Drsný vzkaz pro Di Maríu: Nevracej se do Rosaria! Jeho rodině vyhrožovali smrtí

26.03., 11:50
Aktuality
Ángel Di María (© AFP)

Poblíž domu rodiny argentinského reprezentanta Ángela Di Maríi na předměstí Rosaria někdo zanechal v pondělí brzy ráno cedule s výhrůžkami. Informovala o tom místní média v souvislosti s vlnou násilí spojeného s drogami, která sužuje město, z nějž pochází i Lionel Messi.

Di María není první argentinskou hvězdou, která se dočkala výhružných vzkazů. Podobné byly loni adresovány také kapitánovi reprezentace jihoamerické země Messimu. Pondělní incident se stal jen týden poté, co hráč lisabonské Benfiky prohlásil, že by rád ukončil kariéru v klubu Rosario Central, který ho vychoval.

"Řekni svému synovi Ángelovi, aby se do Rosaria nevracel, protože jinak někoho z rodiny zabijeme," zněl jeden ze vzkazů podle zpravodajského portálu Infobae, který se odvolává na policejní zdroje.

"Ani Pullaro tě neochrání," stálo dále ve výhružce odkazující na guvernéra provincie Maximiliana Pullaro. "Nenecháváme papírové vzkazy. Necháváme za sebou kulky a mrtvé lidi."

Motivace výhrůžek však podle médií zůstává nejasná, policie nemůže zavrhnout žádnou z možných vyšetřovacích linií. Na e-mail Reuters, v němž agentura žádala o komentář, policie bezprostředně neodpověděla.

Před soukromou čtvrtí, kde Di María obvykle pobývá, zanechalo v pondělí brzy ráno auto ceduli se vzkazem adresovaným jeho rodině, uvedla média. Bývalého hráče Realu Madrid, Manchesteru United nebo Paris Saint-Germain čeká v úterý mezinárodní přátelské utkání proti Kostarice, ve kterém podle slov argentinského manažera Lionela Scaloniho nastoupí.

"Di María ví, že má naši plnou podporu ve všem, co potřebuje. Důležité je, že si zahraje, to ho trochu uvolní," uvedl trenér na předzápasové tiskové konferenci.

Rosario, jedno ze světových přístavních center, je zaplaveno násilím, protože zlákalo skupiny obchodníků s drogami. Podle odborníků je jedním z odbytišť, odkud jsou drogy distribuovány do jiných zemí.

Minulý týden argentinská vláda oznámila, že zašle Kongresu návrh zákona, který umožní ozbrojeným silám zasahovat do vnitrostátních bezpečnostních operací v boji proti obchodu s drogami a kriminalitě v Rosariu.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (78)

Přidat komentář
Kluivert9

Bude brečet na tiskovce?

Reagovat
Bucky

Reagovat
Lojd

Reagovat
Beči

Tohle byla ubohost.

Reagovat
LyEX

porovnávať rasistické pokriky na rozmaznanca a provokátera s vyhrážkami smrti na tvoje dieťa pred tvojim domom

Reagovat
Vopi11

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Marv

Reagovat
Kenneth

Aspoň se konečně vybarvil.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Maximm9

On od MS jeste neprestal

Reagovat
GrimeBaller98

tady by to aspon davalo smysl, ne jak ten klaun, co se neumi chovat, chova se jak opice, simuluje, provokuje a urazi a pak si hraje na chudinku a dela ze sebe obet

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GrimeBaller98

Prumerny fanousek Realu no . Proc neni zadny rasismus proti dalsim hracum, ale jen proti uplakankovi? protoze se neumi chovat a je to lidskej odpad. Potreboval by nachvili poznat silu Severniho Londyna do bricha

Reagovat
Al Capone

Hej jsou i normální fanoušci Realu které Vinicius tímhle chováním pěkně sere.

Reagovat
Well

Na něj nadáváme snad nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi ně ty ale nepatříš. Žádný fanoušek Realu nemůže ospravedlňovat rasismus, jakkoliv.

Reagovat
Al Capone

Jestli nevidíš rozdíl mezi chováním jiných černých hráčů Realu a Viniciusem tak jsi slepý.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ale mluvím o tom, že se považuješ za normálního fanouška Realu, kterým nejsi, protože obhajuješ rasismus.

Reagovat
Al Capone

Ty máš očividně strašně jednoduché vnímání světa takže asi budeš šťastný člověk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GrimeBaller98

ty si fakin snowflake tyvole, to neni mozny, sikanovali te na zakladce co?

Reagovat
ACSeRw!n

proc srovnavas simulace s rasismes ? dyt to je uplne mimo

Reagovat
Benfica

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Moshe Dajan

Vinícius Júnior bude kapitánem

Brazílie za několik hodin nastoupí k přátelskému zápasu na půdě Španělska a jako kapitán jí do boje povede křídelník Realu Madrid Vinícius Júnior, celé utkání bude pojato jako prostředek na boj proti rasismu.

Už dostal cukrátko, to bude ale ulepený ksicht.

Reagovat
GrimeBaller98

snad ho nekdo prepuli

Reagovat
Salfovic

To by ho mohli symbolicky vyhučet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
CHONG

Ty by sis fakt měl najít nějaký jiný smysl života

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Marv

Reagovat
ACSeRw!n

Argentina je fakt v pici totalne

Reagovat
LyEX

100 rokov socializmu ich tam dostal kde sú, predtým to tak nebývalo - ale "vykorisťovateľský režim voľného trhu za to môže". Odporúčam pozrieť príhovor nového argentínskeho prezidenta na ekon. fóre v Davose.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Eichel

Reagovat
LyEX

Ono asi najviac zaujímavé je to, že aj ultraľavicový denník (DenníkN) o ňom napísal článok v ktorom vyvracali všetky klamstvá, ktoré o ňom ultraľavičiari tvrdia, to mi prišlo celkom pozoruhodné

Reagovat
janinho

ultraľavicový denníkN, hej? no dobre...

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Eichel

Denník N je skôr bližšie k progresívnej ľavici než k pravicovému médiu

Reagovat
Zemun

Reagovat
Eichel

Strašne sa demonizuje. Ale ono zas, keď chodíš na meetingy s motorovou pílou a prezývku máš El Loco tak sa dá čakať, že si na tebe zgustnu.

Reagovat
Moshe Dajan

wtf? JSOU TO MISTŘI SVĚTA VOLE. Dal bych cokoliv, abychom byli na místě Argentiny! Smaž si účet EF!!!

Reagovat
GabrielBatistuta

Myslím, že nemyslel fotbal.

Reagovat
Imos

Dej radši cokoliv, abys žil v Argentině, všem bude líp

Reagovat
Salfovic

Není černej, takže mě to nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejně to musíš komentovat, jako všechno a všechny, že.

Reagovat
Lojd

Reagovat
patas92

To je feedback pro redakci, ať se dávají více článků o černých.

Reagovat
Beči

Reagovat
Salfovic

Jasná věc.

Reagovat
risk je zisk

Ty a ostatní Pepíci z Čech nikdy prostě nepochopíte rasismus, ale narážky a komentování to vám všem jde.

Reagovat
Lojd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EZ

ako by si definoval to, comu nerozumeju?

Reagovat
risk je zisk

Protoze se s tim nikdo z nich nesetkal. V CR te mozna budou sikanovat zato, jak vypadas, jak se oblikas atd, ale to je sikana a ne rasismus.

Ja to ale taky nikdy poradne nechapal, dokud jsem se neodstehoval do Anglie, kde proste jakakoliv forma rasismu, homofobie a mohl bych pokracovat neni tolerovana a resi se to tady ve velkem.

Proto pisu, ze lidi kteri o tom nemaji vubec paru tak se vyjadruji co nejvic to jde.

Asi i rozumim, ze zde na Ef nekterym vadi, jak se tu skoro pokazde resi Vinicius, ale pokud se mu to deje, melo by se o tom psat a resit to. Jakakoliv forma rasismu neni ok.

Reagovat
Antijazvec

Ved presne kvoli tomu anglická polícia 20 rokov kryla pakistanské grooming gangs čo zotročili tisíce bielych detí a spusta ich existuje aj teraz. Lebo sa bala obvinení z rasizmu a islamofobie. A ani žiadne protesty sa neobjavili. Keby to bolo naopak,celé Anglicko horí.

Reagovat
Well

Jenže ono je těžké říci co rasismus už je a není. V Anglii se to řeší společně s USA nejvíc, protože mají nejvíc máslo na hlavě. U Viniho se nedivím vůbec, že tak fanoušky sere, forma jak mu to dávají najevo není ta správná a mělo by se to trestat. Nicméně to jak on mluví často o celém Španělsku také není úplně fér.

Reagovat
los_blancos

A jak hovorí o celom Španielsku? Však práve teraz na tlačovke upustil od toho, čo hovoril tesne po incidente na Mestalle. Vtedy síce nespravodlivo, ale pod vplyvom emócií celkom pochopiteľne.

Včera na tlačovke: "Som si istý, že Španielsko nie je rasistická krajina, ale je ich tam veľa a chodia na štadióny. A to sa musí zmeniť."

Reagovat
Well

Tak tohle je fantastické, on když něco prohlásí a uplatňuje kolektivní vinu, tak je to pochopitelné, protože byl v záplavu emocí. Za to všichni ti co na něj něco zařvali i kdyz ne rasistickeho, tak jsou zarytí rasisti, tam už emoce a provokovani od něj nezohledníš. Jistě že se tam najdou dementi, kteří si zaslouží trest, ale ta jeho prohlášení o rasistické zemi, o tom jak tamní fotbal ovládají rasisti atd jsou moc. Není náhoda, že se třeba ozval až nyní potom co o tom mluvil Dani?

Reagovat
los_blancos

Nie, hovorím, že to bolo pochopiteľné tesne po tom zápase na tlačovke. Myslím, že už na súde sa opravil, keď povedal, že ho neurážala celá Mestalla...

Reagovat
Well

Pro mě není pochopitelná ani jedna strana, ani jeho chování, ani chování těch individualit na stadionech. Že se opravil je mu k dobru, ale jak říkám i ti co na něj pořvávali pravděpodobně nebudou všichni zarytí rasisté. Trest si ovšem zaslouží.

Reagovat
los_blancos

Lebo sa nedokážeš vžiť do jeho situácie, keď pod vplyvom emócií to očividne zhodnotil horšie ako bolo. Do toho to nepochopenie, medzi pokrikom tonto a mono, ktoré jeho aj samotného Ancelottiho tak pomýlilo...

Reagovat
Well

Měl by začít prostě u sebe, protože zatím to je jako přísloví, kdo seje vítr sklízí bouři. Věřím, že kdyby změnil on chování, tak by toho ubylo. Taky když se někdo chová k tobě jako dement, tak se nezačneš chovat stejně, to bychom to jako společnost moc daleko nedopracovali. Teď byli rozhovory, že se chce změnit, tak jsem zvědavý, jak se to projeví na hřišti. Rasistické individuality bych trestal, nicméně urážkam obecně se vůbec divit nemůže.

Reagovat
los_blancos

Asi to nemyslíš doslovne, ale aj tak - on sa proste nechová rovnako. Však my ho vidíme len vehementne protestovať u sudího alebo sa hádať so súpermi, ale snáď si nemyslíš, že ich uráža horšie než oni, či?

Ja bych trestal rovnako aj vyhrážanie smrťou, či rôzne xenofóbne urážky. V minulosti si to zažili aj CR, Messi, Piqué či Ramos...

Reagovat
Gazdo

Vdaka za takychto ludi

Reagovat
Antijazvec

Jediný verejne povolený a tolerovaný rasiszmus je proti bielym.Vtedy je to O.K.,hlavne v USA.Ked niekto povie krivé slovko o čiernych tak má zničený život a musí sa bát chodiť povonku.Ale ked verejne urážajú belochov,tak ich oslavujú.

Reagovat
icefish

Dluží za drogy, nebo proč? Co tam komu udělal?

Reagovat
Vopi11

Nebere je.

Reagovat
EZ

keby dlzil tak by ho skor naopak chceli v Rosariu, nie?

Reagovat
EZ

ale tiez by ma to zaujimalo, mozno by jeho meno prinieslo nezelany efekt, policajne hliadky a snahu nastolit ako taky poriadok, pred legendou krajiny a pokazil by biznis. Plus mozno by dal nadej miestnym detom a neboli by lahko verbovatelny do gangov. To su moje dva centy, kazdopadne varim z vody, ak ma niekto kontext, ocenim viac info.

Reagovat
John Obi Mikel

Wtf, proč?

Reagovat
Benfica

Andelku, zober rodinu do Lisabonu a dohraj v Benfice.

Reagovat
Kejza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele