Dvě posily pro Mladou Boleslav, dotáhla příchody Králika a Kozla

02.07., 16:43
Aktuality
Martin Králik (© FK Mladá Boleslav)

Slovenský stoper Martin Králik přestoupil z Českých Budějovic do Mladé Boleslavi. Středočeský klub získal také záložníka Davida Kozla, který pomohl pražské Dukle k postupu do první fotbalové ligy. Oba už s týmem trenéra Davida Holoubka v červnu zahájili letní přípravu. Mladá Boleslav, kterou čeká druhé předkolo Konferenční ligy, o posilách informovala na webu.

Devětadvacetiletý Králik má v české lize na kontě 125 utkání, jednou nastoupil i za slovenskou reprezentaci. "Vybrali jsme si jej pro jeho dobrou konstruktivní rozehrávku. Je v produktivním věku a ve své dosavadní kariéře už něco odehrál, například v Českých Budějovicích, odkud k nám přichází," řekl sportovní ředitel klubu Jakub Dovalil.

Dvaadvacetiletý Kozel, jehož otec Luboš je od léta novým trenérem Jablonce, poprvé ve své profesionální kariéře opustil Julisku. Jeho o čtyři roky starší bratr Daniel také hrál za Duklu, v současné době nastupuje za třetiligový klub Povltavská FA.

"Na postu středního konstruktivního záložníka měl dobrou sezonu v druholigové pražské Dukle. Byl o něho zájem z Liberce a Jablonce, on sám se chtěl hráčsky posunout a vybral si Mladou Boleslav. Hráče jeho typu a věku potřebujeme k oživení mužstva," uvedl Dovalil.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Mají GOATA

Reagovat
Francesco Totti AS

Nadpis za všechny prachy

Reagovat
Mass

Holoubek, Králik a Kozel, pěknej zvěřinec si tam v Boleslavi Dovalil.

Reagovat
Transfermarkt

Ale jo

Reagovat
PISTOLERO

Strýček Trunda farmu měl, hija hija hou...

Reagovat
$dolar$

Kralik je nejhorsi stoper v lize.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele