinak by museli přicházet ´úplně jiní hráči. Spíš se tam spolehá, že si tým nějakým způsobem sedne a povede se jím zopakovat Leverkusen.

Reagovat
fenixLFC

zas by som to neprehanal s tym egom. kazdy klub chce vytrieskat z kazdeho prestupu co najviac a nebude robit charitu. proste stuttgart ma evidentne zaujem, brighton teraz vie a vidi zemaju peniaze ako z predaja hracov, tak z ucasti v LM. takze holt robia to iste co robi vacsina klubov anglicanom- snazia sa ich podojit co sa da. vacsi nezmysel by bol presny opak

Reagovat
Rudnevs

Z bussiness hľadiska to je pochopiteľné, na druhú stranu treba podľa mňa brať do úvahy aj nejaku vôľu a osud toho hráča, vedieť sa dohodnúť aj po ľudskej stránke. Undav sa u nich nepresadil, inde mu to ide lepšie a oni to chcú využiť aj za cenu toho, že týpkovi zabrzdia kariéru… na jednu stranu chápem, na druhú stranu mi to moc sympatické nepríde.

A minimálne teda, pokiaľ VfB podal ponuku, myslím, že by mali odpovedať… či už negatívne alebo pozitívne, ale nemyslím si, že je korektné to takto naťahovať.

Reagovat
Bozek

Ten rozprodej Stuttgartu začíná být docela brutální

Reagovat
Seydou Doumbia

Brest dopadne asi podobně

Reagovat
Kluivert9

A Bologna a Girona...

Reagovat
Seydou Doumbia

No jsem zvědav který z těch týmu oslabí nejméně.

Reagovat
Zelmondo

Zatím to jde. Čekal jsem to ještě horší. Do obrany mají ještě 1-2 hráči přijít přijít.

Undav snad ještě klapne, když Brighton zjistí, že ho nikdo jiný nechce. Führichova klauzule už vypršela, takže ho snad nikdo nekoupi. Náhrada za Serhoua je poresena.

Reagovat
Rudnevs

Ešte možno odíde Silas (alebo predsa Führich) a miesto neho v takom prípade Hack z Gladbachu. Inak ale súhlas, že to najhoršie je už asi za nimi a môžu začať nakupovať. Chcelo by to najmä teraz tých obrancov.

Reagovat
Sigma Olomouc

Proč Undava nikdo jiný nechce?

Reagovat
Witcher

Pff docela starý na BVB

Reagovat
milan78

Když ho smontujou s tím, co nemá gule.., tak by z toho mohl být stroj na góly !!!!

Reagovat
DidusIneptus

Přišel vyhrávat trofeje! To mohl i ve Stuttgartu!

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele