Enrique byl spokojený s postupem. V playoff budeme silnější, vzkazuje konkurenci

14.12.2023, 11:40
Aktuality
Luis Enrique (© AFP)

Trenér Paris St. Germain Luis Enrique byl po středeční remíze 1:1 v Dortmundu spokojený s postupem do osmifinále i výkonem svého týmu, ačkoliv si Pařížané účast v play off nedokázali v posledním kole sami uhrát vítězstvím. PSG nahrál výsledek druhého utkání skupiny F, v němž Newcastle prohrál doma 1:2 s AC Milán. Podle Enriqueho budou francouzští šampioni v jarní části sezony o dost silnější, upracovaný postup ho neznepokojuje.

PSG skončil v papírově nejsilnější skupině F druhý o tři body za Dortmundem. Třetí AC Milán získal stejně bodů jako pařížský velkoklub, má ale horší vzájemnou bilanci. V případě vítězství Newcastlu by francouzský favorit do osmifinále neprošel.

"Mám radost, že jsme postoupili z takhle těžké skupiny, jsou to cenné zkušenosti. Jsem spokojený s přístupem hráčů i předvedenou hrou. Vytváříme si hodně šancí, i když zatím nejsme tak efektivní," řekl Enrique na tiskové konferenci.

Jeho tým neměl ve středu postupovou situaci pod kontrolou. Newcastle nad AC Milán dlouho vedl, navíc PSG prohrával od 51. minuty po gólu Karima Adeyemiho. O pět minut později ale srovnal Warren Zaire-Emery, jenž se ve věku 17 let a 280 dní stal nejmladším francouzským střelcem v LM. Překonal rekord Karima Benzemy a na první branku v milionářské soutěži dosáhl dřív i než hvězdný spoluhráč Kylian Mbappé.

"Skóre z Newcastlu jsem příliš nesledoval, nemůžu si dovolit přemýšlet ještě o jiném zápase, to by byla katastrofa. Až v 80. minutě, když se AC Milán ujal vedení, jsem zareagoval a dal pokyn týmu, aby víc držel míč a tolik neriskoval. I když jsme samozřejmě stále chtěli vyhrát a skončit ve skupině první," uvedl Enrique.

PSG tak opět nebude chybět mezi nejlepší šestnáctkou LM. Naposledy nepostoupil do osmifinále v sezoně 2012/13. Při pondělním losování ale nebude ze druhého místa mezi nasazenými týmy a čeká ho některý z vítězů skupin.

"Žádný z týmů, které skončily první ve skupině, nebude chtít dostat v osmifinále PSG. V únoru budeme navíc ještě silnější," dodal Enrique.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Bayern vás vyřadí, pohoda

Reagovat
kilobyte

Dostanou Barcelonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelonu by som chcel pre Inter , najslabší možný super .

Reagovat
hornito

Pravda, Inter bych bral.

Reagovat
-R2D2-

Žejo.

Reagovat
smazaný uživatel

Už poslali děkovné dopisy do Polska?

Reagovat
esmuellert

Rozhodčí a VAR pořešený?

Reagovat
$dolar$

Spekuluje se o nejakych novych posilach?

Reagovat
fenixLFC

Marciniaka podpisu ofiko

Reagovat
janinho

testy ma uz za sebou a dopadli skvele

Reagovat
dextroza_m

Nejlépe tak ropné derby hned v tom prvním kole a pak kluky sundat z kolotoče.

Reagovat
LyEX

Nikto nebude viac spokojnejší ako prvý súper PSG v play-off, keď je on spokojný s tým čo PSG predviedlo v skupine. Kedy bude los?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele